Reklama

Reklama

Film Časy se mění, vypráví životní příběh německého rappera Bushida. Mladý Bushido (Anis) je drogový dealer, nedokončil školu a prochází cestou plnou násilí, bolesti a problémů až k vytoužené slávě. (terrorclip)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Bezchybný film ktorý by dramaticky obstál aj keby nešlo o životopis. Pôsobiaci neuveriteľne autenticky, plný emocií a silných scén. Koncert na konci ako highlight celého príbehu je niečo čo si viem pozrieť hocikedy len tak. Srší z toho špinavá dráma ale aj hudobný film, všetko v jednom celistvom balení. Bushida ani moc nepotrebujete poznať, stačí mať ako taký vzťah k rapu a budete spokojní. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi umožnil nahlédnout aspoň trošku pod pokličku německého rapu. Vůbec jsem žádný neznal a jméno Bushido, bylo pro mě naprosto neznámý pojem, což však vzalo záhy za své. Dočkal jsem se poměrně kvalitní hudby a hlavně naprosto věrohodného, místy drsného příběhu, o tom, že každá cesta na vrchol stojí strašně moc námahy a úsilí, což v tomhle případě platí dvojnásob. Ale tím zdaleka nejlepším, byla pro mě určitě poslední, emotivní čtvrthodina a závěrečný koncert v čele s nesrmtelným Kájou Gottem, který si svou německou verzi „Biene Maja“ střihl s neskutečnou chutí a zápalem. Přiznám se, že jsem mu dokonce i maličko záviděl. Wunderbar! ()

Reklama

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh o přistěhovaci a jeho boji o přežití v nelitostném štrýtu rozhodně nepřínáší nic, co bychom od podobných, biograficky laděných snímků předem nečekali. Avšak díky údernému podání, kde narativ mixuje Anisovo dospívání s aktuálním turné, nespornému charismatu, kterým Bushido vládne a Edelově perfetkní režii, to vše nekompromisně šlape. Eminem zůstává voSum majlí za čelem pelotonu. Ano, závěrečná katarze a odpouštění působí dost pateticky. Ale koho to zajímá, když do toho zpívá Karel GoD? Re5pekt! PS: Sex na kočičím kožichu FTW! ()

janisska 

všechny recenze uživatele

Film - roztomilá hiphopová písnička. Přiznaná autobiografičnost se tu pojí se snahou přepsat vlastní dějiny tak, aby se co nejvíc podobaly americkému gangsta rapu. A proč že to? Aby klučina, kterej byl sám, ukázal, že i on může mít taťku a mamku pohromadě s mladším bráškou, i on má spoustu prachů a hustou káru. A poslouchaj ho vězni a náctiletý. I on má totiž měkký srdíčko a ten hněv, ten hněv v něm, ten překoná odpuštěnim! Dá se takovémuhle počinu vůbec vyčítat prvoplánovost a schematičnost? Nebo to patří k dokonalému naplnění žánru? ()

1945 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád zmínil fakt, že nejsem žádný fanoušek rapové hudby, ale spíše její kritik a odpůrce. 99% všech rádoby drsných raperů si jen na něco hraje. Mezi1% zpěváků tohoto žánru, které jsem schopen akceptovat patří právě Bushido a Eminem. Oba to v životě neměli vůbec lehké a jejich cesta ke slávě rozhodně nebyla jednoduchá. Vzhledem k mé subjektivní averzi k danému hudebnímu žánru, jsem se shlédnutím dlouho otálel. Režisér Uli Edel mi však připravil opravdu příjemné překvapení - poutavě zpracovaný životopis, který je o to víc autentický, když v něm Bushido hraje sám sebe. Rozhodně nečekejte 94 minut plných tupého rapování! Za zvláštnost považuji i to, že na pódiu můžeme vidět dokonce i bubeníka. Tenhle tunisan rozhodně není žádnej Arschloch! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Graffiti, které se ve filmu objevují, navrhl Fler, jeden z protagonistů filmu. (Mr.Hudson)
  • Nápad na jméno "Bushido" pochází z videohry, kterou Anis hrál. V překladu z japonštiny to znamená "Cesta válečníka". (landsman)

Reklama

Reklama