Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Rádoby drsné drama o "běžných" problémech všedního života, které je ale vyumělkované a dotažené do extrému. S tím mám hlavní problém. Situace typu "u veterináře nechávají utratit starýho psa a ve chvíli, kdy mu píchají onu injekci, zazvoní telefon a doktor se dozvídá, že má dítě" byly na každém kroku. Krajní situace s protiklady život x smrt, radost x smutek, plodnost x neplodnost ze začátku vypadaly dobře, postupem času to ale upadalo a upadalo spolu s tempem, které se během těch dvou hodin stalo téměř vražedným. Jak tady zmiňují i ostatní, bylo to utahané a v podstatě nedějové. Krom toho to bylo především depresivní, jakási úzkost diváka svírá po celou dobu, protože se vlastně nikomu nic ve filmu nedaří, všichni jsou nešťastní atd. Vyšel jsem s kina se zvláštním pocitem, že to sice nebylo špatné, ale rozhodně to mohlo být lepší. 3,5/5 ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

čtvrtý film alice nellis, počtvrté spokojenost - člověk by si snad přestal i myslet, že je to náhoda či že mu v žilách koluje výhradně testosteron... musím přiznat, že jsem seděl jako přikovaný a hluboce sdílel osudy hlavních protagonistů (kromě tradičně vynikající zuzany bydžovské nezklamali ani ostatní)... přes těžké nosné téma si režisérka dovolila i špetku humoru, který nechala přirozeně a nenásilně naklíčit v hrstce scén, snad abychom se v tom dočista neutopili... vše uvěřitelné a nápaditě se prolínající s na míru šitou hudbou - prostě jako celek velmi dobré. bylo by to tedy spíš na čtyři hvězdy, ale díky zdejšímu silně podhodnocenému průměru na protest zvyšuji na 90%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis pouze nastřelila hercům charaktery jejich postav a ti netušili, kam se jejich osudy budou ubírat. Realismu denních slastí i strastí tak bylo dosaženo, přesto to občas dře, ne že ne. Nellis ale jinak výrazně nezklamala, to se jí zase musím zastat. Co ale zklame jednoznačně, je práce zvukařů. Nevím, kde je zakopaný pes, ale už to v poslední době v tuzemské kinematografii není rozhodně výjimkou, že divák špatně (někdy až mizerně) slyší / luští některé dialogy. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Mamas & papas je zajímavá sonda do problematiky mít či nemít děti. Příběh čtyř párů je ovšem postaven dost škatulkovitě – tedy někdo po dítěti touží, ale nemůže ho mít a naopak. Pomineme li objevující se předsudky, klišé a roztřesenou kameru, vyvstávají pouze emoce a pár nezodpovězených či ponechaných na představivosti diváka scén. Chladné, ovšem s malou nadějí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takže, když nepočítám To je Balkán, který nikdo neviděl, měla u mě Alice Nellis hodnocení 4-4-2. Solidní Enne, geniální Výlet, "zajímavé" Tajnosti. Mamas & Papas je tryzna, utrpení, a nikoliv porod, jaký předvádí Natalia Volkova. Jak směšné názory členů České filmové a televizní akademie, kteří tragický výkon Zuzany Bydžovské ocenili Českým lvem. Pusťte si část, kde rodině Dolanských vysvětluje, jak se to má s rodičovstvím. Takhle se vyjadřuje doktorka? Pokud měla být Zuzana nenucená, povedlo se až moc. Potěší jedině výkon Filipa Čapky, protože ostatním protagonistům nebudete držet palce ani za milion. Alice, děkujeme, zkus víc vzpomínat na minulost a míň se plácat v rádoby psychologii. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zuzana Bydžovská získala Českého lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (M.B)
  • Režisérka hercům před natáčením nedala přečíst scénář, jen je seznámila s jejich postavami a vzájemnými vztahy. Přála si, aby se herci vyjadřovali vlastními slovy. (oje)
  • Pro scény probíhající pod vodou musela Zuzana Bydžovská absolvovat půlroční potápěčský kurz. (oje)

Reklama

Reklama