Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (190)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Hlavně když vezmu v potaz Esteveze, od kterého bych něco podobného nečekal. Atmosféra, hudba, záběry, pozadí celé dohromady to působí moc pěkně. Bohužel příběh lidí, kteří si stěžují, že musí na latrínu, šlapou v džínech a chrápou v hotelech mi k cestě poutníků moc nesedí. Režisérky ale povedené. -"I'm going to walk the Camino de Santiago." ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Turistický průvodce po krásách světa s nádhernou hudbou. Tohle oceňuji, to potěší a vtáhne do děje. Jestli je podtext filmu uměním či americkým brakem o lidské moudrosti a životních zkušenostech už nechám na každém osobně. Já to shlédl a líbilo se mi to. Možná to chtělo pro plynulost trochu zkrátit, ale to je můj názor. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu jsem si říkala, že něco takového bych nikdy nemohla absolvovat. Na konci už jsem si tím tak jistá nebyla. Samotný film dokazuje, že se Estevez proměnil z vyhaslé hvězdy 80. let v docela zajímavého režiséra. Jedna z věcí, které bych vytkla, je nedostatečná hloubka postav. Každá má sice svůj cíl, který se po dobu poutě mění, ale já jsem si pořád připadala jen jako vnější pozorovatel a to by se u takového filmu asi stát nemělo. Nicméně za hudbu a velmi působivou a emotivní scénu v chrámu ty 4* přece jen dám. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě příběh, který každý divák odhadne od začátku do konce. Jenže podstata všech filmů se nemusí vždycky zakládat na originálním a nepředvídatelném námětu. Pokud se podobných příběhů nechopí nějaký idiot, skrývají v sobě obrovskou sílu a pocit svobody, po kterém značná část z nás touží. Takže i kdyby jen pro ten pocit... 8/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pohodová road-(walk)-movie o poznávaní a objavovaní nielen ľudí a miest, ale predovšetkým seba semého. Charakterovo vydarená partička štyroch trekkerov z rôznych kútov sveta, s ktorými sa vo veselých časoch zasmejete a v smutných k ním prilnete. Estevez režíruje uvolnene, ale cielene a presne. A hlavne je cítiť, že sa do toho vkladá osobne. Malý, pozitívny film, atmosférou podobný Payneho Bokovke. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Jde již o sedmou spolupráci otce Martina Sheena a syna Emilia Esteveze. Poprvé nekooperují ani Estevez a Tyler Bates, který již dříve komponoval hudbu k Estevezově filmu Králové sexu (2000). (mi-ib)
  • „Ak niekto chce absolvovať 500 míľ Camino de Santiago, nosí vrúbkovanú mušľu so sebou ako identitu,“ prezradil Emilio Estevez, ktorý dostal takúto mušľu od muža, ktorý absolvoval túto cestu 6 krát. Túto mušľu mal so sebou pri absolvovaní cesty počas natáčania filmu. (Matejus)

Reklama

Reklama