Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prehistorické monstrum ohrožuje Londýn. Sherlock Holmes musí čelit velkému nebezpečí. Po boku detektiva stojí neohrožený doktor Watson. Podaří se této legendární dvojici odvrátit nebezpečí a město zachránit? (TV Nova)

Recenze (62)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Společnost THE ASYLUM by měla dostat po čuni. Je sice pravda, že točí jeden film za druhým. Bohužel točí jeden SHIT za SHITEM. Např. z posledních (TITANIC II, Mega Piranha, Meteor Apocalypse, 2012: Doomsday, Megashark vs Octopus... a další). Sherlock Holmes je další odpad této společnosti. Dědek Watson vzpomíná.... Přeneseme se do roku 1882. Loď napadne obří chobotnice. Přeživšího považují za blázna. Pak se ve městě objeví malý zřejmě tynosaurus, který napadne nadrženého pokladního banky. Svědkem je kurva. Opět ji nikdo nevěří. A tím celá akce s nestvůrami končí. Následuje sourozenecká rivalita... Nejenže nás The Asylum klame obsahem filmu, ale také obalem DVD. Nic z toho, co je na obalu DVD se tam neděje. Vice snímku u popisu filmu. Jediné plus bylo to, že u release Ugroza.oz.proshlogo.2010.P.HDRip, byly nádherné barvy. ODPAD! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem si bláhově myslel, že to má něco společnýho s prvním Sherlockem Holmesem od Ritchieho, ale fakt ne a nedokoukal jsem to. Jestli za tim stál dinosaurus, tak potěš pánbůh. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k logu společnosti Asylum jsem už dopředu věděl do čeho jdu a tak jsem si narozdíl od některých zdejších mimoňů nemyslel, že jde o pokračování Ritchieho filmů, které mimochodem taky nebyly žádné zázraky. Tuto trashovku podkopávají především dva fakty a sice zaprvé, že se to podobně jako většina jiných filmů od Asylum bere smrtelně vážně a tak pobaví jen ta občasná a nechtěná zábavnost. No a za druhé Sherlock Holmes je tu tak sebestředný kokot že si přejete aby už v příštím záběru vylezl tyranosaur a konečně ho sežral.10% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ano, ano. Sir Arthur Conan Doyle musí rotovat v hrobě a já se mu skutečně nedivím. "Záhada potopené lodi" je dalším ze super skvostů společnosti Asylum, kam by měli být mimochodem neprodleně hospitalizováni všichni, kdo se na daných filmech podílejí. Zhlédnuto pouze kvůli Garethu Davidu-Lloydovi, takže jedna hvězda za Watsona + za roztomilé (gay) kočkování a za fakt, že to bylo dokoukatelné. I když s tím neskutečně dementním sci-fi závěrem to byl docela záhul... ()

strougy odpad!

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes jako ulízaný maminčin mazánek potkává oheň chrlící dinosaury a řeší záhadu lodi stažené do moře obří krakaticí, aby si to na konci rozdal v souboji balón versus železný drak poháněný párou s Iron Manem. Mnohem zajímavější než samotný film je otázka, jaké drogy při tvorbě svých "klenotů" pánové z Asylumu berou, tohle nikdo střízlivý vymyslet nemůže... ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Už při úvodních scénách mne přepadl jistý pocit nejistoty a děsu, že zas koukám na nějaký propadáček. Bohužel, dalších 20 minut filmu mě o tom nadobro přesvědčilo. Toporné výrazy, nepromyšlené dialogy, skoky v ději.. Prakticky marně hledám klady, neboď negativ je až moc. Ta amatérština z toho koukala na každém rohu a efekty byly vesměs k smíchu. Veliká chyba a již nikdy více. Nemá cenu takhle zabít hodinu a půl života. Smysluplněji ji využijete koukáním do propasti. 5% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ben Syder je jistě hrozný Holmes a vše od Asylum vypadá jak lepší fan-made točený na videokameru z marketu, ale "Záhada potopené lodi" prostě spojuje dvě mé lásky, které měly dojít filmového svazku už dávno (ale i kvalitněji) - Sherlocka a duchovní odkaz Julesa Vernea. Téměř každá scéna je na efekt a obsahuje k ději logickou díru, herci do sebe minimálně zmateně narážejí, případně snad až improvizují při první ostré, ale Sherlock Holmes v souboji s viktoriánským RoboCopem a nebo pronásledující v tryskové vzducholodi robotického draka chrlícího oheň na Buckinghamský palác? Oh, zvrácené potěšení! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Je tu něco, co by se mělo zachovat....... Film má celkem povedenou pompézní hudbu (Chris Ridenhour). Ale jinak je to hrůza a celkem blbost. CITÁT - Hra začíná.......... Zmatená kamera, dramatická stránka nulová, příběh je směšný, triky hloupé a herecké výkony skoro nulové. Neustále jsem zápasil z ovladačem abych to nevypnul. DAILOG - HOLMES - Tak že, co jste viděl? WATSON - Nic. Vůbec nic. HOLMES - No, podstatné jsme viděli.......... No a když přišel ten dinosaurus (stále je to tento příběh) to už jsem se jen smál. Konec byl velice paskvilní - prostě Asylum. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Ano stahoval jsme s jasnou představou, že tenhle epický zázrak bude špatný a zlý což se do puntíku vyplnilo. Ale tak aspoň tu hvězdičku, za příšerky, které ačkoliv vypadaly strašně a do Holmesovského světa tak úplně nehodily, až to působilo mile nebo aspoň královsky zábavně ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak takúto fúziu steampunku a verneovky by som chcel vidieť na veľkom plátne. Lenže štúdio The Asylum si to zobralo pod vlastné krídla a vznikol ďalší prúser. Lenže. Lenže prúser, ktorý na začiatku dá nádeje, že sa táto produkčná spoločnosť asi prekonala, aby sa v nasledujúcich minútach doplazila tam, kam patrí. Do stoky. Až záver, pravdepodobne najepickejší v celej dovtedajšej histórii štúdia, ukáže, že dvere niesu ešte zavreté. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ROBERT?" ,,MOJE KRSTNÉ MENO JE ROBERT SHERLOCK HOLMES. ALE KTO BY SI PAMÄTAL ROBERTA HOLMESA?" __ Samozrejme hneď na začiatku treba zavrhnúť akúkoľvek podobnosť s Ritchieho Holmesom (pritom je tu aj dačo s Iron Man-a). A zavrhnúť treba aj logiku. Potom už ostáva sa len ,,kochať" najnovším počinom štúdia Asylum. A treba povedať, že aj keď tu nie je všetko dokonalé vrámci iných produktov tejto spoločnosti, patrí Holmes k tomu (naj)lepšiemu čo Asylum vytvorilo. Štrbinky v logike mi viacej vadili len na konci, keď je slečna Ivoryová vyslaná zničiť Buckinghamský palác, pričom by to kľudne mohol urobiť T. Holmes so svojím oceľovým drakom (i keď zaujímavý je tiež dinosaurus). Na druhej strane je jasné, že tu išlo o viacej napätia a akcie. Holmes silno šliapal na päty vydarenému Megashark vs. Giant Octopus, škoda ale slabšej prvej polovice. Podnetné je ale dozvedieť sa, že Watson zomrel ako 88 ročný. (23. hodnotenie, 6. komentár k filmu) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ Asylum a DVD Edice nezklamali. Neskutečná pitomost honící si triko na mnohem slavnějším jmenovci z minulého roku. Ale to je Asylum a tak se není čemu divit. ~ Tenhle skvost filmové stoky vyšel u DVD Edice za 49 Kč. Toho, kdo nezná název produkční společnosti Asylum Home Entertainment, musí kopnout tedy alespoň cena. Asylum si doslova zakládá na tom, že si vezme na paškál nějaký ten hit minulého (současného) roku a vytvoří k němu nějakou vlastní, hodně moc pošahanou verzi. Onehdá to byli např. Terminátoři. Asylum má ale i vlastní skvostné nápady, třeba tento rok vycházející monstrózní biják Mega žralok vs. obří chobotnice a pro pro velký úspěch se již připravuje pecka Mega žralok vs. Krokosaurus! Asylum si tedy vážně nemůže stěžovat na slabý počet chorých mozků na výplatní pásce. ~ Ale zpět k Holmesovi. Sherlock je zde poměrně mladý pán, Dr. Watson již o něco starší. Začínáme ovšem tím, že starý Dr. Watson vypráví příběh své pečovatelce, která tak má možnost zapsat jeden z největších a nejméně známých případů neuvěřitelné kariéry Roberta Sherlocka Holmese. Že žádného Roberta Holmese neznáte? Bodejť, kdo by si pamatoval něco tak fádního :D (kupodivu tato narážka na Roberta Downeyho Jr. je asi to nejlepší z celého filmu). ~ Kdesi v temném moři uprostřed noci pluje plachetnice napěchovaná zlatem z daní britských kolonií. Během chvíle jde i s drtivou většinou posádky ke dnu díky útoku obří chobotnice. Jediného přeživšího má Scotlandyardem povolaný Holmes s Watsonem za blázna až do té doby, dokud v ulicích a parcích Londýna nezačne řádit Tyranosaurus. Holmesův bleskový úsudek ovšem rychle spěje za strůjcem těchto hrůz, odhalením hrůzostrašné pravdy a zabránění možná i něčemu mnohem horšímu, než je útok draka na Londýn. A co myslíte, jakou roli v tom všem hraje Sherlockův bratr, přicmrdávač inspektor Lestrade a vodní čepradlo? ~ Ten film je neskutečná pitomost. Je to tak pitomé, že je to místy až vtipné a proto Asylácké filmy akceptuji. Nedívám se na ně s nadšením, ale většinou mám jakous takous jistotu, že se u toho budu alespoň místy bavit, protože něco tak imbecilního může vzejít jenom z těchto studií. Herci hrají strašně, triky jsou naprosto úděsné, neexistuje část příběhu, která by neměla logickou trhlinu zvící velikosti Suezského průplavu, z kamery a obrazu ta nízkorozpočtovost čiší každým pixelem. No prostě hrůza :) ~ Jak kdesi kdosi psal, na všech filmech od Asylum je je cítit, že jde o poměrně dobře natočené pouhopouhé fanouškovské snímky, protože tohle nijak jinak brát nejde. Strašná brakovost těchto děl ale zajišťuje Asylumu jistou slávu. Nikdo normální by totiž do takovýchto příšerností nešel. Snad jen blázni a neprostí fandové do filmu, kteří si natáčení a účinkování v bizarnostech gurmánsky libují. ~ PS: A co je nejhorší, z tohohle braku si budu pamatovat víc, než z přehypovaného Sherlocka od Guya Ritchieho. Ten byl pouze poněkud nezajímavý, tenhle Sherlock je ale naprostá pitomost. A teď co je víc :D ()

fmash odpad!

všechny recenze uživatele

Heh. Tak to bylo krutý. Dokoukat to byl čirej masochismus. Nemá cenu popisovat zápory, mezi které patří kamera a střih jak z popularizačního dokumentu, špatní herci a scénář, který zřejmě vyhrál cenu pátých tříd základních škol. O prznění Doylova odkazu ani nemluvím, to by byla zbytečnost. Uvažoval jsem o jedné hvězdě za úžasně studiové kulisy a slušný, byť nevhodně umístěný pokus o levný steampunk. Ale to by byla rozhazovačnost. ()

Kwaichi odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem prečo v tých nových filmoch pána Holmesa vykresľujú čoraz častejšie ako excentrika vhodného do blázinca a nie ako gentlemana s rozvahou angličana, na ktorého sme zvyknutý z starších filmov. Celý film mi skôr pripadá ako typická americká "paródia" na jednu z najväčších legiend britskej literatúry. ()

enjoi 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč sakra zničili ne zas tak špatný film (na poměry The Asylum). V prvních dvou třetinách to byl totiž takový průměrný akční historický film. Co se ale událo v poslední třetině filmu, to je naprostá zrůdnost. Létající drak versus balón s kulometem. To myslím mluví za vše. 30 % ()

Reklama

Reklama