Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 30 000 000 $ Otvárací Víkend: 45 130 $ (v 93 Kinách) Tržby USA: 538 690 $ Tržby SR: 15 962 $ Tržby ČR: 26 507 $ Tržby Celosvetovo: 1 104 633 $Slušný začiatok a rozbeh filmu,presvedčivo podané dôvody na pomoc a zároveň aj tzv.pomstu a boj proti IRL.No absolútne ma minula myšlienka boha a scény z kostola mi liezli na nervy .Nie preto že som ateista,nemám nič proti podobným myšlienkam a scénam vo filmoch.Lenže Foster to servíroval takým nelogickým a odpudivým spôsobom,že som sa s tým nemohol nijako stotožniť a tolerovať to ako súčasť potrebnú pre film.Keď dôjde na akciu,tak je to surové a uveriťeľné a nájde sa tu aj pár hnusných záberov a tých detí vám je dosť lúto.No ako celok to je iba čistý priemer,z malou myšlienkou navyše. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Alelujá! Chvalme Pána! Ježíš zrovna trumfnul metadon! Kriminálnická smažka nahradila odvykačku křtem a hurá na kruciátu stavět paviánům výběhy. No mě by jeblo! Mezi prudce militantními, pošahanými křesťany a hodnými marxisty z jihu, kteří nikdy ani mouše neublížili, stojí hrdinný americký Mesiáš, jenž si místo pika píchá víru. Samozřejmě ani zmínka o tom, že ti bezkrupulózní vrahové žen a dětí jsou v podstatě křesťanská sekta. To by americké kudlanky asi příliš nenadchlo a nepromítali to pak na srazech babtistické mládeže! Miluju nestranné a nedemagogické filmy, které záměrně ukazují jen levou půlku prdele, pardon, chtěl jsem říct víry. Ale na to už bychom si za těch tisíc let mohli konečně zvyknout, no ne?? Abych to trochu vyvážil, uvažuji, že asi vystoupím z církve, začnu fetovat a skáknu si pak do Afriky rozkopat pár termitišť. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Letošní Blind Side, jehož hodnocení se samozřejmě odvíjí jen a pouze podle toho, jak moc jste odolní proti křesťanským citově vyděračským a lehce manipulativním pohádkám. Já dávám 60%, protože Gerard Butler je mnohem víc cool misionář než Sandra Bullock (v tašce nemá jen bibli, ale i samopal) a tahne film hodně nahoru. Jen ty výkřiky typu "I will build a church!" prosím přístě vypustit. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Škoda že začátku se nedá věřit. Childersova přeměna určitě neproběhla ze dne na den. Ve filmu to tak bohužel vypadalo a to ho IMHO předem odsoudilo k tomu, že je jaký je. Stejně tak kázání v kostele mohlo mít menší prostor, protože ateistovi připadá směšné. Nakonec z toho vychází jenom nereálně napravený hříšník, který je papežštější než sám papež. Butler se snaží, hodně snaží a je tady o moc lepší než ve filmech z poslední doby. Ale to na nepovedený scénář nestačí ani omylem. Šedý průměr, jehož premiéra je zároveň derniérou. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tedy čekal jsem ledacos, ale kriminálníka a feťáka, který se obrátí na víru a odcestuje do Afriky, aby tam pomáhal černouškům s AK-47 v ruce, to tedy zhodně ne. Možná by to bylo i koukatelné, ale snoubí se tam příliš mně odpudivých témat. Přehnaná víra, magoři, patriotismus a amerikanismus. Na tomto příkladě jasně vidíte, jak se amíci serou kam mohou. Cizí kultura, cizí země, cizí problémy a stejně je musí stůj co stůj řešit. Velmi mě to zklamalo a film mi nedal tentokrát vůbec nic. Jen jeden skutečný příběh o maniakovi, který bere všechno v extremním měřítku. 40% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Sam Childres dodnes aktivně bojuje v Súdanu proti povstalcům. (Pulos)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama