Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ultimátní hororovou srandu, dostal jsem jen slušnou komedii s osvěžujícím nápadem, která na konci rezignuje na parodické vyznění a v podstatě se tak stává svou vlastní nechtěnou negací. Což nejspíš bude "zásluhou" nezkušených scenáristů, kteří netušili, jak se z dosavadního děje plynule vymotat. Párkrát jsem se zasmál, dívalo se mi na to příjemně a pohodlně, ale po hypu festivalového diváctva jsem věřil ve větší pecku. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak mladí lidé jsou zblblí ze všech těch hororových klišé a automaticky v lese číhá nebezpečí. Není tomu tak, jak se na první pohled může zdát. Blbý a blbější se vmísili do všech hororových filmů, které známe a máme z toho parodii sršící vtip za vtipem, který ale bohužel stoupající minutáží klesá. To ale neubírá nic na skvělé atmosféře v kině. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co kdybych ti vytahal ty žihadla z ksichtu a pak ti s něčím píchnul?" Kombinace horroru a komedie je nevyzpytatelná, často chybí málo a vznikne hloupá slátanina. Tucker a Dale však neuvěřitelně baví. Film začíná odkazem na Cannibal Holocaust, kdy na zem padne kamera a vedle ní oběť, vidíme jen obličej mrtvého... Pak už se odkazy jen sypou, ale vlastně to není důležité. Hlavní je, že začne krvavá zábava, kdy proti sobě z nedorozumění stojí dva vidláci a skupina studentů uprostřed lesní pustiny. První záchvat smíchu přišel, když jeden z vidláků při řezání dřeva omylem přefik i vosí hnízdo. Jeho texaský tanec s motorovou pilou a šílený běh s vosami v zádech neměl chybu! Na rozdíl od přitroublých amerických parodií je tohle opravdu zábavné! Člověk se většinou nesměje druhému, když ten je nabodnutý na oštěp, byť vlastní výroby... zde se ale smíchu těžko bránit. Dale:,,Teď jsem rád, že ho nemám jako medvěd..." ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už to asi nikdy nenapíšu, ale Craigovi se opravdu povedlo namíchat vtipný a zároveň krvavý koktejlek. Není to sice taková prča jako Brain dead či evil dead 2, nicméně několikrát jsem se zasmál a opravdu mě to bavilo. Což se o naprosté většině novodobých horrorů říci nedá. Proto palec nahoru a doufám, že takováhle dovolená mě letos nečeká. This vacation sucks! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní, vtipná oddechovka. Fakt jsem se gebil u těch smrtí a duo dobráckejch buranů bylo naprosto super. Nejvíc se mi líbil nevinný úprk s motorovkou před vosami :D Každopádně to má i super hlášky, třeba když hlavní teenager začne z ničeho nic nervózně rozbíjet mobily a řvát: Tyhle věci tady přece nefungujou! Nebo hláška na konci: You are a half hillbilly. No prostě príma film. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Tucker (Alan Tudyk) prohlásil, že "anthemis nobilis" je složka heřmánkového čaje, která vede k alergickým reakcím. Anthemis Nobilis je ve skutečnosti pramen z heřmánku, což tedy podle něj znamená, že heřmánek je složka heřmánkového čaje, který způsobuje alergické reakce. (Dr Lizal)
  • Po explózii chaty je Chadov krk celý spálený, zatiaľ čo jeho náhrdelník zostal nepoškodený. Mal by byť prinajmenšom rozleptaný, ak nie úplne spálený. Takýchto chýb sa vo filme objavuje viac, nikto však netuší, či ich spravili pri natáčaní naschvál, alebo ide o nevšímavosť. (Crael)
  • Vyhrál cenu Nejlepší film v kategorii-Režisér Eli Craig. (Čiban)

Reklama

Reklama