Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě oceňuji ten nápad vysmát se ohraným hororovým klišé, ale ve výsledku mi přišlo, že ten film vlastně není o nic lepší, než filmy, z kterých si utahuje, protože zatímco oni aspoň nabízí více či méně přiznanou porci pokleslé zábavy, kterou člověk v rámci žánru očekává, tak zde se mu dostane vlastně toho samého (máme se smát tomu, že někdo "komicky" zemře), ale s tím rozdílem, že je to zábava servírovaná z jakési povýšenecké pozice, která kritizuje nepsané žánrové předsudky a předkládá nám k uvěření, že vidlák je člověk jako my, a z toho důvodu má nárok na milostnou přízeň atraktivní blondýny, s čímž mám prostě zásadní problém. Navíc mi ten film zas jako taková řachanda nepřišel, místy jsem se u toho dost nudil, a hlavně to u mě zabilo krajně nesympatické obsazení a nevalné herecké výkony. Takže za sebe říkám, že si svoje "předsudky" vůči vidlákům milerád ponechám dál, a že si příště radši pustím nějakou žánrovou klasiku než tuhle pseudohumanistickou parodii od buranského tvůrce, který si jejím natočením chtěl cosi kompenzovat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Komedie na téma vyvražďovačky s dobře zvládnutým dějem. Alan Tudyk a Tyler Labine jako dva blbečci, kteří neví o co jde byli výborný. Do toho sexy Katrina Bowden, která snímku také pomohla, i když jsem si myslel, že jako blondýna se do lesa hodit nebude, ale nakonec jsem byl rád, že roli dostala právě ona. Nemám na co si ztěžovat, protože jsem se opravdu pobavil. (SPOILER) Bežící Alan Tudyk s motorovkou byl luxusní, nebo skákající student do drtičky a poté příjezd policisty, který se také předvedl a hned po něm ustřelení hlavy studenta. Každá scénka je perfektní a to jsem ani nevyjmenoval všechny. Tucker & Dale vs. Evil je jedna z nejlepších hororových komedií, co jsem kdy viděl... 10/10 = 100% ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Že to někoho nenapadlo dřív. Černá komedie s několika povedenými nápady a hlavně s luxusním námětem o tom, jak dvojka buranů (neškodný Alan "většinou jen přihrávám" Tudyk a my pleasure Tyler "Sock z Reapera" Labine) koupí chatu a rozhodne se dát jí do kupy zrovna v době, kdy si vyrazí na výlet parta puberťáků, která zjevně nakoukala moc buranských hororů, tudíž se v jejich logice buran automatický rovná vrah. Parodická pocta žánru (ačkoli podle mě pořád ještě zbytečně krotká). ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po tak pitomých parodií jako je Disaster Movie nebo Meet the Spartans přišel Eli Craig, a konečně natočil povedenou, nápaditou a vtipnou parodii, při které nehrozí újma na zdraví... vcelku trefná parodie na teen vyvražďovačky, která bohužel závěrem lehce skomírá. Mnoho výborných momentek, povedené obsazení, Two Face a sexy Katrina Bowden - mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ježiš, jak já těm dvěma týpkům u piva přál ten pohodovej víkend. Dají pivo, upečou buřty, udělají něco na chatě. Jenže to by se na druhý straně rybníka nesměla objevit banda debilních studentů. Přesně ten druh krvavé komedie, který čerpá z předsudků o studentech a o buranech. Natočeno tak, že jsme o tom ještě pár dnů mluvili v práci. Jednoduché, zábavné, přímočaré. Když se to povede, nechcete na podobné filmy zapomenout. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Počet mrtvých: 12. (ČSFD)
  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)
  • Dale (Tyler Labine) v jedné scéně radí Chuckovi (Travis Nelson), který drží šerifův revolver, aby před výstřelem nejprve odjistil pojistku, kterou však tato zbraň nemá. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama