Reklama

Reklama

Konspirační teorie s Jesse Venturou

(seriál)
  • Česko Konspirační teorie (více)

Obsahy(1)

Bývalý americký guvernér Jesse Ventura a jeho tým vyšetřují a prověřují nejděsivější a nejtajemnější konspirační teorie, které se kdy rozšířily. Studují důkazy, konzultují s experty a vyslýchají svědky, aby se dozvěděli co nejvíce o fenoménech, jako je zavraždění J. F. Kennedyho, Oblast 51, globální oteplování a možný komplot, jak se zmocnit veškeré pitné vody v USA. Jesse Ventura tvrdí, že je jeho životním cílem dokázat, že je v těchto teoriích mnohem více pravdy, než si myslíme. (TV Prima)

(více)

Recenze (53)

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že podobný pořad mohl vzniknout a být vysílán v televizích po celém světě, je dobrým důkazem toho, že konspirační teorie jsou nesmysly, respektive případy slabého kritického myšlení. (Tedy způsob, jakým o společnosti uvažují lidé, kteří by rádi byli kritičtí, ale chybí jim vzdělání, neumějí moc myslet a celkově pracovat s informacemi.) ________________ Nyní jsme už ve fázi, kdy se konspirační teorie stávají součástí mainstremu. Je to vlastně fajn, protože postupně slábne jejich síla a přesvědčivost. _____________________ Samotný pořad s Jesse Venturou je hloupoučká komeční záležitost plná laciného strašení, kde se kvůli banálním věcem, které si vygooglujete během dvou vteřin a během dalších dvou najdete i jejich vyvrácení, musí ustavičně někam cestovat letadlem a chodit na "tajné schůzky". Chvílemi je to tak komické, že se z toho stává parodie sebe sama. Předstírat, že PRÁVĚ TEĎ odhaluju něco, co si magoři po internetu posílají už léta, je hodně pod úroveň, a ukazuje to přesně, na jak pitomé publikum pořad míří. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V rámci zachování zbytků duševního zdraví si před spaním louskám konspirační teorie, neboť jsem již značně překrmen oficiálními pohádkami. A přestože neskrývám radost z toho, že konspirace spiklenecky vykoukla z hlubin internetu na televizní obrazovku, tak honba za informacemi mi připadá příliš megalomanská a zacházení s nimi zase zlehka diletantské. ()

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Influencer platený nadnárodnými korporáciami.. Všetci títo konšpirátori sa tvária ako spasitelia a hľadači pravdy, a pritom sú to (veľakrát nevedomky) šíritelia tých najšpinavších, účelových demagógií.. Popierači antropogénnej klimatickej zmeny sú priamo či nepriamo financovaní lobingom fosílnych firiem, ktoré ovládajú trh.. Sú o tom už aj dokumenty, napr Kampaň proti klimatu a Hrabiví prolhaní bastardi ... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jesse Ventura, ten borec s roťákem v Predatorovi, zde rozjíždí poměrně zajímavou a napínavou reality show, kde rozplétá různé konspirační teorie. Dělá to takovým způsobem, že si jeden hned doma u televize trochu zapochybuje. Osobně tyhle všechny teorie hrdě odmítám, ale ve skrytu duše jim tak nějak žďabínek podléhám. Možná proto považuji tenhle projekt za skvělej. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech verím čomukoľvek, nech mám predstavu akúkoľvek, v živote som nevidel tak spackaný seriál či dokument, ktorý sa zaoberá takouto témou. Sám o sebe pôsobí veľmi nerealisticky a je skôr na smiech. Faktom je, že pár zaujímavých informácii zaznie, no sú nešťastne spracované. Už len postoj samotného Venturu pri komunikácii s rôznymi osobami poskytujúcimi zaručené fakty, hovorí sám za seba ( ruky na kríž cez prsia - NEVERÍM, NEPRÍMAM, NESÚHLASÍM ). Fanúšikom, vyhľadávačom "konšpiračných" teórii odporúčam množstvo iných, omnoho lepších dokumentov zaoberajúcich sa touto problematikou. Stačí si pozrieť môj profil a jeho "dno". Toto bolo slabučké. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se Jesse Ventura postavil před kameru, začal točit svým vlasovým ohonem, kvíkat jako podsvinče a dělat bubububu, byl by výsledný efekt o dva celá osmnáct stupně kvalitnější, než jeho tupé konspirační teorie, které dokáží naprosto zmrvit jakýkoliv náznak pravdivosti, který na nich je (takový ekvivalent pro umlácení raněného krtka lopatou naštvaného důchodce, kterému rejpe zahrádku). Vážně, tahle série tak debilní, že se snaží doplnit nedostatek informací rádoby investigativní prací, která spočívá tom, že v roce 2009 (také jinak osm let od 21. Září 2001) jde na Ground Zero a stěžuje si, že nikde není možno najít trosky a pak kouká prosklenými dveřmi do uzamčeného hangáru, kde nějaké ty trosky jsou a diví se, že ho tam nikdo nechce pustit..... Ehm. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Už zo ksichtu Venturu žiari, že ide o prvoplánovú blbinu a väčšina z tu predstavených vecí je dávno vyvrátených – veď vlastne jedna časť pojednáva o konci sveta v roku 2012 , dnes sa čísla obrátili na 2021 a stále sme tu. A aj Ventura. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Jesse Ventura je týpek,ktorý sa nebojí ísť proti múru,má slovenské korene,preto táto šou má u mňa miesto. Je na každom,ako sa stavia ku konšpiráciam,či ich berie na zreteľ,alebo ignoruje,ale niečo pravdy na tomto bude... Videl som takmer všetky časti,ktoré mali niečo do seba,povedal by som,že vidieť Jesseho,a jeho tím na škodu nie je. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem skoro všechny díly. Nejpravděpodobněji vypadá známá Oblast 51, kde militantní Američané vyrábí nové zbraňové systémy (naštěstí atomovou bombu nebo neutronovou žádný druhý agresivní Hitler nepřebije). Konec světa v roce 2012 kvůli narušení geomagnetického pole země či slunečních erupcí se nenaplnilo, ale tato hrozba tu stále je spolu se srážkami s meteority, výbuchy stratovulkánů apod. Takže podzemní úkryty se hodí každému. Čipování lidí je stále reálnější téma. Ropná havárie za účelem obsazení pobřeží vypadá dětstky. Celkově jsem čekal zábavné konspirační teorie jako byl y před americkými volbami "Donald Trump pojídá děti", nebo před očkováním proti Covidu 19 v době světové pandemie, že očkování způsobuje pedofilii apod. Na konspiraci o 11.září, že si ji objednala americká vláda, aby mohla osekat svobody ústavy a útočit na ropné země je zajímavá ztráta všech čtyř černých skřínek z letadel a nalezení stop střelného prachu v zřícených budovách. Goldman Sachs banka snad už ani není konspirace a díl o tajné americké laboratoři na zkoumání zvířecích nemocí, které se mohou přenášet na člověka a existence 1200 biologických laboratoří po celém světě je děsivé. "Toho se bojíme všichni, kdyby viry utekly z laboratoře a způsobily světovou pandemii". A tak se asi stalo s covidem 19. Je náhoda, že stejný koronavirus , jaký se rozšířil po celém světě by stejný týden jako se poprvé objevil na čínském tržišti byl v netopýrech zkoumán v laboratoři jen pár set metrů od tohoto tržiště? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen díl o Plum Island, kde se testují a vytváří nebezpečné viry a bakterie a kde možná vznikla lymská borelióza. Osobně zastávám názor, že konspirační teorie podložená dostatečným množstvím faktů, je věrnější než oficiální verze, kterou zpravidla vymýšlí vláda, nikoli odborníci. Jesse Ventura - bývalý guvernér se s nikým nesere a to se mi líbí. Ti úředníci a politici nahoře si musí uvědomit, že nejsme banda debilů, která jim všechno zbaští. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nesmírně tupá, jak jinak než americká, když zde se ta živná půda v ideálním prostředí přímo nabízí, sračka monstrózních rozměrů, která mě však nesmírně baví, když totiž jen znovu dokazuje, jak obrovskou moc mají média, když i naprosto okrajový fenomén konspirace dokáží prodat jako mainstreamovou záležitost, navíc prostřednictvím loutkoherce Jesseho Ventury, většinovému divákovi, a tak se ovečky ukájí pocitem zdánlivé moci získaných informací.. Jojo, ony totiž právě informace mají největší cenu, přátelé !! ;) A já se velkolepě bavím jako nikdy.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsme jen "ovce v davu" a některým lidem se absolutně nehodí aby kdokoliv jiný než lidé na vyšších postech věděli něco víc než jen oficiální verzi vyřčenou státem prostřednictvím médií. Nedá se věřit NIČEMU ani nově ani primě ani české televizi. Žijeme v době kdy hlavní roli v životě lidí zastoupila komerce a občas i nějaká ta konspirace. Konspirační teorie jako takové je třeba brát s velkou rezervou, ale zase zastávám názor, že čím větší máte spektrum znalostí i o těch "pravděpodobných" scénářích tzv. konspiracích, tak tím konkrétnější si můžete udělat vlastní obrázek. Na některých konspiracích skutečně bude zrnko nějaké pravdy, ale není špatné dát občas šanci i dohadům. Kdyby lidé nemysleli nad tím co se asi stalo nebo stane pak by nemuseli ani studovat a ani mluvit a mohli bychom se vrátit mezi opice. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Nepochybuju, že američani dělaj potají spoustu svinstev a že leccos z toho může bejt pravda, nepochybuju, že 11.září bylo dílo americký vlády a budova č.7 řízená demolice(na to nepotřebuju bejt ani bakalář architektury, abych to z toho videa poznala), nepochybuju o spoustě věcí...ale forma tohoto seriálu smrdí. Proč mám pocit, že z nás Jesse Ventura dělá kvůli popularizaci své osoby ještě větší kretény než americká vláda?:-D ()

Nach odpad!

všechny recenze uživatele

Série, která mi velice připomíná (v moderním kabátě) komunistické propagandistické filmy z počátku 50. let. Kupříkladu proces s čihošťským farářem Toufarem. V něm také ukazovali zlo, které nás chce zničit (církev) pocházející od západu. Stejnou metodiku, ale v jiném kabátě je něco podobného i tento pořad. Zlo je zde málokdy jmenováno, a pokud ano, jde vždy o nadnárodní korporace, nebo významné oligarchy. Prostě pořad, kterému nevěřím ani nos mezi očima. Deset procent za dabing. Viděny pouze dva díly, na více jsem neměl žaludek. 10% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Viděl jsme nějaké ukázky a mám pocit že je tam víc "blik blik" a stále opakovaných záběrů než skutečné investigace... ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát som sa k tejto tv show dostal koncom roka 2020, kedže jeden z dielov sedel na to, čo sa deje okolo koronavírusu. Prišlo mi to najskôr ako nejaké overacting s pochybnými hercami. Netušil som, kto je Ventura. Dal som tomu pár mesiacov pauzu a potom som sa vrátil, aby som dopozeral všetky diely. A poviem vám jedno. VENTURA JE MACHER. Bývalý NAVY SEAL, wrestler, politik, guvernér a herec a rovnako tak by som ho nazval aj aktivistom. Jednotlivé diely veľmi záviseli od vybraného "príbehu". Niektore diely ma veľmi nebavili, niektoré mali teórie, ktoré nevyzerali reálne, ale rozhodne sa našli diely, ktoré jasne ukázali, že oficiálne verzie nesedia. Niektoré zas dali minimálne myšlienku na zamyslenie sa. Rovnako tak sa mi páčil aj miestami skeptický náhlad na niektoré teórie, ktoré neboli presvedčivo podložené faktami.Čo už bola naozaj pravda a čo nie, to je každému na zváženie osobitne. Mňa táto show zaujala predovšetkým Venturovou osobnosťou. Posolstvo však ostáva jasné: vláda vždy klamala ľudí a aj klame (rovnako ako je tomu momentálne počas covidu. Aké aktuálne). ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem tomu nedával moc šancí ale některé konspirační teorie jsou vážně zajímavé a k zamyšlení. On ten magor něco ví. Možná je ve většině teorií totálně mimo a jenom je to blázen, ale když předkládá všechny ty důkazy, tak mi prostě přijde, že má pravdu. Tenhle seriál mě zaujal a jsem rád, že ho cool začala vysílat. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Povídání je to zajímavé a říká se, na každém šprochu, pravdy trochu... Ale zpracování dokumentu vypadá spíš jako vedlejší koníček party fanatických konspirátorů. A problém takovýchle lidí je jejich nízká důvěryhodnost. Vidí prostě jen to, co chtějí. Zajímalo by mě, zdali by se dalo něco z jejich teorií dokázat, pokud ano, pak by to byl trhák. Ale bohužel bez důkazů není moc co řešit a každý se může domnívat, že jeho alternativní teorie je ta správná. ()

Reklama

Reklama