Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne je to pozerateľný film, miestami dokonca veľmi zábavný, ale mne tam chýbalo čosi, čo by filmu dávalo šťavu. Hlavný predstaviteľ musel byť v danej dobe poriadny borec a asi ho netrápilo, čo si ňom ľudia myslia, no mám pocit, že filmári nám tu tohto filozofa predsatvili ešte obyčajnejšieho než v skutočnosti bol. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

...navzdory nízkému hodnocení (lehce nad 60%) já musím hodnotit o stupínek výše (asi kvůli tomu neortodoxnímu a neučesanému stylu a formě; ta ležérní surovost - ať už v myšlení postav nebo filmového rukopisu - je čerstvým větrem = snad kradmá alergie na Hollywood v prvním stadiu??).....námět, scénář, hudba, herecké (nejen v hlavní roli, ale v mnoha vedlejších) výkony,... David Thewlis byl ve své roli naprosto ďábelský. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná sonda do života dealerské ikony a neponaučitelného fenoménu v podobě H.Markse. Zahaleno do temně kouřové clony,s perfektní první polovinou a naprosto nudně ubíjejícím zbytkem...přepálená stopáž, nic neříkající scénář a "stereotypně zachycená jointo-hra" bez potřebného vtipu a originality... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Život Howarda Markse byl jistě zajímavý.Tenhle film se o to také snaží,ale úplně se mu to nedaří.Svým způsobem je to životopisné komediální drama,kde první půlka je utahaná a v druhé se rozjede celkem zajímavý mix dramatických a humorných okamžiků.Pořád si ale myslím,že materiál je tak na hodinový dokument do televize(a velmi slušný) a nikoliv dvouhodinový film pro kina.Taky mi to připadá,jako když scénarista propojil pár scének jen aby to vydalo na film.David Thewlis to naštěstí trochu zachraňuje a díky němu má divák aspoň trochu pocit,že sleduje film o obchodu z drogami a ne nějaký"nezávislý,zhulený film"pro skalní příznivce.Je tu možné najít podobnost s jinými filmy("Obchodník se smrtí",nebo třeba"Chyť mě,když to dokážeš"),ale jen velmi vzdáleně.Takže trochu zajímavé to je a pár vtipných momentů se tu najde,ale nic,na co by se člověk musel hrnout do kina,neb si může v klidu počkat,až se snímek objeví v televizi. a trochu si u toho zahulit.Takže kolem a kolem dávám průměrných 50%,protože zpracování,Thewlis a hudba si to zaslouží. ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě natočený životní příběh Howarda Markse, kterého skvělé stvárnil Rhys Ifans který měl dle mého názoru jointa v hubě dříve než se narodil. Zajímavý byl začátek , kdy první čtvrthodinku byl film černobílý a když si Marks poprve dál šluka, vše se ostře zbarvilo docela dobrý nápad :) Podle žánru filmu mě to nutí srovnávat s filmem KOKAIN který zbožňuji a beru ho vážněji než Mr. Nice který je zaměřený více do komedie tudiž uděluji 3 a půl ****. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru v březnu roku 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v americkém Texasu. (Terva)
  • V průběhu 80. let měl Howard Marks, jehož skutečný příběh film popisuje, na 43 přezdívek, 89 telefonních linek a 25 společností obchodujících po celém světě. Jako pračky špinavých pěněz z distribuce drog posloužily bary, nahrávací studia a banky v zahraničí. (Taninaca)
  • Na vrcholu své kariéry pašoval Marks 30tunové zásilky z Pákistánu a Thajska do Ameriky a Kanady a měl kontakty s takovými organizacemi jako CIA, MI6, IRA a mafie. (Kroup4)

Reklama

Reklama