Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Opět silný zážitek z vězeňského prostředí, ve kterém se tvůrci soustředí na oblibu svého záporáka (hlavního hrdinu), kterým byl, Alberto Ammann (zajímavé bylo sledovat vývoj postavy). Solidní drama s dynamickou režií a výbornými hereckými výkony (Luis Tosar, Alberto Ammann). Velice originální a další kvalitní evropský film, který se kvalitou velmi silně přibližuje k "nedotčenému" Hollywoodu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li iniciativní blbec a rektální alpinista, co musí prudit kolegy v práci den před nástupem do zaměstnání, nedivte se, když vám snaha vlichotit se předem naprosto zkurví život. V zahradnictví si můžete zdevastovat haksnu vertikulátorem, v kanceláři si můžete podříznout tepnu o papír... jako bachaři vám však hrozí osud horší než smrt, nemají-li vaše hýžďové svaly dokonale pevný stisk! Ani veškerý váš důvtip nemusí stačit na paranoiu muklů a za mřížemi nemáte žádný vliv na to, co se děje venku. V televizi pak můžete vidět věci, co vám lehce rozhodí příčetnost. Vcelku uspokojivě drsný film, bohužel poněkud rozkolísaný ve věrohodnosti, v chování postav... zase jsou trestanci lepší, čestnější a větší dobráci než ta agresivní, asociální pakáž, co je hlídá (tímto vysekávám uctivou poklonu "Zelené míli"). 70% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Brilantní vězeňské drama, který vás od první minuty nepustí od obrazovky. Ba co víc, adrenalin se vám bude zvyšovat stejně jako vzbouřeným vězňům s vědomím, že se chystá ozbrojený zásah policejních těžkooděnců. Nápad umístit nešťastnou náhodou mezi vězně jednoho z dozorců o němž nikdo neví, že je dozorce je originální a neotřelý. Tleskám!!! Jo a hlavní záporák byl sympaťák. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tihle grázlové se nakonec dostanou ven, ale my tady musíme strávit celej život. Nikdy nevěř nikomu z nich. NEZAPOMÍNEJ, KDE JSI ..... Juan to šel do práce omrknout o den dřív. Aby udělal dojem. Povedlo se mu to! Věci se vymykají kontrole od samýho začátku a je zajímavý sledovat chování a reakce všech na celkem originální vývoj událostí. Hustý vězeňský drama, který má lepší zápletku než jen obyčejný požadavky vězňů. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, jak se podříznout vajglem. 2.) Chystám se nastoupit jako bachař. 3.) Připravuju ve vězení vzpouru. 4.) Jsem přesvědčenej, že bych nikdy nikoho nezabil. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů z vězeňského prostředí. Herecké výkony jsou bombastické stejně jako atmosféra. Když ktomu přidám neamerický konec musím dát jasný plny počet. Film má hodně luxusní tempo a díky němuse prostě nenudíte ani sekundu stopáže a hlavně film vypadá strašně zkutečně. Ve snímku jsem nenašel ani jednu chybičku a zrodilo se zatím největší překvapení roku 2010. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama