Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byla zase sračka! Stejně tak, jako do předchozích dílů, jsem i do pětky vložila nějaký ty naděje na zlepšení osmý série, ale ono je to, dámy a pánové, čím dál horší. Jediný plus tohohle dílu je vizuál a herecký schopnosti Leny Headey. Tak snad abych to vzala pěkně popořadě. Varys plánuje zradu a Tyrion ho práskne. Což by se ještě dalo pochopit, i přesto jaký to byli kámoši, ovšem následující scéna, kdy před tím než Dany Varyse upálí, mu Tyrion řekne, jak se mu omlouvá, považuju za největší sračku. Jestli ho má tak rád, tak proč ho sakra prásknul? Dany se vzápětí rozhodne, že se zbytkem vojska napadne Královo přístaviště.. počkat řekla jsem se zbytkem vojska? Totiž ono spíš vypadá jako kdyby Dany měla milion vojáků a v minulý bitvě proti mrtvejm neumřel vůbec nikdo. Čímž se taky dostávám k absolutní neschopnosti vojáků Cersei a Eurona. Ve chvíli, kdy na Euronovu flotilu letí Dany na drakovi, jeden by čekal, že těch asi 500 balist rozestavěnejch na Králově přístavišti začnou všechny pálit na draka, ale to ne, místo toho na něj pálí tak 3 balisty a ostatní asi byli tak u vytržení z draka, že zapomněli střílet (a to ani nemluvím o tom, jak se Dany umí krásně vyhejbat letícím střelám). Dany tedy zničí Euronovu flotilu, což Euron samozřejmě přežije, "jak" ptáte se? Totiž Euron se ještě musí utkat v souboji s Jaimem a až potom umřít. Což mě přívádí k myšlecne, že jsem zapomněla na Jaimeho, kterýho někdy na začátku epizody pustil Tyrion z uvěznění, a ten se rozhodl, že se dostane do Králova přístaviště a pokusí se zastavit Cersei a její neschopný vojáky, který když vidí, že Neposkvrněný prolomili bránu, se radši vzdaj i přesto, že jich je tak 3x tolik. No tady se už dostávám k dalšímu bodu - Dany zešílí a vypálí Královo přístaviště (což by se mi samo o sobě líbilo, ale Dany k tomu neměla absolutně žádnou motivaci a neříkejte mi "umřelo jí spoustu lidí", protože to se v Game of Thrones kurva stalo úplně všem). Cersei zjistí, že je v píči a prchá se svým zombie kámošem a mistrem se jménem na Q. Zastaví je Ohař, zombík zjistí, že nemusí nikoho poslouchat, takže zabije mistra, Cersei zjistí, že je ještě víc v piči, nandá si neviditelnej plášť a zdrhne. Cleganovic bratři se v následným souboji zabijou pádem do ohně (velmi originální DD). Cersei se potká s Jaimem, kdy je následně zabijou cihly. Arya se rozhodne zachránit matku s dcerou, "proč" ptáte se? Protože v osmý sérii se přece postavy chovaj absolutně nelogicky. Ve scénách s Aryou nám taky DD nezapomněli ukázat, jak tlustej má plot armor, když asi 3x přežije nepřežitelný, následně v pohodičce nastoupí na bílýho koně (kterej se vzal totálně odnikud) a ujíždí pryč. Tuhle "recenzi" bych mohla prodloužit ještě tak 3x, protože těch sraček tady bylo fakt jako sraček, ale radši to řeknu ve zkratce - Ukončete už někdo tuhle sračku, já už fakt nechci trpět dál. Díky. Hodnocení: 3/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčně nejlepší kousek z celé série. Nepředvídatelný, krutý, o to ale ve finále víc působivější. Výtečná muzika umocňuje tenhle díl, který bude a to pevně doufám, jen takovým malým předskokanem k závěrečnému vyvrcholení. A ať už se stane s Deanerys cokoliv, je pro mě v tuhle chvíli ta nejlepší adeptka na železný trůn. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě paráda a ještě větší radost mám z nenávistných komentářů tady :) Jestli ti hejteři nadávali i po Krvavé svatbě? Takovéhle finále se dalo očekávat. I někteří z moudrých rádců to tušili. Snad jen vzdání se jedné pomsty je trochu méně pochopitelné, ale ani tomu se moc nedivím, když vidím ten spálený ksicht říkat "dopadneš jako já". ()

kepiash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půjdu proti proudu, ale tato epizoda pro mě představuje takový závan starých dobrých časů. Líbila se mi. Měla hned několik skvělých momentů, jako třeba poslední rozhovor mezi Aryou a Ohařem, dojemné rozloučení bratrů Lannisterů, nebo šokovaného Jona, který si uvědomuje, že měl přeci jen zůstat s Igritte v té jeskyni na severu. Scény, kde drak likviduje město jsou vizuálně špičkové, líbily se mi i poslední momenty lorda Varyse, jedné z významných postav seriálu. A pokud jde o to nejpodstatnější - proměnu Daenerys v šílené vraždící monstrum - poté co odpadne šok, přijde uvědomění, že tento vývoj dává smysl. A přiznejme si, že určité náznaky sledujeme už od první série... Po dlouhé době se seriálu podařilo to co dlouho ne - připomněl mi, proč mám celou ságu tak rád. Moc se těším na poslední epizodu a na Vichry zimy! ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám dosť! To si ako že robia srandu tvorcovia, to im teda pekne uteká pod rukami do krásne mimóznej paródie. Piaty diel záverečnej série to úplne zabil. Toľko tupých momentov sa len tak nevidí. Buď tam je dejové vákuum alebo úplne trafená scéna, nechápem akú výpoveď má mať tento katastrofický devastačný diel. Ako kto z koho urobí väčšieho despotického jelimana. Takto dodrbať vo finále celkom dobre rozbehnutý seriál to chce teda riadne gule. Som zvedavý s čím úžasným ešte vybehnú v záverečnom diely. Zatiaľ fópa ako prasa. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)

Reklama

Reklama