Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Recenze (180)

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Aaa no čo k tomu napisať čakal som asi o kúsoček viacej, ale dalo sa zabaviť najmä na scénkach s Thurmanom Mermanom a.k.a. bif fat kid. No a na jednotku sa to už samozrejme nechytá dávam tak 50 %. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo přímo nebazíruje na původním zpracování této komedie tak dle mého úhlu pohledu je to skoro to samé, co první díl. Jen mám tak trochu pocit, že i když Santa v jedničce byl vulgární, to nepopírám, ale v této druhé části se, myslím, s těmi vulgaritami přímo roztrhl pytel, jen co je pravda. Ale některé hlášky jsou natolik nepřeslechnutelné, že to občas nutí člověka se usmát. P.S.: Jinak, přátelé, přece nechcete, aby druhý díl se natočil úplně přesně jako ten první. To by pak přece nebylo nic nového a koukat se na jednu věc znovu v dalším díle by alespoň mě nebavilo. Jen můj názor. Jinak záleží samozřejmě na vkusu, a pokud někomu se zvedá žaludek s takových a podobných komediíí, je zcela evidentní, že ať se natočí jakákoliv takováhle komedie, tak i tak se mu to nebude líbit. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Dvojce dávám stejné hodnocení, jako prvnímu snímku. Když jsem se vloni dozvěděl, že do kin přichází pokračování, měl jsem velkou radost a musím říct, že jsem dostal to co jsem očekával. Santa je pořád úchyl je kvalitativně srovnatelný s jedničkou a rozhodně je stále vtipný. Do snímku přibylo několik nových postav, které rozhodně dojem nekazí, i když musím říct, že ženská role vedle Boba Thorntona byla v jedničce asi obsazená lépe. Christina Hendricks nemá tolik prostoru aspoň podle mě. Willieho máma bylo dobré oživení a velkým plusem je návrat dementního kluka v podání Bretta Kellyho. ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Zas tak strašné to nie je, trochu viac fekálu ako je zdravé, ale inak super. Ten vyžratý kučeravý čurák mohol dostať viac priestoru a trochu menej sa mohla spomínať análna záľuba Billyho Boba, na piaty krát to už viac nudilo ako bavilo, ale inak parádna sviatočná komédia. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Super komedie, která mě naprosto odrovnala svou sarkastickou nekorektností. Navíc při pomylšení, kolik lidí tento styl nedokáže překousnout a brát s nadhledem, mě dostává o to víc. Hlavní hrdinové opravdu nešetří všelijakými vulgarismy a sexuálními narážkami a je na nich postavena podstatná část komediální složky filmu. Rozhodně jsem se u film skvěle bavil a taky hodně nasmál a tak to má u komedie přece být. ()

knoxvile 

všechny recenze uživatele

Dávám o jednu * méně než u jedničky. Po slibném začátku (do chvíle než odjedou do Chicaga) se film bohužel táhl a myslel jsem, že bude trvat věčnost. Aspoň, že bylo zachováno původní obsazení. Jeden z filmů, na které člověk rychle zapomene. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Mně je jedno co kdo říká či píše, já se bavil, a hodně. Možná ještě víc než u prvního dílu. Tohle je od teď nejspíš můj nejoblíbenější vánoční film. Pokud jste stejně jednoduchý jako já, tak se u tohohle filmu určitě pobavíte. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Zápletka byla dost jednoduchá a ohraná. A takovou smršť vulgárních slov, na každé větě, jsem už dlouho neviděl, leda na internetu diskuze, Ale mě to nevadí. ()

AlesKrc1 

všechny recenze uživatele

Dlouhých třináct let jsem musel čekat na pokračování svého nejoblíbenějšího vánočního příběhu a musím říct že se vyplatilo.Ano, dvojka nedosahuje kvalit prvního dílu ,ale stále je to ten starý a dobrý Willie .Pije,kouří,píchá k tomu nesnáší svou matku a svého věrného malého pomocníka (omlouvám se nebo liliputa ,bůh ví jak se jim vlastně říká) Billy Bob je opět excelentní a dokonce bych mu i věřil že je to opilec a perverzák,Tony Cox jako Marcus zase vynikající, Christina Hendricks k pomilování a Brett Kelly jen od prvního dílu trochu vyrost jinak je to pořád starý dobrý a retardovyný Thurman Merman.Kdo má rád jedičku musí jít i na pokračování HOU HOU HOU ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

2 díl mě přišel slabší než první. Většina vtipů je sexistických případně proti liliputům. Příběh je též slabší v podstatě kopie toho samého co byl v první. Ubylo i scén kdy dělal Santu (tady je jen 1). Zachraňují to jen hlášky (většina co je v trailerech) a ten kluk z jedničky, který je slušný trotl jak v jedničce. 40 procent ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Představitel hlavní role je i po třinácti letech sympatický. Oproti prvnímu dílu však jeho postava ztratila na osobitosti. Příběh je jako přes kopírák s prvním snímkem, což mu příliš neprospívá. Úsměvné okamžiky, tak pro mě zajišťuje hlavně Kathy Batesová. Ta je ve své neobvyklé roli opravdu zábavná. ;-) (viděno s dabingem) ()

Reklama

Reklama