Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět bývalých členů speciálních jednotek se společně pokusí okrást narkobarona, spustí tím ale řetězec nečekaných důsledků a jejich vztahy budou podrobeny zkoušce. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (409)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V určitých věcech a rozhodnutích postav nedomyšlený scénář nepřekáží natolik, abych si tento výživný akční thriller neužil. Mezi partou elitních zlodějů, kteří se rozhodli pomoct s odlehčením břemene peněz (a možná nejen tím) drogovému králi, je výborná chemie. Každá postava má taky dostatečně odlišný náhled na svět a své vlastní problémy, je ale pravda, že nejvíc mě bavil Ben Affleck, kterému role zlomeného, vyčerpaného vojáka opravdu sedla. Silnou stránkou filmu jsou i jednotlivé dialogy, které mi zprvu sice přišly jaksi nedotažené, ale pak jsem si uvědomil, že takto nějak by asi mohli diskutovat a uvažovat nad nespravedlností systému skuteční vojáci. Realističnost byla přítomna i v několika akčních sekvencích, hlavně ta ústřední byla řemeslně výborně zvládnutá. Naneštěstí, v některých místech pak náhle došlo k pravému opaku, a ačkoliv by člověk i ta hloupější rozhodnutí mohl připsat hlavnímu tématu filmu o nebezpečnosti peněz, občas to prostě nešlo. Technické stránce nelze co vytknout a výběr lokací se taky povedl (krásné hory, vila v džungli apod.). Takže víceméně spokojenost, i přes fakt nebo možná právě kvůli němu, že film jde v několika místech výrazně proti očekáváním. 7,5/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pětice bývalých vojáků se vydává do jihoamerické džungle, aby tu ukradly desítky milionů dolarů drogovému králi. Dostat se s penězi do bezpečí ale bude mnohem těžší, než si mysleli. Triple Frontier se možná tváří jako akční film, ale i když v něm akce je (a povedená), tvůrci mnohem víc spoléhají na atmosféru, atraktivní hrdiny a realističtější přístup. Místo filmu plného přestřelek a honiček jsme nakonec dostali pomalu vyprávěné drsné drama, které se ale umí dostat pod kůži a nakonec je možná zajímavější, než kdyby se v něm každých deset minut střílelo. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chlapskâ podívaná typu Tvrdé hry s Michaelem Cainem, Vlaku Johna Frankenheimera nebo Kellyho hrdinů. Jasně napsané postavy, jasně daná situace a jasný plán, který se prostě musí nějak zkomplikovat - ne jednou a ne málo. Doslova hvězdnému obsazení to jde pěkně dohromady a nikdo z něj netrčí, také režie se příjemně drží při zemi a akční i ryze dobrodružné scény jsou díky tomu uvěřitelné, jak jen to jde. Navíc se mi líbilo, že film dovedl i překvapit. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Svěží, přímočará, jasně chlapská akce, u které jde jako (skoro) vždy o pořádný balík peněz. A když říkám pořádný, nemyslím nějakou zapadlou lokální banku, někde na středozápadě, ale rovnou ranč největšího narkobarona v zemi. A pak už zbývá jen maličkost, sehnat asi pět lidí, mít člověka přímo u zdroje a tahle nemožná mise může začít. Nevím a ani se mi moc nechce lámat hlavu nad tím, jestli je to vůbec technicky proveditelné, ale jako akční výplach je to všechno ok a pokud tohle přijmete, nemůžete po konci odcházet nespokojení. Možná se ta akce nepovede úplně na sto procent, možná se něco, nebo někdo po cestě ztratí, ale s tím člověk musí počítat. Důležité je mít víru a odhodlání, že dokážu něco, co nikoho před tím nenapadlo. A pak samozřejmě výbornou znalost zeměpisu, zeměpisné šířky a délky. Tady se Vám budou po konci setsakramentsky hodit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Důkaz o tom, že i do testosteronem nabitýho žoldáckýho akčního filmu lze vecpat solidní a hlavně napínavý drama tak, aby ani jeden žánrovej aspekt nepůsobil rušivě. Škoda jen toho minima za vlasy přitaženejch scén (výskání po heistu a táborák), který mi do realistický vojenský přepadovky nesedělo... jinak to Netflix zas má za jedna mínus. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • V záběru, kdy Mi 17 přistála na letišti a všichni nakládají peníze, jde vidět, že kola Mi 17 jsou odborně zajištěna klíny, což zajišťuje „palubní technik“ (palubář). Kdyby to bylo opravdu reálné, nikdo by se bezpečností letového provozu nezabýval. (horskejvlk)
  • Vrtulník, který se objevil na začátku filmu, byl americký UH 60 Black Hawk. Vrtulník, na kterém chtěli přeletět Andy, byl ruský Mi 17. (K98)
  • Na filmu se začalo pracovat již v roce 2010. (MeanWhile)

Související novinky

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Kdo navštíví Triple Frontier?

Kdo navštíví Triple Frontier?

20.03.2018

Jen málokterý projekt se v posledních letech rozpadl víckrát než Triple Frontier. V akčním thrilleru od Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude) si původně měli zahrát Tom Hanks, Will Smith a Johnny Depp. Z… (více)

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

Hardy, Tatum a organizovaný zločin?

06.01.2017

Akční thriller Triple Frontier se dere na velké plátno už řadu let. Původně ho chystala Kathryn Bigelow, teď se ale drogových gangů, které operují na hranici mezi Paraguayí, Argentinou a Brazílií,… (více)

Reklama

Reklama