Reklama

Reklama

Evangelion šin gekidžóban: Ha

  • Japonsko ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V předcházejících bojích proti nestvůrným Andělům pomocí obřích robotů, zvaných Eva, mladí piloti Shinji a Rei byli nuceni nést osud lidstva na svých ramenech. Nyní, Andělé chystají apokalyptický Třetí dopad, který by vyhladil lidstvo. Navíc Shinji a Rei musí sdílet své osudy s dvěma novými piloty Evy, namyšlenou a horlivou Asukou, a tajemnou Mari. Ovládajíce své obří Evy v boji, čtyři mladé duše zoufale bojují, aby zachránily lidskou rasu. Ale budou schopni zachránit sami sebe? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé, nikdy za žádných okolností nebude žádnej nově natočenej Evangelion lepší než původní seriál a EOE. Ale s tímhle filmem skoro naprostá spokojenost. Tou skoronaprostou myslím z mýho pohledu docela vyšachování Asuky ze hry nějakou jakousi Mari.. Která ať si je podle někoho třeba naprosto dokonalá, ale prostě pro mně není pilot Evy a ikdyby se porvala s tisícem andělů, tak nikdy nebude :-D. Jen doufám že třetí film dobře ukočírujou, že Asuka se vrátí v plné síle a všechno patřičně vymlátí. :-) ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Kromě poslední cca pětiny filmu zůstává prakticky stejná kostra původního příběhu, ovšem tentokrát ne pouze s kosmetickými ale podstatně výraznějšími změnami než posledně, kde největší nově přidanou zbytečností ze všech je Asuka 2.0 bez osobnosti/Deus Ex Machina/Manic Pixie Dream Girl/nafukovací panna (no říkejte si jí, jak chcete, prostě postava) Mari. Ani psychologie postav nefunguje, protože na rozdíl od seriálu dostává minimální prostor (zabití půlhodiny návštěvou akvária či přípravou na společný oběd všech postav opravdu není dostatečná náhrada za Shinjiho původní propad do deprese a šílenství/postupné zlomení Asuky). A já tak stále nechápu, proč byla tvorba tohoto alternativního vesmíru (?) nutná a tentokrát jsem se upřímně i docela nudila. Snad to dlouho očekávaný příchod Kaworu příště napraví. 5,5/10 ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pravda-chvilku mi trvalo,než jsem pochopil,že nejde o pokračování ale jakýsi alternativní příběh...ale hned jak jsem se chytnul jsem si naplno vychutnával asi nejlepší "Evangelionovský" film kvalitativně srovnatelný snad jen s celým seriálem...Japonci nás tu zase vhazujou do jedinečného světa ve kterém sledujeme epické souboje Eviček a Andělíčků nebo hravé a přátelské žertování-podané neuvěřitelně citlivou a dynamickou formou, aby se to všechno směrem ke konci dostávalo do stále větších a epičtějších otáček a ve finále to zase ve starém známém stylu vygradovalo do psychedelického pološílenství bourající jakékoliv hranice......Zase Super!!!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Monumentální bitky mezi obrovitými roboty a "anděly" se tentokrát posouvají do pozadí. Na řadu přichází psychologický rozbor několika hlavních postav - z You Can [Not] Advance je tedy spíše zdařilé drama, nežli akční anime film. Jistě, nejsilnější okamžiky a napínavé scény jsou stále ty z bojiště, ale najde se i pár skvělých scén, které mají základy v povedených dialozích a romantických momentkách. Tvůrčí tým odvedl dobrou práci, když se rozhodl ubrat na akčnosti a věnovat se trápením dětských hrdinů, kteří gigantické evangeliony denně osedlávají. Jinak film rozhodně není pro náctileté a ke konci se svou temnotou vyrovná i nejsyrovějším dramatům... ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Druhý film se začíná pořádně odpoutávat od svého předchůdce a nabízí tak něco neokoukaného... Už to není tak depresivní, přidalo se trochu love-story, vypadá to mnohem líp a z mého pohledu to je i koukatelnější. Jen aby se z toho ve výsledku nestal klasický mainstream. Zatím ale zůstávám pozitivní... 8.5/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2010 byl film oceněn Japonskou akademií v kategorii animace roku. (Shley)
  • Film získal první místo v kategorii animace na francouzském Asijském filmovém festivalu v Lyonu, v diváckém hlasování těsně porazil Symphony in August. (Shley)
  • Film také vyhrál u japonské Akademie cenu za animaci roku 2010. (Shley)

Reklama

Reklama