Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (718)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborná je úvodní scéna, ve které je i nejlépe využito 3D. Tohle entrée mě trochu namlsalo, ale bohužel už pak nic tak zábavného a vypointovaného nepřišlo. Film je rychlý, hravý a zábavný, ale na čtyři hvězdičky to u mne nestačí. Český překlad je na palici, ale to je vidět už ze samotného českého názvu. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Určitě to má poselství a na každém je, jak si ho přebere. Ale je to tak nijaký, neoriginální, už na začátku je jasné, jak to skončí. Nevadilo by to, ale to by to ovšem nesmělo být fádní, nezajímavé. Všechno je jak podle šablony – příběh, hudba, animace, dabing, návrhy postav, jejich chování, vtipy, … Jako by si tvůrci řekli: „Tak a teď hezky všechny opijeme rohlíkem. Tohle se líbilo tady, s tímhle byli diváci spokojení tady, tohle fungovalo tady, tohle je můj oblíbený vtip, ten tam taky musíme dát… a teď to všechno vezmeme a uděláme z toho super guláš! A všem to bude chutnat!!!“ NOPE. Třeba takové Na vlásku, Jak vycvičit draka i ten blbej Nemo nebo ještě přiblbější Kung Fu Panda se mi líbili mnohem víc – to mělo nějakou jiskru. Slabé 2*. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film ma pred rokmi nadchol, ale dnes mi už prvá tretina pripadala strašne slabá a príliš detinská. Našťastie sa to ale postupne zlepšovalo a posledná tretina vrátane finále funguje na jednotku, takže tie tesné 4 hviezdičky tomu nechám. Najväčšou slabinou filmu je prakticky nulový príbeh. Sú to len také epizódne príhody, ktoré zažije praveká obdoba Simpsonovcov pri ceste z bodu A do bodu B. A na konci sú všetci šťastný, že to zvládli. V dnešnej korona dobe je zaujímavý prístup, ktorý presadzuje hlava rodiny. Žiť izolovan od ostatného sveta v jaskyni iba v kruhu svojej rodiny, lebo vonku na každom kroku číha smrť. A keď už človek náhodou ide von, aby si obstaral nejaké žrádlo, tak sa nesmie zabudnúť báť, že ho na každom kroku čokoľvek zabije. To sme to pekne v súčasnosti dopracovali. Správame sa jak pravekí ľudia v animáku, hehe. No ale k filmu, napriek miestami slabším detinským vtipom ho zakaždým podržia skvelé postavy a to hlavne tatko s hlasom Nica Cagea, ktorý keď má úlohu šitú na telo alebo hoci aj hlas, tak je stále skvelý jak počas svojich hviezdnych čias. Tempo to má svižné, animácia je v pohode a páčilo sa mi aj jak vyriešili osudy všetkých zvieratiek. Proste pohodový jednoduchý animák. 7/10. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované filmy. Bohužel ne takové animované filmy, kde se postavičky chovají jako blbci a všechny situace jsou přestřelené. Prvních 20 minut je bezmezná nuda, kde se jenom kecá o tom, jak moc nebezpečné je chodit ven z jeskyně. Pak se Země pohne a začne se konečně něco dít, i když i tak není moc o co stát. Vtipy se neustále opakují a Nicolas Cage jako otec rodiny začne být opravdu otravný. A dcera/pes? OMG. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době animák, který jsem nedokázal dokoukat. Tudíž nehodnotím. Animace, hlavně v detailech na vysoké úrovni, ale plytký děj a hlavně účelná afektovanost postav a jednotlivých scén pro mě byla nesnesitelně ubíjející. Zklamání jako hrom. Třeba to někdy zkusím znovu a trefí se mi to lépe do nálady, ale první projekci jsem musel po čtyřiceti minutách ukončit. Z postaviček mě lehce zaujal jen lenochod Pásek, který mi ovšem v mnohém připomínal chameleona Pascala z Tangledu a Pascal je jen jeden :) EDIT: Druhá šance přišla o Vánocích 2016, tentokrát dokoukáno do konce, ale dojem bohužel nevylepšen. Animace ohromující, ale jinak...? No, nemohou mi sednout všechny animáky, že... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Po závěrečných titulcích je ještě krátká scéna s mamutími myškami. (necisty)
  • Dle originálního názvu The Croods by měl být český název správně Croodovi a nikoliv Croodsovi, podobně jako například u The Flintstones (1994), kteří se v české distribuční verzi jmenují Flintstoneovi.  (Gig)
  • Za léta vývoje filmu se děj změnil z příběhu dvou kamarádů - Gruga (Nicolas Cage) a Guye (Ryan Reynolds) - na rodinný příběh s několika hlavními postavami. (Miuri)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama