Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (492)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že je na spadnutí remake filmu jenž je považován za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny tak jsem se konečně odhodlal k tomu abych The Room jenž se pyšní kultovním statusem zkoukl. Výsledek ? Nebudu lhát. Zkráceně-parodie na dobrý filmy. Nechápu proč má někdo tendence točit remake k něčemu tak zbytečnýmu. 1Hvězda za to, že se u toho člověk musí smát jak je to blbý. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsia filmova polozka na pomyselnom bucket liste odskrtnuta. Je to skutocne jeden z najhorsich filmov ever, ale paradoxne, jeho krasu clovek doceni viac, ked vidi najskor making of (The Disaster Artist). Vahal som, ci plnu palbu alebo odpad...je to fakt tazka dilema :) Niektore sceny su neskutocne a Tommy Wiseau je typek na pohladanie. Genialna ubersracka! ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu geniálně špatných filmů, ale pokud pominu Kněžnu Libuši, tak se vždy jednalo o céčkové akčňárny/horory, nebo o bolševické zvratky s Jiřkou Švorcovou a traktorem. Na zpackané vztahové drama jsem byl docela zvědav, ale jsem na vážkách. Jo, je to neuvěřitelně špatné, ale zase ne natolik, aby to bylo zábavné. Jistě se tu najde pár neuvěřitelných scén a já šel do kolen vždy, když došlo na sex. Házení s míčem taky stojí za to a repliky, které brutálně mizerní herci vypouštějí, nemají obdoby, ale prostě mě to nerozesmálo tak, jak jsem čekal. Každopádně co jsem tak koukal do zajímavostí, tak natáčení stálo za to, takže na film o vzniku tohoto veledíla se určitě mrknu. Jen je mi záhadou, proč je zrovna tohle taková kultovka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Věřím, že když člověk tenhle film vidí třeba v plném kině chechtajících se lidí, ohodnotí ho pěti hvězdičkami bez nejmenších výčitek svědomí. Já ho viděl sám, a tak jsem jen dost často nevěřícně kroutil hlavou v úžasu nad všemi těmi hereckými "výkony", nad tím, co postavy vypouštěly z úst, a také nad tím, kolik postelových scén se dá vtěsnat jen do první půlhodiny (ňadra hlavní hrdinky jsem za tu dobu poznal tak důvěrně, že mám pocit, že jsem s ní spal i já). Smál jsem se až při finále, během kterého jsem si navíc uvědomil zvláštní věc - Pokoj mě vůbec nenudil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlépe zpracovaných milostných dramat, které jsem měl tu čest zhlédnout. Tommy Wiseau se ve své prvotině pustil na tenký led a zpracoval věčné téma, střet mezi ženským a mužským principem. Ano, The Room je víc než cokoliv jiného především souboj jin a jang ve své nejkřišťálovější podobě. Muž, hrdina, jako symbol síly, lásky a zodpovědnosti a proti němu stojí žena či lépe řečeno děvka Symbol proradnosti, zrady a sobectví. Konečně někdo nazval věci pravými jmény! Tragický závěr je pak jen jasným vyústěním, které reflektuje současné pojetí genderové spravedlnosti. Vynikající herecké výkony pak jen umocňují hluboký niterný prožitek ze skvěle napsaného příběhu, v němž se zrcadlí i spousta jiných závažných témat lidské společnosti. Drogy, pracovní stres, alkoholismus, rakovina a další. Zdrcující a odvážné! Tommy moc dobře věděl, že síla jeho výpovědi by mohla leckteré přivést až na pokraj zhroucení, a tak vše vyvážil dokonalými komediálními prvky. Třeba historka o zapomenutých spoďárech, kterou si divák prožije na vlastní kůži a poté je znovu jejím aktérem převyprávěna, neměla chybu. Parádní film, kterému mohu vytknout snad jen mírné puritánství v erotických scénách, více explicity bych rozhodně uvítal, náznaky v podobě Wiseauova nahého pozadí tam byly, takových záběrů jen houšť. Přesto neotřesitelných pět! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (84)

  • Na filmu se podílely celkem tři kamerové štáby. První opustil natáčení poté, co režisér a představitel Johnnyho Tommy Wiseau odmítl najmout profesionálního produkčního. Druhý štáb se s Wiseauem rozhádal kvůli generátorům, které Wiseau odmítal dovézt, ačkoliv to slíbil. (L_O_U_S)
  • Režisér Tommy Wiseau si v improvizovaných podmínkách studia postavil vlastní koupelnu za 6 000 $, což někteří členové štábu komentovali slovy: „Chodím tam srát, když se nedívá.“ (L_O_U_S)
  • Greg Sestero, představitel Marka, vezl Tommyho Wiseau na plac v první den natáčení. Podle Sesterova svědectví trvalo Wiseauovi několik hodin, než se vůbec dostal z bytu, nicméně mu to po příjezdu do improvizovaného studia nebránilo seřvat filmový štáb, že nic nedělá a že není času nazbyt. (L_O_U_S)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama