Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle Vánoce fakt strašnou smůlu. PPL mi nedodali dárek, druhej dárek nefungoval, došlo k brutálnímu přepadení a dneska jsem dokoukal už druhej film, kterej zasluhuje odpad. Pokud tohle všechno neznamená, že rok 2011 pro mě bude perfektní, tak už nevim. Teď k filmu samotnýmu: Ono by to nemuselo bejt vůbec špatný, kdyby se ovšem napsal nějakej solidní scénář, vyloudil slušnej rozpočet a našel režisér, kterej by byl trochu schopnej. Problém spočívá v tom, že to všechno působí jako pilot k nějakýmu hroznýmu seriálu, kterej je financovanej kapesnym desetiletýho dítěte, který se zároveň ujalo režie a obsadilo o pár let starší kamarády. Snaží se to bejt cool a to předevšim explozemi, kdy vždycky kousek čehosi ne/efektně prolítne před kamerou. Když se střílí, tak se to pokouší působit strašně dynamicky, zatim co se divák směje. A když se mluví tak už jde veškerá vážnost stranou. Prostě stupidní debilita plná klišé se špatnym scénářem a špatnym režisérem (neříkám však, že bych byl lepší ;). Uznávám ale, že jsem se bavil víc, než u posledního dílu Saw, kterej mě mučil před pár hodinama. I tak odpad. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Báječný bravíčkovský svět kousek od Beverly Hills 90210 obsadí okupační armáda krvelačných asiatů, ovšem armáda odpovídající naivním představám čtenářek Cosmogirl. Nevadí, že spíše než okupace a bojové akce se řeší charaktery a vztahy v partě postpubescentů, kteří unikli zajetí a s mladickým elánem se vrhli na ozbrojený odboj, nevadí, že v duchu Cosmopolitiky jsou chlapecké postavy odsunuty do vedlejší role zábavných mazlíčků a otěží, tedy spíše samopalů, se chopily sympatické dívky, které starosti s antikoncepcí a šminkami vyměnily za starosti se střelivem a výbušninami. Jako pilotní film televizního seriálu inspirovaného klasikou žánru, Rudým úsvitem, by to bylo výborné a zábavné, jako samostatný film to však k uspokojení nestačí. Některé momenty jsou dobré, z Caitlin Stasey jako Ellie by mohla být ostrá ranařka, ale na konci jsem se závěrečných titulků zklamaně ptal, přestože jsem přistoupil na hru o zábavě pro teenagery, zda to opravdu bylo všechno co mohl film nabídnout. Chystá se druhý díl, tak uvidíme. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Australská verze Rudého úsvitu nemůžu říct, že by se nepovedla, ale každopádně mi na filmu vadila hromada nedodělků - počínaje občasnými stupidními dialogy postav, konče nedotaženým scénářem, který navíc ukončuje film volně a tak trochu lacině, jako kdyby si chtěli scénáristé ulehčit práci se zakončením. Na druhou stranu mě zaujalo prostředí přenádherné Austrálie a vcelku dobře hrající herci. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rudý úsvit pro 21. století se bohužel nekoná. Film, ve kterém parta teenagerů bojuje proti armádě vojáků a hlavní hrdinka řídí kamióny, prostě vybízí k tomu být zábavným a tupým béčkem. Tupé to nakonec je docela dost, ale se zábavou je to o dost horší. Celý film se totiž bere docela vážně a až na pár momentů si z toho tvůrci srandu vůbec nedělají, což v tomhle případě není moc dobré. Akce je celkem dobrá, ale je jí hodně málo a tak většinu času zabírají jenom nudné charaktery a jejich dialogy o tom, jak jde všechno do hajzlu a jedna z postav furt mele nějaký náboženský kecy. Postapokalyptická atmosféra se tu taky nevyskytuje a hezký holky výsledek rozhodně nezachrání. 30% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Takřka stejný námět vybízí k porovnání s nejnovější verzí Red Dawn. Nic světoborného, ale za mě se to teda líbilo o něco více. Není to tak americky vyumělkované, mimo jiné se mi herecké osazení zamlouvá. Trochu pomalejší rozjezd, spíše zaměřeno na Australské prostředí a život teenegerů. Nebere se to příliš vážně, občas vtipné momenty. Co se týče akce, tak je jí méně. V závěru je trochu přetažená za vlasy viz. akce s odcizením cisterny a IQ invazní jednotky. Na dvojku bych se ale rád podíval na rozdíl od Red Dawn. Bohužel to moc nadějně zatím nevypadá... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)
  • Jazyk okupantov je fiktívny, pomiešaný dokopy z mnohých existujúcich jazykov. (Real Tom Hardy)
  • Producenti mali v pláne natočiť ešte ďalšie dve filmové pokračovania. Nakoniec vznikla televízna adaptácia v podobe seriálu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama