Reklama

Reklama

Experiment kolonie

(pořad)

Obsahy(1)

Tato reality show je kontrolovaným experimentem zkoumajícím, jak by lidé přežili po globální katastrofě. Po deset týdnů se deset dobrovolníků z různých oborů (vědec, mechanik, doktor a další) snaží přežít v prostředí po katastrofě. Jsou vymezeni na opuštěnou továrnu a její okolí. Ze začátku nemají vodu, jídlo ani elektřinu, ale postupně se snaží všechny tyto problémy vyřešit. (Sharkey)

(více)

Recenze (56)

Arach.No odpad!

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to nejhorší co jsem viděl z produkce Discovery Channel. Nápad není úplně špatný, proč nezkusit simulovat postkatastrofický svět. Tento "experiment" mě ale vysloveně urážel. Jak se tento pořad bere strašně vážně, herci nabíhají "zmlátit" účastníky, ti předstírají že se brání a na kameru mluví o tom jak bojují život a podobně. Nemůžu říct nic jinýho než ze mě to doknale sralo. Idiotský nafejkovaný scény, který asi mají působit reálně a emotivně. To se jako mám bát když vím, že se tam nic nemůže stát? Jenom kretén může říct že se jedná o něco podobnýho jako Survivor (jak to tady vidím na boku). Dementní kravina, která uráží inteligenci diváka sice jiným způsobem, ale podobnou měrou jako ty nejhorší výplachy českých televizí. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Super nápad. Tenhle "setting" může přinášet celkem zajímavé situace a přinést i nějaké to poučení. Nicméně pocit "experimentu" kazí fakt, že se stále jedná o pořad pro masy a musí tedy nabídnout určitou teatrálnost. To ale bohužel znamená fyzickou přítomnost štábu a někdy poněkud zbytečně vyhrocené situace. Co dále nesnáším jsou neustálé střihy "co jste dnes již viděli a co ještě dnes uvidíte" (to je však obecná výtka). Když to tedy shrnu - 5* za nápad a 2,5* za provedení = dohromady zaokrouhlím na 4*... ---Po druhé řadě snižuji na 3*. Pořad se mění v divadlo (dvaadvacetileté modelky patří do Vyvolených, ne do Kolonie). Máme zde méně vynálezů a více make-upu a problémů typu "proč si myje hlavu naší filtrovanou vodou". Škoda, doufám, že třetí série bude zase víc "geeky":) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +prostředí, snaha tvůrců přiblížit nám život po apocalypse, často dobře vložená dramatická hudba -pořád divák ví že je to "jenom jako"/// Rozhodně netradiční (televizní) experiment u kterého mi sice pár věcí schází (např. co se dělo s postavami a s herci po skončení natáčení). Nicméně i přesto je to dle mého hodně uvěřitelná sonda to chování lidí, kteří se ocitli v takovéto situaci. Na každém z nich bylo vidět jak na ně dolehla situace a je docela pravděpodobné, že někteří z nich začali ztrácet pojem o tom co je realita a pořádně se vžili do "své role". Bylo by to jistě ještě na větší rozbor, ale raději si jdu přečíst názory ostatních, třebas se dozvím něco co mi uniklo./// Celkem 67%/// ()

umbjaz odpad!

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové.... Stanfordský vězeňský experiment v praxi jen s kamerama a neuvěřitelnou konzumní show všude okolo. tahle "realita" je tólik utažená za vlasy, že bych brečel. Nebuďte slepí! je to jak Orwell v praxi, ukazují vám jen to co chtějí abyste viděli. může tam rovnou stát týpek v kvádru s jedinou větou na rtech: "Jste svobodní!" ()

Sygauras

všechny recenze uživatele

To že někdo chce simulovat cokoliv, je více než podivné. Beru to, že originalita tomu nechybí ale jinak je to kravina na entou. Pokud mám věřit tomu že svět postihla (jakákoliv) katastrofa, tak se musím ptát - to přežily opravdu jen dementi a idioti ? A kde je nějaká šance na záchranu ? To nepřežil nikdo z vlády, která má pro podobné případy 938 scénářů jak přežít ? Parta divných lidí, co se myjou v půl litru vody, vyrábí elektřinu ze solárních panelů - které si jen tak leží bez poškození na zemi - k tomu ještě děsivě vyhlížející pobudové, kteří místo toho aby se s nimi spojily (přece jen v jednotě síla není) tak se jim dramaticky a nesmyslně snaží znepříjemnit život. Nebudu se ani pozastavovat nad tím, že ve skupince je inženýr, vědec, technik, elektrikář a já nevím jaký odborník (odbornice - páč tam jsou i ženy) kteří se náhodou sešli. Jaká je asi pravděpodobnost v případě že VY byste podobnou katastrofu přežily a dostaly se k partě takových géniú ?? Vsadím se že Já bych natrefila maximálně na popeláře, vifintěnou paničku co ani neví jak vypadá šroubovák a 3 idioty, kteří mají místo mozku svaly a IQ 30. Po 5 díle této nereálné show, jsem to z radostí zabalila, a celá skupinka je mi úplně u pr.... (celý koncept "reality show" posílá do kopru spousta detailů které nedávají smysl) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama