Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O Konym jsem věděl už delší dobu, když se minulý rok rozjela velká kampaň proti němu, aby lidé na celém světě byli informováni o tom, co se v Africe děje. Následně na to vznikl film, který čeští distributoři pojmenovali trošku debilně - Kazatel Kalašnikov. Pro mě nepochopitelné, když je o člověkovi, který vlastně proti násilí důrazně bojuje...i když opět násilím. Každopádně na film jsem se neuvěřitelně těšil už několik měsíců a upřímně můžu říct, že během filmu jsem byl šíleně zklamanej. Gerard Butler by zase tak špatná volba nebyla, horší bylo samotné vyprávění. Vždyť jeho postava, Sam Childers, se ve filmu měla nějak vyvíjet od zlého k dobrému. Ve filmu to pak vypadá následovně. Zlý Sam odchází z vězení a je zlý. Pak provede pár zlých věcí a je neuvěřitelně zlý. Fetuje, zabíjí a je stále zlý. Jeho rodina začne věřit v boha a on se jim směje do ksichtu. Pak udělá mega průser a pochopí během půl minuty, že to co dělal, je špatné a najednou už sedí v kostele. Zde to tvůrci podle mě neuvěřitelně posrali. Já chtěl vidět najaký vývoj postavy a ne, že prostě zničehonic skočí z charakteru A do charakteru B a nikdo mi vlastně neukáže tu změnu. A to nebylo poprvé. Takovéhle šoky si film připravil hned několikrát a celkově mu důraz na city nebyl blízký, ba naopak. V takovém filmu je to hrozně škoda, protože o čem jiném, než o citech takový film je. Nicméně nemůžu říct, že by film byl úplný propad. Byly v něm scény, které za pozornost stály a neměly chybu. Jenže to nic nemění na tom, že film jako celek mě hned od začátku zklamal. Pak se to s ním totiž táhlo až do konce, než se objevily titulky a tam ten pravý Sam Childers. V tu chvíli jsem si uvědomil, že ten opravdový Sam je mi daleko sympatičtější, než celý film o něm. A to ani nemluvím o náboženské propagandě, která se tímhle filmem táhne. Ale tak budiž. Upírat mu ji nebudu. Američani to ve své zemi mají s církví trošku jinak. Haleluja. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hlavní hrdina se dá na víru a dospěje až tak daleko, že se vypraví do Súdánu pomáhat dětem. Přitom dokáže rozprodávat vlastní majetek a kašlat na rodinu, aby měl na svého koníčka prachy. Nechci to zlehčovat, ale tohle je téma na dokument, ve filmu mě fakt nebere. Přičtu náboženské žvásty a umím si stejnou paralelu představit u musilmů... Poučení je, že zlo plodí zlo. A pak ve mně film vyvolává vnitřní boj, jestli děti se samopalem musí být vždy hajzlové, nebo ne. Sečteno podtrženo, viděl jsem to v průběhu několika měsíců snad po pěti částech. A až na výjimky nuda nudoucí – největší problém ale je to, o čem film je. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 6 | humor 0 | akce 4 | napětí 1 | pustil bych si znovu 3 ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 30 000 000 $ Otvárací Víkend: 45 130 $ (v 93 Kinách) Tržby USA: 538 690 $ Tržby SR: 15 962 $ Tržby ČR: 26 507 $ Tržby Celosvetovo: 1 104 633 $Slušný začiatok a rozbeh filmu,presvedčivo podané dôvody na pomoc a zároveň aj tzv.pomstu a boj proti IRL.No absolútne ma minula myšlienka boha a scény z kostola mi liezli na nervy .Nie preto že som ateista,nemám nič proti podobným myšlienkam a scénam vo filmoch.Lenže Foster to servíroval takým nelogickým a odpudivým spôsobom,že som sa s tým nemohol nijako stotožniť a tolerovať to ako súčasť potrebnú pre film.Keď dôjde na akciu,tak je to surové a uveriťeľné a nájde sa tu aj pár hnusných záberov a tých detí vám je dosť lúto.No ako celok to je iba čistý priemer,z malou myšlienkou navyše. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ani netuším, čo ma donútilo to dopozerať... Už dávno som sa tak nenudil. Režisér Marc Forster (PLES PRÍŠER!!!) sa snaží pomocu niekoľkých (teda mnohých ale veľmi krátkych) obrazov zo života hlavného hrdinu vykresliť veľký príbeh. A rozpráva ho absolútne zle. Vyše polovice filmu sa hrdina chová ako naivný debil, nič nevysvetľuje jeho konanie, celý presah okolo africkej problematiky vyznieva hlúpo a prvoplánovo (Ani vy ste nevedeli, že v Afrike umierajú deti? Umierajú.). Keď konečne nastane nejaký psychologický vývoj (tam niekde mal podľa mňa film začať a postupne odhaľovať minulosť), dostáva sa ku slovu neznesiteľný pátos. Omnoho väčšiu výpoveď mali zábavné filmu typu JOHN RAMBO či KRVAVÝ DIAMANT, dokelu aj krokodília vyvražďovačka PO STOPÁCH ZABIJAKA zvládla tému občianskej vojny lepšie... A keď si budem chcieť pozrieť kresťanskú agitku, siahnem radšej po ODVÁŽNYCH, tam maju kecy o bohu aspoň zmysel... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem. Nedostatek vidím v hlavním představitelovi, resp. v charakteru který hraje. Nejde totiž o to, že by Butler hrál špatně, vůbec ne, právě naopak. Ale zřejme scénář neumožňuje divákovi cítit jeho transformaci dostatečně impulsivně a realisticky. Tedy to jak se ze zlého Butlera stal hodný Butler, mne nevzalo. A vzhledem k tomu, že to má být klíčový prvek filmu, pak tedy naprosto selhal. Alespoň se tvůrci drželi jednotného mustru (drsný zlý Butler, syrový hodný Butler). Naštěstí z něj mnicha neudělali. Nicméně pořád se jedná o velice nekonzistentní věc, to samé po technické stránce. Chvíli to vypadá, že neuvidíme ani žádnou krev, člověk má dojem, že se atakuje PG-13 a pár záběrů poté přijde nevídaná brutalita. Čekal jsem, že tvůrce Quantum of Solace bude mít daleko silnější akční režijní rukopis. Dost dobře nevím, co si o tom všem myslet. Každopádně jsem toho názoru, že snímek nenadchl žádnou z mnoha etnických vrstev ani filmových fanoušků a to i přesto (nebo právě proto) že si každý mohl vzít z filmu něco svého. Ale víte jak to dopadlo, když Pejsek s Kočičkou vařili dort. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Sam Childres dodnes aktivně bojuje v Súdanu proti povstalcům. (Pulos)
  • Fotografie, ktoré ukazuje Sam (Gerard Butler) bankárovi vo chvíli, keď sa snaží získať úver, sú skutočnými fotografiami zhotovenými Samom Childersom v Sudáne. Vidieť ich tiež počas záverečných titulkov. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama