Reklama

Reklama

S ledovým klidem

  • USA The Cold Light of Day (více)
Trailer

Will Shaw má malou poradenskou firmu v San Francisku. Jeho rodiče právě žijí ve Španělsku, kde otec Martin pracuje na americké ambasádě jako kulturní atašé. Vzhledem k povaze jeho práce se rodina v minulosti mnohokrát stěhovala ze země do země. Poněkud to poznamenalo vztahy v rodině. Nyní se však má rodina po dlouhé době setkat na dovolené, a to i s mladším Willovým bratrem Joshuou a jeho přítelkyní Darou. Poté co Daru kvůli Willově nepozornosti praští do hlavy se Martin rozzlobí a hodí Willův mobil do moře. Will pak všem řekne, že na tom mobilu závisí jeho kariéra. Jeho firma totiž právě zbankrotovala. Pak se sebere a plave na pevninu, aby sehnal v lékárně nějakou dezinfekci pro Daru. Jenže když se vrátí ke břehu, loď jeho rodičů je pryč. Nakonec ji najde, ale je prázdná a na lodi někdo něco usilovně hledal a rozhodně nedával pozor, zda tam udělá nepořádek. Will okamžitě běží na policii, aby ohlásil, že jeho rodina zmizela, ale Will pochopí, že něco je špatně a ukradne policejní auto, aby mohl rychle zmizet, ale je chycen a brutálně zbit. Objevuje se jeho otec Martin, který policisty přemůže. Když jsou spolu sami v autě, svěří Martin Willovi, že není kulturním atašé, ale pracuje pro vládu ve zvláštním odboru CIA. Nemohl to svým synům svěřit, ale matka to ví. Ještě v noci se schází s Jean Carrackovou ze CIA a chce, aby mu dala jistý kufřík, který může jeho rodině pomoci na svobodu. Carracková tvrdí, že už ho nemá, ale Martin jí nevěří. Když se vrací do auta, Gorman, Carrackové poskok, ho zastřelí. Willovi se podaří z otcovy kapsy vzít jeho zbraň a vyzvánějící mobil, ale musí vzít nohy na ramena, protože Gorman hodlá zabít i jeho. Když telefon znovu zazvoní a Will má konečně možnost to vzít, hlas na druhé straně se shání po Tomovi a vzkazuje mu, že mu zbývá 21 hodin na to, aby vyměnil svou unesenou rodinu za tajemný kufřík... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (266)

verbal 

všechny recenze uživatele

S ledovým klidem můžu prohlásit, že to byla pěkná kravina. Po Brúsovi se zapráší rychleji, než byste řekli Williš a ten sličný metrosexuál co zbyl, se hodí na akčního hrdinu asi jako Angela Lansbury na Zvířecího detektiva. Scénář vypotil nějaký ambiciózní číšník, a to bezesporu ještě před tím, než udělal v Holywoodu tuhle kariéru a naneštěstí, když zrovna servíroval nějakému Weinsteinovi košer stejk z krkovičky, upadla mu pod stůl vidlička. A jakmile už byl jednou dole, asi z plna hrdla poprosil o zfilmování. Jen je škoda, že to pořádně nedotáhl! Kdyby se někdy v polovině filmu přisál Ripleyové na xicht nějaký ten obří hajzlový pavouk z vesmíru, mohlo to být dokonalé a holka by si v tom i pořádně zahrála. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nechci říct, že sem tu vkládal jakési naděje, nebo že bych si snaď něco idealizoval… no popravdě určité očekávaničko tady bylo. Cavill není úplně marný, myslel jsem si a Bruce to min. četl, říkal jsem si. To co tady předvedla Weaver je tak na G.I. Joe, s jak ledovým klidem tahle babička řešila situace, hoóochu, ach jo. Ještě teď se nemůžu zbavit pocitu, jak debilní to bylo. Proste rozmlátí pul Španělska s konspirací za zady, CIA, teroristi, úplně vážně… nepovedeny bramborový salát, hodně slušně řečeno. 1/10 ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

S ledovým klidem odklidili akční legendu, aby místo ní sprintoval příběhem nezajímavý mladíček, jehož charisma nedokáže konkurovat ani chladné póze Sigourney Weaver. Nepovedená snaha o „nového Hitchcocka“, v němž postavy s oblibou reagují na situace, které nemohou vědět a kde si scenáristé ve své naivitě dovolí i variaci na „já jsem tvůj otec“ (což už dnes vyvolává JEN úsměv). Po JCVD jednoznačné zklamání… ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ach, Bruci... Řekni, žes jenom zrovna jel kolem, zastavil se na kafíčko a neměl ani páru o tom, že tě natáčí. A Mabrouku El Mechri, ty mi zase prosím tě pověz, že ti jenom nějakým nedopatřením do éteru ulétlo domácí video. Takhle už od základu ztrouchnivělý akční film jsem dlouho neviděl. Nemám nic proti béčkovým filmům s áčkovými herci, jen když vrcholná pasáž není slaňování paneláku po šňůře od satelitu, které by přežil (a vlastně ani to už teď neplatí) jenom božský a nesmrtelný Bruce. Následovat bude spoilerový výlev emocí. Šmankote, jak je možné natočit film o únosu rodiny, když tu rodinu nikdo nepředstaví? Jak je možné do pointy dosadit získání kufříku, když nikdo neřekne, co v tom zatroleném kufru je? Jak je možné střelit člověka, kterému zpoza betonové zdi čouhá jen rameno, do ledviny? Jak je možné, že se ve Španělsku rozední dřív, než jednou oběhnete blok? Jak je možné, aby měl kameraman hollywodského bijáku stařecký třes v ruce? Jak je možné, aby byl obraz hollywoodského bijáku rozmazán, jako ústa ženy po vášnivém polibku? Jak je možné udělat z hlavních hrdinů sourozence, když jedině pořádná pelešnická scéna těch dvou by mohla odvrátit pozornost od zbylého utrpení? A konečně - jak je možné, že se na tenhle film prodala jen jedna vstupenka, v sále seděli lidé dva a nikomu to nepřišlo divné? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl distribuovat do kin jedině sebevrah. "S ledovým klidem" je ukázkový VHSkový film, u kterého si umím představit i rychlodabing ala 80. léta, protože platit víc než jednoho dabéra, je vzhledem ke kvalitě škoda peněz. Já chápu, že je Cavill Superman, ale jeho schopnost unikat hledáčku policie a kulkám zlých agentů by mu mohl Superman upřímně závidět. A to nemluvím o komické nesmrtelnosti tohoto "obyčejného hrdiny", protože postřelení, ošklivý skluz na skútru nebo pád z x-patrové budovy, to je taky solidní shit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Když Lucia (Verónica Echegui) a Will (Henry Cavill) prchají na skútru, tak Lucia v letních šatech s holýma nohama nezvládne ve větší rychlosti řízení a dojde k pádu. Oba ale nemají žádná zranění. (noelcoward73)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bol aj Shadow Chaser. (MikaelSVK)

Související novinky

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Henry Cavill je nový Superman

Henry Cavill je nový Superman

01.02.2011

Upozornil na sebe jednou z hlavních rolí v seriálu Tudorovci a fantasy Hvězdný prach, teď ho čeká velká hollywoodská budoucnost. Ještě letos ho uvidíme jako Thésea v starořecké fantasy Tarsema Singha… (více)

Bruce a Sigourney jako soupeři?

Bruce a Sigourney jako soupeři?

05.08.2010

Bruce Willis se zřejmě snaží trumfnout Nicolase Cage v počtu přijatých filmových rolí. Začátkem září poletí do Španělska a svěří se tam do rukou Mabrouka El Mechriho, pro kterého se drama JCVD stalo… (více)

Reklama

Reklama