Reklama

Reklama

Rodinný film, k jehož vychutnání žádnou rodinu nepotřebujete. Neskutečně vtipný knižní bestseller ožívá ve skvělé rodinné komedii! Greg Heffley má velké plány do budoucna, ale nejprve bude muset překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího – střední školu! A to vůbec nebude snadné, vezmeme-li v potaz, že tam na něj čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Phex 

všechny recenze uživatele

Knižní (komiksová) předloha je na 5*. Je to knížka sice primárně určená pro děti, ale nad jejím suchým, jasným humorem se pobaví úplně každý. Přenést tu geniální jednoduchost pár čar a dvou vět, které tvoří většinu gagů, na plátno je dle mě nemožné. Tento film, není úplně špatný, ale je až příliš infantilní. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle druh filmů, jež jsou točeny z dětské perspektivy, protože mám pocit, že ve mně kus dítěte zůstal, a tak jsem schopen si to naplno užít. Tenhle film rozhodně není nějak objevný nebo snad nadprůměrně kvalitní, ale rozhodně je milý, příjemný, koukatelný a snadno stravitelný. Zkrátka je to taková dobrá blbost na odreagování a pobavení, a o to zde jde a podle mého názoru ani o nic jiné tvůrcům nešlo. Hlavní hrdina je docela sympatický chlapec, který má na cestě za oblíbeností prostě jen smůlu a moc mu nepomáhá ani jeho starší bratr, který ho jen provokuje a má ho jako terč svých vtípků. Hlavní hrdina se ale nevzdává, bohužel jak děj filmu plyne tak musí být divákovi jasné, že v tomto školním ročníku se už hlavní hrdina v žebříčku oblíbenosti posunout nestihne. Jako diváka mě docela nepříjemně překvapilo a hlavně zamrzelo, že když už hlavní hrdina zjistil, že je v něčem dobrý (mám na mysli zpěv), tak dostal ve školním muzikálu jen malou roli, to mi přišlo už ze strany scénáře (nebo tedy zřejmě knižní předlohy) jako moc velká rána pod pás vůči divákovi i vůči hlavnímu hrdinovi. Celkově ale film vnímám v rámci žánru jako film povedený, ale přece jen nikoliv nadprůměrný, a tak mu tedy uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

Pro mě příliš dětský, a proto asi jako dospělá tyto problémy a události už jdou mimo mě, ale chápu, že jako dospívající divák, nebo dítě si určitě přijde na své, já jsem se tady s tímto projektem hodně minula, tuto dobu mám už dávno za sebou a opravdu jsem ráda, že už ničím takovým nemusím procházet, dětská léta asi jsou fakt těžká, a zapadnout mezi sebe, taky nelehký úkol. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jeff Kinney je kouzelník v tom, že i to nejtrapnější a nejnaivnější dokáže udělat bestsellerem. Thor z toho, ale udělal klasický béčkový rodinný snímek skoro o ničem jiném než, naivnosti a trapnosti. Gordon by mohl být velmi nadějný herec a neříkejte mi, že když už kniha je bestseller, tak film by nemohl být také (viz Pán prstenů, Harry Potter). Jediní herci, který byli ve filmu normální byli Gordon, který se alespoň snažil, Moretz, která svou hereckou dokonalost ukázala již několikrát a Zahn, který byl nejlepší otec v jakémkoliv béčkovém rodinném filmu. Celkově - Režie: 2, Scénář: 3, Herecké výkony: 1, Námět: 1* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film o dvanáctiletém klukovi, který není zlý, ale který se neustále hledá. Chtěl by být ve škole velice oblíbeným, ale nachází si takové cesty, které jej na pomyslné stupnici oblíbenosti shazují stále níž a níž. Má o sobě přemrštěné mínění a když už nás film nasměruje na tu správnou cestu - a tou je poznání, že nejlepší je být sám sebou - promění zpívajícího chlapce ve strom. To jsem opravdu nepochopil. Místo toho, aby film dětem ukázal, aby v sobě hledaly skryté talenty, zpacká to tím, že jakmile v sobě chlapec skryté vlohy najde, režie mu je nedovolí rozvinout. Pak už jsem pomalu usínal. Nebavilo mě to. A myslím, že ani dvanáctiletým dětem se to moc líbit nemusí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Trvalo hodinu a pol sfilmovať scénu, kde Colin prinesie Rowleymu zmrzlinu. V telocvični bolo také teplo, že sa zmrzlina rýchlo topila. (megajalec)
  • Všechny děti na konkurzu na školní hru zpívali svým vlastním hlasem. (HellFire)
  • Halloweenský kostým Fregleyho je křížencem osla a jednorožce. (HellFire)

Reklama

Reklama