Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že skladba How Soon Is Now? z úvodní znělky Čarodějek - seriálu, pochází víceméně z tohohle filmu, nemohla jsem odolat a film si musela sehnat. A...byla jsem omámená. Zajímavě pojaté téma, navíc...Campbell a Ulricha známe z Vřískotu, že? Tak proč se nekouknout i na tenhle snímek. Nicméně jednu hvězdu si zasloužil i soundtrack - Love Spit Love, Siouxsie and the Banshees (sakra proč ne?!). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny americký teen-hororček, ktorý je troška „iný“ vďaka výsostne dievčenskému spolku, z ktorého vás bude rajtovať živočíšnym dojmom pôsobiaca Fairuza Balk (Ostrov Dr. Moreaua). Pekne sa pozerá ale nielen na ňu a na slnečnú výpravu, ale i na Neve Campbell (zaujímavosťou je, že ako tu, i v tiež tohoročnom Vreskote sa stretla so Skeetom Ulrichom). Scenár je klišé o natešenom vzostupe, po ktorom nasleduje hororový pád a nesenie dôsledkov za svoje neuvážené činy. Ale i tak, ruku na magickú tabuľku, kto z nás by sa nerád pomstil? Vždy je komu. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí filmy ze školního prostředí, navíc stříknuté mysterióznem, Líbila se mi část filmu, kdy se holkám začala plnit jednotlivá zaklínací přání - pro někoho to bylo velmi bolestivé. Závěr filmu už byl takový zvláštní, ale nenechal jsem si jím poskvrnit dojem z filmu jako celku. Poučení z filmu: S čím zacházíš, s tím také scházíš. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Na téma čarodějnictví a magie příliš filmů nenajdeme. Je vskutku zvláštní, že rituální magie nepřitahuje zájem tvůrců natolik jako slashery nebo zombie filmy. Magie naopak přitahuje pozornost teenagerů, což se nejlépe odráží právě zde na internetu. Tímto budiž vysvětleno, proč jsou čarodějky v tomto filmu v telecím věku a na jakou cílovou skupinu je snímek zaměřen. The Craft je však v každém směru mnohem inteligentnějším celuloidem, než záplava prostoduchých teenage žánrovek. Jedná se o dobře odvedené filmařské řemeslo; magie je v tomto případě podána v rámci filmových možností téměř výstižně, nikoliv infantilně naivně jako v případě seriálového jmenovce. Kupříkladu rituál prováděný hlavními hrdinkami v přírodě je vlastně velmi působivý. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi docela líbí a na závěrečné scény, kdy se Fairuza Balk promění v nestvůru a zblázní, se dívám s rezervou. Ne že by špatní uctivatele magie takto nemohli skončit (obrazně), ale ve skutečné příšery se promění dost těžko. Do toho nepovedeného konce je to celkem slušný film. A svou pravdu o hranicích, kam až může člověk beztrestně vstoupit, má taky. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama