Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Gediman 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je záruka dobrého dokumentu, a platí to i tady. Musím pochválit dechberoucí záběry, nad kterými zůstává rozum stát... jak se jim to podařilo vůbec natočit? Jistě za tím stály dlouhé přípravy a skvělé načasování. Taktéž se mi líbí, že tu zobrazují i méně známá fakta a zajímavosti, což je dobře. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalosťou tento dokument nedosiahol úroveň The Planet Of Earth, avšak aj napriek tomu nádherne mapuje život rôznych druhov zvierat a ich stratégie k prežitiu. Ja osobne mám ale radšej dokumenty, v ktorých možno vidieť krásy prírody a jednotlivých častí sveta, toto bolo viac o tých zvieratách. Aj tak som ale nechápal tomu, ako mohli byť niektoré zábery natočené. Nádherné. 90 % ()

Reklama

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, až som začal podozrievať pána Attenborougha, že si dal všetko namieru vyrobiť u zdatných remeselníkov od Petra Jacksona alebo Georga Lucasa. parádny obraz, zvuk a samozrejme doprovodné slovo, ktoré podfarbuje neskutočný vizuálny zážitok. Keď nad tým tak uvažujem, ak by na našej modrej planéte neboli ľudia, určite by o nej na 100% platilo staré známe slovné spojenie, že je to raj na zemi. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Další nekonečně dechberoucí záběry s laskavým komentářem. Jako vždy úžasná série BBC ve spolupráci s milovníkem přírody D. Attenboroughem včetně nečekanýho bonusu v podobě "On location". Jestli jste při sledování špičkovejch dokumentů o životě na naší planetě udiveně kroutili hlavou a pokládali si donekonečna otázky typu "jak tohle, proboha, dokázali natočit", tak tady se to dozvíte. Pecka. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Za pomoci nejnovejších snímacích makro-technologií jsem se například dozvědel, že stromová žabička, v reálu menší než lidský nehet, má na nose víc černých pórů než moje přítelkyně. Ó, jaké to zjištění! Celkově: dokument velice pěkný, z každé sekundy doslova crčí ty obrovský prachy, co se do toho nalily. Technicky vybroušené, umělecky dokonalé...ovšem hudební doprovod posouvá některé "dojemné" pasáže za hranici kýče. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)

Reklama

Reklama