Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál. Je to podobný jako přírodopisný dokumenty na který sem se díval jako dítě, akorát že tohle je asi tak 1000x více cool. Takhle by to vypadalo, kdyby si Zack Snyder, Hans Zimmer a Morgan Freeman [ :) ] udělali výlet do přírody. Krom toho je to chvíli komedie, chvíli je to drama, chvíli je to romatický film, chvíli je to horor, chvíli je to válečný film, chvíli je to rodinný film a drží to pohromadě. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Viděl jen ROSTLINY, protože znám Davida Attenborougha a věděl jsem už, v jaké stupnici bude jeho zpěv (senzační, extatické, mezní a úžasné) i jeho obrazy (dokonalé, vypiplané a neméně úžasné). O rostlinách ale jsem se nedozvěděl celkem nic. Jak bojují o přežití a jak se rozmnožují je z mého pohledu na nich to nejméně zajímavé. Zajímalo by mě spíš, jak řeší své maniodepresivní konflikty, jak jsou schopné přeměňovat chemické prvky, jaká centra řídí jejich "pohyb" atd. Život na této planetě bez lidí si dokážu docela dobře představit, to samé platí o zvířatech, bez rostlin by tu ale bylo (pro mě) moc pusto. Ostatně život na Zemi, to nejsou jen rostliny a živočichové,ale také houby (z buněčných) a bakterie a archea. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Attenborough dosiahol už takej absolútnej úrovne, že nedá sa inak len povedať: Attenborougha môžeš porovnať len s Attenboroughom. A práve preto mi tu niečo do plného počtu chýbalo, lebo to, čo dokázal v ďalších dokumentoch je tak mimoriadne, že aj vysoká kvalita seriálu Život sa zdá byť len trochu nadpriemerná. Pritom spomalené zábery rastu rastlín, detaily hmyzu či najlepšia časť o obojživelníkoch sú absolútnym prírodovedeckým skvostom. Bodaj by Davidovi ešte dlho zdravíčko slúžilo. ()

darth_swan 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - úžasné. Prostřednictvím záběrů, které skutečně berou dech a které jsem v mnoha případech hltal s otevřenou pusou a němým úžasem, seriál přibližuje až neuvěřitelně detailně ty nejzajímavější živočichy a jejich příběhy. Neskutečné. // Co mě zaujalo: Nedá se vybrat, maximálně zajímavé totiž byly téměř všechny příběhy. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)

Reklama

Reklama