Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 121)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimouši podlehli zlaté horečce, loví na pokusy smradlavé honáky a místní yntelechtuánové plivou jedovaté sliny. Příznačné. Když si pravidelně pulíruji u von Triera či lechtám rybu u Malickových zvěrstev, tak na podobné filmy, kurva, nečumím, no ne?? To bych pak mohl být čistokrevnou zábavou, kde kamera netlemí deset minut do jednoho bodu, sáhodlouze se nerozebírají transcendentální filosofové a nekonečně se nediskutuje o syslu života, značně konsternován, že? To my, blahoslavení, jsme se královsky bavili, nemusíme freneticky leštit své supěním zamlžené tři dioptrie, dštít síru a podrážděně zvracet něco o svém tupé. A klidně tomu napálíme za čtyři, aniž bychom se cítili mezi zdejšími ufony blbě! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍŠ TY LIDI ZACHRÁNIT! JE JEDNO KDO JSI BYL. DŮLEŽITÝ JE, KDO JSEŠ TEĎ!“....... /// Jako by nestačilo, že se po divokým západě prohání Bond (James babičko), Jones (Indiana dědečku), Třináctka (ta od Dr. House maminko) a dokonce i (překvapení!) indiáni (Apači tatínku). Aby byla prdel, přiletěj ufoni a prej: ,,dej sem ten ... zlato“. Aby všichni pochopili, vezmou sebou proletět ,,několik“ lidí. Zachránit se je vydávají (kromě těch nahoře) pes, dítě, ženská a taky pár chlapů.... (zajímavý, že?). Můj problém není ani tak VYPNI MOZEK (někteří mi píšou, že stejně žádnej nemám...), jako Jon Favreau. Nepřesvědčil mě s Železným chlápkem a tady – tady asi víc (i díky 6ti šíleným scénáristům) udělat nemohl. Jen mi to tak nějak k němu všechno pasuje. A to furt pomíjím nelogický logičnosti ... Kapitola samotná je DABING. Z toho budou zvracet snad i přispivatelé na dabingforum(cz). Kdo nic nedělá, nic nezkazí - vypněte mozek (PŘESTAŇTE MYSLET) a dejte 4*, protože ono to může (v angličtině) celkem (napoprvé) bavit. Nebo se nechte s první větou rozhodit (dabing D.Graiga – M. Stránský), přemejšlejte proč dělá ten to a ten zas tohle, že akce (byť je jí hodně) je vlastně vo ničem a jděte domů nasraný a znuděně odbouchněte 2*. Já se těch 3* nebojím (a těším se na originál!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím jak do větroně narvat velkýho ufoně. 2.) Mám zlatej zub a venku zuří ,,ufounská“ válka. 3.) Chci vidět nějakou kravinu. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * (mě neříkej, že ses aspoň 2x nelekl!) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice chatrné 3 hvězdičky. Scénář je kravina na kvadrát a ani když si člověk řekne, kašlu na logiku chci se hlavně bavit, není to žádná sláva. Film se místy dost táhne, viděl jsem 135 minutovou verzi, což možná byla docela škoda. Třeba ta kratší stopáž by měla rychlejší tempo. Kdo zklamal nejvíce tak Favreau, oproti Železňákům nedokázal do filmu propašovat jediný vtipnější okamžik. Olivia Wilde je již tak krásná, že je to až na škodu. Duo Craig/Ford nebude patřit mezi ty nezapomenutelné. Zkrátka tenhle film se moc nepovedl. Neřekl bych že výměnou režiséra, lepším scénářem by nastala podstatná změna k lepšímu. Těch mimozemských invazí je prostě v poslední době až až. Hollywood přestává být originální a začíná být šablonovitý až hanba. PS: Film by se spíše měl jmenovat Kovbojové, Indiáni a Vetřelci. 50% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průšvih ze spojení sci-fi a westernu (a čekali jej asi i v Holywoodu, proto nechali napsat scénář tandemu hned pěti scénáristů). Ale obdržel jsem solidní akční snímek, spíše western než sci-fi, kde mimozemští vetřelci unášející lidi v létajících strojích plní jen roli nezbytného nepřítele hlavních hrdinů z Divokého západu (Daniel Craig a Harrison Ford). Trailer (ČSFD): http://www.csfd.cz/film/261881-kovbojove-a-vetrelci/videa/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Šesť scenáristov potrebných na napísanie prostučkej priamočiarej báchorky, 160 miliónov na lacnotou smrdiaci blábol s hviezdami nižšej svietivosti. V synonymickom slovníku pod pojmom "nudná rutina" nájdete aj "Favreauova réžia". Bez nadhľadu, bez napätia, bez ničoho. Koho toto bavilo, má veeeľmi nízke nároky. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (23)

  • Keď Jake Lonergan (Daniel Craig) prvý krát prichádza na koni k svojmu domu, na zábere, kde v diaľke cvála na koni, mu chýba náramok na ruke. Potom, ako vyjde spoza kopca, ho má však opäť na ruke. (Lukoh)
  • Herečka Olivia Wilde (Ella Swenson) sa zverila fanúšikom, že počas natáčania takmer prišla o život: "Išli sme s asi 40 koňmi do bitky. Ja som nešťastnou náhodou spadla a stádo sa rútilo priamo na mňa. Walton našťastie reagoval veľmi rýchlo, otočil svojho koňa do boku a tým mi zachránil život. Mám veľké šťastie, že tu môžem byť dnes s vami." (Greenpeacak)
  • Keď sa Jake Lonergan (Daniel Craig) rozpráva prvý krát pri bare s Ellou Swenson (Olivia Wilde) a nalieva si whisky, má v poháriku naliate, no v nasledujúcom zábere si doňho nalieva z fľaše opäť. (Lukoh)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno