Reklama

Reklama

Film je remake stejnojmenného příběhu Daria Argenta z roku 1977. Mladá Američanka (Dakota Johnson) přilétá do Evropy, kde se přihlásila na lekce tance. Posléze však zjišťuje, že škola je jen zástěrkou pro působení temných sil. (Terva)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (216)

classic 

všechny recenze uživatele

Čo to ten pobláznený Talian Guadagnino porobil s duchovnosťou nedávno remakovanej Suspirie ? Presne pred týždňom som videl pôvodné kinematografické dielo od Daria Argenta s názvom : S-u-s-p-i-r-i-a z roku 1977, ktoré sa nedá vôbec zrovnávať s týmto ambicióznym, škandalóznym, perverzným, existenciálne náročným, dĺžkovo prepáleným, artovým filmom, ale s vehementne dobrým obsadením, v ktorom totálne vyniká londýnska rodáčka - Tilda Swinton, na ktorej si maskéri teda poriadne zgustli, t.j. univerzálna troj-rola postáv, kde najmä Dr. Klemperer hovorí za všetko ! Ešte by som rád pridal šarmantné herečky v nešarmantných úlohách - Chloë Grace Moretz, Dakota Johnson, Mia Goth, a ďalšie, ktoré spoľahlivo dopĺňajú kvalitné, herecké obsadenie. Casting je na vysokej úrovni, čo sa už bohužiaľ nedá povedať o priebehu a zvyšku filmu, ktorý ma neustále prekvapoval, šokoval, i posúval do pozície oklamaného diváka, ktorý očakával úplne niečo iné, než čo mu predsúval režisér so scenáristom. Je to síce vizuálne pestré a bohaté, ale prílišne vyčnievanie do popredia, filmu nakoniec škodí, čo mu vôbec neprospieva. Luca to uchopil po svojom, čo mne, ako zainteresovanému divákovi, nebolo po chuti. Vychutnával som si herečky v tanečných partoch, kde ostatné f. zložky ma extra nezaujali, jedine novinové a televízne vsuvky = Andreas Baader... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nápad remaku Suspirie mi přišel jako nesmysl, ale Guadagnino ho vzal od podlahy a nebere zajatce. Výsledkem je artová šílenost, která spíš než Argenta připomene s přihmouřením oka třeba Lynche. Hlavně v tom, že režisér má bez ohledu na obskurnost námětu pevnou vizi (podpořenou suverénní filmařinou), která diváka při troše snahy naprosto pohltí a vyplivne až se závěrečnými titulky. Take it or leave it. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Minuloroční rest v podobě tohoto snímku dohnán. Film mi byl doporučen uživatelem stan67 za což bych mu tímto chtěl poděkovat. Ikdyž vlastně nevím komu děkuju protože tenhle uživatel z ČSFD záhadně zmizel. Škoda. Sem tam mi poslal dobrý tipy na filmy. O tomhle filmu jsem sice věděl ale odrazovala mě jeho stopáž(152minut). Nakonec jsem ale rád, že jsem mu dal šanci. Původní film Suspiria(1977) jsem samozřejmě viděl. Už si ho až tak detailně nepamatuju. Je tu pár hlavních nosných bodů ale neřekl bych, že nová Suspiria je přímo remakem. Největším mínusem(dle předpokladů) byla stopáž ze které bych něco ukrojil. Naopak pochválit musím herecký obsazení. Potěšila účast Mii Goth pro kterou mám slabost. Perfektní byla práce s kamerou a povedla se i hudební/zvuková stránka filmu. Plusový body přidá filmu i to, že dojde na nějaký to gore. Primárně je ale Suspiria spíš atmosferickou záležitostí. Především pak poslední půlhodina je hodně vymazlená. Celkově to je za slabší 4hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nová Suspiria není naštěstí remakem původního snímku, což by bylo nudné a zbytečné. Zůstal v podstatě jen hlavní motiv školy, Matky, čarodějnic a nové studentky přijíždějící z USA. Podobně ale jako Argentovy filmy i tenhle je svým způsobem zvláštní, podivně mysteriózní, a byť ne přímo artový, pak má oním směrem pěkně nakročeno. Zpočátku zdánlivě chaotické, později s jasnými dvěma liniemi a v závěru napínavé a šťavnaté. Swintonová opět září, jak jinak, jelikož role zvláštních postav jí prostě sednou, a pokud není upírkou, pak jí i tu čarodějnici člověk věří. Neklidná kamera se téměř nezastaví, hudba je místy příjemně tajuplná a zneklidňující. Místo masakrální je nová Suspiria atmosferická. Ovšem pixelovou krev si mohli odpustit, tady se nabízely skutečné rubínové fontány. Jinak spokojenost. p.s. a já si říkal, že je mi ten doktor povědomý..... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Živě vidím ty úprky ze sálů kin po celým světě, když na konci konečně dojde na lámání chleba ve chvíli, kdy Dakota Johnson začne předvádět nádhernej hrudník, Tilda Swinton je najednou ďábelštější než kdy jindy, a z plátna se v kaskádách valí nejpůsobivější vizuální efekty za posledních několik let. Protože ruku na srdce, tenhle überhororovej kotel každej rozhodně nerozdejchá. Nechtěl bych po tom filmu dávat všechno do richtiku, a jestli kulisáci a uklízeči neměli jedny z nejvyšších platů na place, spravedlnost je slepá. Gott mit uns! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Poľskej herečke Izabelle Miko bola ponúknutá úloha Suzy, pretože sa odmalička aktívne venovala baletu. Tá však odmietla kvôli iným projektom v Poľsku. (Kristine1)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama