Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

castor 

všechny recenze uživatele

Když týpek po hlavě skočí do drtičky a jeden z buranského dua se zeptá, you ok?, tak se divák může potrhat smíchy. Bohužel podobných momentů je minimum, a když už přijdou, jsou recyklované tím, co jsme viděli pár minut předtím. Přesto souboj teenagerovských zbohatlíků-výletníků a dvou venkovských přátel-dobráků od kosti rozhodně stojí za pozornost. Skousnou ho bez obtíží i ti, kteří od na kůl nabodnutých lidí okamžitě odvracejí oči. Jenže tady jsme trochu v jiném žánru. Vidláci Tucker a Dale hodlají ve společnosti rybaření a nejedné bedny plechovek piva opravit rozpadlou chatu. Jedna noční šmírovačka je ale záhy katapultuje do rolí kanibalů a vrahů a banda mladých blbounů začne páchat „hromadnou sebevraždu“. Velkou chybu ale udělají ti, kteří předem skouknou trailery. Jejich tvůrce bych předhodil nějakým exotickým mravencům. Tohle nenáročné otočení rolí obětí a psychopatů i tak pobaví. Pro Katrinu Bowden navíc oba palce nahoru!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Skvělá komediálně hororová oddychovka s parádním humorem. Pohodovost tohoto filmu na vás dolehne a vy si můžete naplno užít tuto parodii na klasické teenagerovské vyvražďovačky. Jako výsměch různým slasher hororům a hixploitation to funguje skvěle. Parodie na Texaský masakr byla nejlepší. Jen ten konec mi úplně nesedl, ale jinak jsem si film užil více než dobře. A Katie Bowden je jedna z nejhezčích dívek, co jsem kdy v hororech i v ostatních filmech viděl. 75% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 70%***TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// PLUS: dokonale vtipné, hororově krvavé, nevnucující se MÍNUS: trochu uspěchaný závěr, možná až moc náhod v jednom filmu./// Shrnutí: Na tento snímek jsem byl dlouho zvědavý a musím přiznat že se mi fakt líbil. Může být i docela zajímavé, když se budete na snímek dívat jako na horor, opravdu ten žánr v tom filmu uvidíte. Ono to tak v tomto žánru opravdu chodí. O to víc potěší, že si někdo dal tu práci a připravil nám komedii, která se netváří vážně (kromě postav teenagerů) a vy se u ní budete bavit. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V rámci filmové výzvy jsem dostala ke zhlédnutí tuhle pecku. Dle galerie jsem čekala, že se budu smát, ale že tolik? Je vidět, že tvůrci se u toho museli hodně bavit. Od úvodního seznamování s kosou v ruce, přes motorovku, drtičku dříví, prostě přes všechny „vraždy“ a k tomu občas fakt vtipné hlášky. „Jseš celej?“ Pobavila asi nejvíc :D Příjemná slasher komedie a palec hore za nápad :o) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie. To, že je i poriadne krvavé snáď neprekvapí. Ide predsa o hororovú komédiu a tá sa fakt vydarila. Predsudky a nedorozumenie vedú k sérii neuveriteľných úmrtí. Ako policajtovi vysvetlíte, že vám niekto úmyselne! skočil do drtičky s ksichtom celým od krvi? Dobre som sa pobavil aj pri behaní s motorovou pílou po zarezaní do osieho hniezda. Mŕtvol pribúda a všetko sú to náhody tak divoké, až sa pýtate, či to náhodou nebude pokračovanie Nezvratného osudu. Dobre obsadenej hlavnej dvojici to klape. Vtipné situácie a dobrý humor z toho robia viac ako iba ďalší krvák v rade a myslím, že táto hororová komédia je právom v červených číslach. 80%. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Tucker (Alan Tudyk) prohlásil, že "anthemis nobilis" je složka heřmánkového čaje, která vede k alergickým reakcím. Anthemis Nobilis je ve skutečnosti pramen z heřmánku, což tedy podle něj znamená, že heřmánek je složka heřmánkového čaje, který způsobuje alergické reakce. (Dr Lizal)
  • Magnum, ze kterého začal Chad (Jesse Moss) střílet na Tuckera (Alan Tudyk) a Dala (Tyler Labine), má pouze šest komor na náboje. Chud jich ovšem před dalším nabitím vystřílel čtrnáct. (Rimer545)
  • Vyhrál cenu Nejlepší film v kategorii-Režisér Eli Craig. (Čiban)

Reklama

Reklama