Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já si pořád myslím, že Troška je celkem dobrý režisér a je schopen udělat scénu takovou, aby evokovala to, co chce - vtip, napětí, apod. Problém je ale v tom, že má k dispozici scénář, který je jako celek prostě špatný. Je to hrozně předvídatelné, jednoduché. Postavy nemají žádnou hloubku, a co je nejhorší, není to vtipné. A tohle je u komedie celkem problém. Film navíc slibuje exotiku, ale ta zde v podstatě chybí. Některé motivy jsou nevyužity a film se vleče v banalitách. Ten scénář je opravdu hodně špatný. Kdyby se 50 % postav vyhodilo, nic by se nezměnilo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po filmu bylo, jestli stálo štábu a hercům za těch pár minut filmu odjet na natáčení do Afriky. No, asi stálo, ale ve filmu byly ty scény stejně zbytečné. Pěkná dovolená zdarma. Tedy za honorář...ale ona byla určitě neskutečně pracovní, žádná pohoda a safari :-) Stejně to zaplatili sponzoři. Pokud vás zajímají kteří, stačí prvních pár minut filmu a dozvíte se jejich jména. Herci hráli hrozně a Jaroslav Šmíd mi je navíc strašně nesympatický. Pointa postavy Jiřího Langmajera (Dr. Pištělák - kdepak už jsem to jméno slyšel? No ano, v jiné komedii! Ale tu autoři tohoto počinu asi neviděli nebo se jí nepoučili, protože ta byla vtipná.) byla povedená, nicméně, to velmi slabý děj rozhodně nepostavilo na nohy. Zlatá princezna ze mlejna, tam od čerta a vodníka podle představ Zdeňka Trošky pitvoření se očekávám...od "normálních" lidí, kteří vystupují v tomto filmu, mi to vadí. Pana Švandrlíka jsem měl velice rád, ale jeho prózy jsou o dost slabší, než krátké povídky typu Draculův švagr - byť i ten pohříchu herecky nezajímavý. Takže film nepřekročil stín ne úplně skvělé předlohy. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je debilita největší úrovně. Vážně a zcela nezaujatě a zcela jen podle samotného filmu. I kdybych od Trošky ještě nic neviděl. Tohle musím nesnášet. Tohle musím nenávidět. Vrchol nevkusu. Nemůžu popadnout dech, jak rád bych to vykřičel do světa. Ani ke Kameňákům jsem po zhlédnutí necítil tak strašný odpor. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Švandrlíka jsem měl docela rád, takže asi více než před 20 lety jsem si tuto knížku koupil ve stánku na nádraží, když jsem kamsi jel, už si nepamatuji kam, a po cestě ji přečetl. Sice nic moc, ale jakž takž dokázala zpříjemnit cestu. Toto se bohužel o tomto filmu říci vůbec nedá. Je však otázka, dá-li se vůbec z předlohy vytěžit více. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vystavět film kolem něčí zadnice dokáže fakt jen rektální specialista Troška. Předlohu neznám, ale pochybuju, že skoro celou dobu recykluje vtip o prdeli. Pro naivky jako já ještě dodám, že o Afriku či nějaké dobrodržuství tady opravdu nejde. Co si vlastně myslet o filmu, kde mě nejvíce pobavila Adéla Gondíková? Asi to nemá cenu dál pitvat, jedna hvězda je hlavně za Alžbětu Stankovou, je k sežrání! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Na natáčení spolupracovali filmaři z filmového studia v Nairobi. (blackrain)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy Miloslava Švandrlíka. (M.B)

Reklama

Reklama