Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad stvořit něco tak kouzelného jako je legendární Pat a Mat. Dva sousedé, kteří si pomáhají, když něco jednomu nejde, nebo se dostal do svízelné situace, stačí zabušit smetákem o strop nebo o podlahu a druhý příjde na pomoc . :-) Vždycky se mi líbily jejich skvělé nápady a zlepšováčky a skoro pokaždé mě mrzelo, že se jim nakonec výsledek moc nepovedl. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nedokážu přenést přes to, že jsou Mat a Pat totální retardi, který maj pěkně komplementárně k tomu trhaně postižený pohyby a obrovský ošklivý hlavy; jako malou mě jejich patologická neschopnost zvedala ze židle a do teď mi nepřipadaj vtipný, udivuje mě to, protože mají Pat a Mat jaksi groteskiální charakter a grotesky mě bavěj. Pat a Mat ne. A nechápu, proč by se to mělo pouštět dětem, pokud teda důvodem není seznámení už od raného věku s faktem, že za život člověk potká hromadu volů, který jsou často slavný. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Příběhy dvou manuálně pochybných zlodějů. Invenci a nápadům se nekladou meze, tak proč na to nejít z gruntu. Poplatní libovolnému nastolenému režimu, mají tito dva paraziti originální řešení každého problému. O odbornosti těchto dvou mám sice pochyby, ale zas nemají problém s materiálem a pracovními nástroji, mezi jejichž nejoblíbenější patří vrtačka. Ta je často geniálním řešením podružného problému při cestě za úspěchem. Vše realizují nejdříve z rezerv majetku v socialistickém vlastnictví, později z areálu soukromé stavební firmy na konci ulice, kde stojí jejich vily. Odkud ty se vzaly, je doufám jasné, nicméně z družstevních bytů (které zdemolovali) se stěhovali na přelomu režimů a ještě si stihli pořídit sic nevalnou ale chalupu na venkově u rybníka. Zelený baráček si, na rozdíl od trikotu jednoho z přátel, barvu zachoval. Jako řidiči jsou na silnici vyloženě nebezpeční, o čemž svědčí vypité láhve od alkoholu povalujici se v mnohokrát bouraném autě. Pokud se ve volném čase nevěnují sportu, přehrabují doma nasyslené peníze a majetek. O jejich vazbách na špičky každé politické garnitury svědčí i fakt, že nikdy nepotřebovali pro bytové a jiné stavební úpravy žádná povolení. No nářez! ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý seriál! U těhle dvou kutilů, balancujících na hranici mezi genialitou a debilitou, se od srdce zasměju ještě dneska (je mi 25-jen pro info). To, co dokážou Pat a Mat vymyslet, je neuvěřitelné a vždycky ukážou, jak se dá jednoduché řešení udělat sice velmi komplikovaně, ale zato vypadá cool. Každý díl má svůj vlastní příběh, při kterém jde jen o jedno - pobavit. A s úspěchem se jim to daří. Novější díly z posledních let se naštěstí drží stylu původního seriálu, takže i na ně je radost se podívat (což nebývá pravidlem). 5* zcela bez diskuse. ()

MerlinPolcic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálni úkaz Československa. Hoci všetko nakoniec poserú, ich práca má niečo do seba, pretože oni dokážu domrviť aj to, čo sa domrviť nedá :DDD . Sú taktiež ukážkou toho, že rôzne veci (mixér, antény, autá, nábytok atď.) už nikdy nebudú také aké bývali za komunizmu. Jedná sa o prvý seriál, ktorý som vôbec sledoval. A na záver ešte otázka: Kedy už konečne dostanú Nobelovú cenu ??? xDDD 100% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Vo Švajčiarsku boli zakázané niektoré epizódy, pretože obsahovali vysoké množstvo groteskného násilia a považovali to za príliš nebezpečné. Francúzske a talianske jazykové kanály tieto epizódy vysielajú ako normálne. (MerlinPolcic)
  • V Holandsku má seriál pod názvem Buurman en Buurman obrovskou popularitu. Kees van Dijk se synem Bramem se dokonce nechali inspirovat některými vynálezy Pata a Mata – pustili se do jejich reálné podoby. Pod názvem Voor Mekaar! natočili přípravu obraceče palačinek a zahradního kolotoče ze sušáku na prádlo. Kees byl tím zručnějším a byl to on, kdo pro experimenty poskytl vlastní dílnu. Video je dostupné na sociálních sítích. (Robbi)
  • Keď Mat nabúra s kabrioletom do stĺpu, svetlá na vozidle sa skrivia. V nasledujúcich záberoch sú však opäť rovno. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama