Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Recenze (618)

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 60 milionov dolarov // Tržby_ 111.7 miliona dolarov // Tržby v ČR*_5 530 856 Kč // Diváci v ČR_ 38 134 // Tržby v USA*_ 50.7 miliona dolarov ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Nudil jsem se, ty postavy byli celkem trapný a svoji roli nezvládaly. Stephen King jestli tohle viděl, tak týden neusnul. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Špatný to nebylo ale průměr takovej film že za měsíc nevím o čem to vlastně bylo jen si pamatuju jednu hlavní postavu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Nečetl jsem to a podle místních komentářů, je to jedině dobře, protože bych byl zklamaný. No, nadšený jsme nebyl ani tak. Snad jen z výkonu M. McConaugheye. Ten se mi na opačné straně fakt hodně líbil. I. Elba umí, hrál, co se po něm chtělo a hrál to. Mladík v hlavní roli šikovný, šlo to.... ale jako celek? Prostě neskutečná slabota. Dnes v konkurenci Hunger Games, Avengerů, DC, .... chybělo tam něco víc... ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

dobré.. bohužel filmu především neprospěl režisér.. který sebou přinesl špatný severský vizuál, přeexponovaný odrhnutý nudnou špínou až to chvílemi připomíná doku-válečné "jak to asi bylo" z history channeu.. tak špatný jak se zdá z traileru.. jinak popkornově dívatelné.. větší položení do pohádky alá harry potter by tomu (kýči na který si tu všichni stěžují) naopak prospělo ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Průměrná přímočará fantasy, která byla asi hodně přestříhávaná, ale stále dává smysl (zdravím Suicide Squad). Jako zapomenutelná jednohubka je to celkem v pohodě. Největším nepřítelem je pak znalost originální, propracované knižní předlohy, protože pak vidíte ten promarněný potenciál. Doufám, že brzy někdo udělá restart a natočí Temnou věž pořádně. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude fakt špatný, ale byl jsem hodně příjemně překvapenej. A to říkám coby fanoušek knižní předlohy. Podle mě to skvělým způsobem uvádí nezasvěcené do tohohle Kingovo zásadního universa. Herci jsou výborný, včetně "Jakea", tempo parádní, žádný zbytečný zdržování a rozvleklý seznamování s pravidlama hry. Jen ten úplnej úvod je trochu slabší, na to bacha, tam se nenechte otrávit. Po úvodním zmatku přijde jediná pomalejší pasáž, ale nakonec si myslím, že i ta měla smysl. Ovšem ty první zhruba 2 minuty bych skutečně vyhodil. Pro znalce: opravdu nejde o adaptaci Pistolníka, objevuje se zde spoustu motivů z pozdějších knih. Nemálo věcí je zde jinak, všechno se jaksi "hnulo" směrem k "mass friendly", ale pokud to přijmete a odpustíte i nějaký zkratkovitý scenáristický řešení, můžete se dobře bavit a vidět záblesky světa, o kterým jste dlouho jen snili. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Průměrná tuctová teenage fantasy. Což je vzhledem ke kvalitám stejnojmenné ságy Stephena Kinga maximální průser. Od špatného a nelogického obsazení hlavní postavy se hromadí kupa problémů, jako je debilní scénář, nedoladěné triky a naprostá absence emocí nebo hloubky, kterou King ve svém díle prezentoval na každé straně. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Film má stopáž niečo cez 90 minút, a aj tak sa zdá rozťahaný a pridlhý. Dostal som presne to, čo som očakával, ako veľký fanúšik knižnej série som vkladal do tohto projektu veľké nádeje, ale s pribúdajúcim časom a každou novou informáciou z toho bolo cítiť riadny prúser. A on to taký prúser v podstate ani nie je - je to klasické hollywoodske béčko s áčkovými hercami, mdlou akciou a zmršeným príbehom. 7 kníh sa do jedného filmu vmestnať naozaj nedá, ale zamrzí to o to viac, keď si človek porovná Temnú vež s To, ktoré sa dočkalo takisto tento rok úspešného a nepomerne kvalitnejšieho spracovania. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Hrůza! Tohle nemá s epickou heptalogií s názvem Temná věž absolutně nic společného a sám o sobě tento film nefilm působí jen jako nějaký špatný vtip :-((( Verdikt: 2* a 40 - 50 %. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení a komentářů jsem to čekala o dost horší...knižní Temné věži nesáhá ta hraná ani po kotníky. Matthew McConaughey je jako muž v černém výborný, ale to je tak asi všechno. Chybí mi tam strašně moc věcí od postav po symboly Středosvěta nebo bližší představení samotné věže. Navíc nechat z 8 dílné série v podstatě akorát dvě postavy a věž...Fakt hrozná škoda, myslím že líp by se hodil formát seriálu. ()

smetyl 

všechny recenze uživatele

Pokud jste fanoušci knižní série, raději si přečtěte všechny knihy ještě jednou a zapomeňte, že existuje nějaká filmová verze. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní crossover mezi westernem a hvězdnou bránou dává dokupy další fantasy svět těžko uchopitelný mezi komiksovými seriály. Idris hraje koltového machra, kterému stačí jeho silná víra v přesně trefené kule a charizmatický opozita v roli McConaugheyho kouzlí a rozkazuje, co mu jeho scénárista metafyzicky dovolí. Filmový úspěch tohoto bestselleru sice nebyl zaručen, avšak znáte rčení, "producenti spolu se scénáristy si vždycky najdou cestu, jak gunslíngera dostat co nejdříve mezi avengers." :) 50% ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Elba i McConaughey jsou ve svých rolích super, ale Temná věž je prostě spíš tak jako akční fantasy film na motivy Temné věže od Kinga. Jestli někomu přišlo To v některých pasážích zbytečně uspěchané, tak tohle je teda vyprávěný z rychlíku. Je to osekaný na úplnou dřeň a vlastně si ani nestihnete vypracovat jakejkoliv vztah k postavám, je to prostě taková akční leporelo verze. Ale kouká se na to hezky, jen si myslim, že by Temný věži slušel formát např. Netflix seriálu, ne jeden 95minutovej výkřik. Jakožto fanoušek S. Kinga a tím i téhle knižní předlohy nemůžu víc než 2*. ()

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Občas si uvědomuji jak moc jsme zmlsaní. Jahodová zmrzka už nám nestačí, potřebujeme jahodovou s rebarborou. Višňová taky neni dost dobrá, chcceme Portské s višněmi a tak je to i s timhle filmem. Za mě má úplně všechno. Charismatického záporáka, hlavní hrdiny a jede od začátku do konce. Četl jsem asi 40 knih od Stephena Kinga a ačkoliv je Temná Věž v originále úplně jiná, tak pokud tohle beru jako něco, co si jen vzalo inspiraci, tak jsem maximálně spokojen. 80% a za mě nedoceněná pecka tohoto roku. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Kingovu sérii rád nemám. Snad bych tomu ani nedal ten čas, kdybych ji tehdy nemohl přeposlouchat v podobě audioknih během práce. Číst to by se mi nevyplatilo. Je zkrátka natahovaná, často nudná a má šíleně neuspokojivý závěr. Od čtvrtého dílu mě to víceméně sralo čím dál tím více. Přesto si myslím, že by z toho šlo vyextrahovat něco strašně dobrýho. První kniha Pána Prstenů mě taky velmi frustrovala (víc než jakákoliv kniha ze série TV), ale filmy považuju jsou opravdu skvělé. Jacksonovi se tenkrát podařilo vyextrahovat to dobré, co bylo v knihách, vypustit balast, nahodit skvělé tempo a dodat to v rozmáchlém audiovizuálním podání. Zadaptovat Temnou Věž by možná vyžadovalo ještě zkušenějšího tvůrce. Ten by totiž musel překopat celý příběh, ale současně zachovat jisté kvalitní motivy, jež v sérii byly přítomny. Potenciál je tedy opravdu vysoký, dovoluji si tvrdit. Nepředpokládal jsem ani, že dostanu něco, co ten potenciál naplní jen z půlky. Už z traileru mi bylo jasné, že tvůrčím záměrem bylo vytvořit plytké schématické béčko příslušné své době. Dostal jsem materiál, který sice trvá jen 90 minut, nikoli 7 zbytečně natahovaných knih, ale současně bez čehokoliv, co by mohlo oslovit nebo zůstat v paměti. Těmto zbytečným obsahům uděluji tedy odpadní význam. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Idris Elba překvapivě dobrej a Matthew McConaughey to naopak spíš kazí. I tak nevím, co to mělo být. Film měl asi vzniknout před 20 lety, aby tak nevymýšleli takový digi píčoviny. Ten svět je úplně strašně vykreslenej. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Som rád že som neveril hodnoteniu.Film nie je vôbec taký zlý ako sa tu o ňom píše.Samozrejme má veľa mínusov ako napríklad stopáž ktorá je podľa mňa krátka , vďaka čomu sa vôbec nezoznámime s postavami čo je ďalšie mínus a to je že neviem čo, ako , prečo.Herci sú ale sympatickí a hlavne akcie je super.Koniec to vytiahol z priemeru myslím tú akciu a preto dám 4*.Celkový koniec sa mi ale nepáčil.Soundtrack skvelý. ()

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama