Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Seriál proti kterému vlastně nelze nic namítat. Nádherné záběry - to je důvod proč jsem se na něj díval. Informace mě tolik nezajímali, ačkoliv Attenborough je skvělý průvodce, nebo jsem je slyšel dříve. Zajímavé byly i části o natáčení a jakému prostředí čelili autoři. Zvláště mě potěšily mé oblíbené surikaty a lasičky a etiopští vlci a mnoho dalších. Vyzdvihl bych předně díly Insects a Hunters and Hunted. Ještě bych přidal, podotýkám botanika mě vždy míjela, díl Plants; prostě fascinující! ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z úžasných přírodopisných sérií od BBC. Stejně jako "Life in Cold Blood", "Planet Earth" a další patří k absolutní špičce mezi přírodopisnými dokumenty. Je zde dobře vidět co zmůžou peníze na tom správném místě. Zaplatí ty nejlepší odborníky na světě, kteří používají tu nejmodernější techniku a vybavení, aby jste si mohli během 55 minut užít tuto úžasnou pastvu pro oči, která je v HD nezapomenutelnou podívanou. Navíc na konci každé epizody následuje "Life on Location", což je třešnička na dortu u každé epizody; takové nahlédnutí do zákulisí, které se týká nejzajímavějšího nebo obtížně natočitelného problému. To vše zastřešeno vynikajícím orchestrálním hudebním doprovodem a výkladem sira Davida Attenborougha. ()

TarzanLesni 

všechny recenze uživatele

Další vynikající dokumentární seriál s mým oblíbencem Davidem Attenboroughem. Musím říct, že se mi líbily všechny díly, i když se některé scény v jednotlivých dílech opakovaly. Nejvíce mě však zaujaly díly Challenges of Life, Insects, Hunters and Hunted a Creatres of the Deep, u dílu Plants mě zaujaly masožravky :). Někteří živočichové na této planetě jsou vážně podivuhodný, záhadný a velice zajímavý zároveň a o některých víme strašně málo nebo vůbec nic. Neměl jsem ani tušení co všechno na této planetě žije. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Za pomoci nejnovejších snímacích makro-technologií jsem se například dozvědel, že stromová žabička, v reálu menší než lidský nehet, má na nose víc černých pórů než moje přítelkyně. Ó, jaké to zjištění! Celkově: dokument velice pěkný, z každé sekundy doslova crčí ty obrovský prachy, co se do toho nalily. Technicky vybroušené, umělecky dokonalé...ovšem hudební doprovod posouvá některé "dojemné" pasáže za hranici kýče. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)

Reklama

Reklama