Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller ze světa velkých peněz vypráví příběh klíčových postav investiční firmy v průběhu jednoho z prvních dnů finanční krize, jež se rozpoutala roku 2008. Když nezkušený finanční analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu, vyvolá tím řetězec rozhodnutí – finančních i morálních – a katapultuje životy všech zainteresovaných na pokraj katastrofy. Pomocí skvěle vykreslených lidských charakterů film Margin Call ukazuje, že nic není jen černé, nebo bílé. V dalších rolích fascinujícího debutu scenáristy a režiséra J. C. Chandora se představují Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci a Demi Moore. Margin Call nabízí neúprosný a odvážně autentický pohled na finanční průmysl a jeho aktéry ve chvíli, kdy stojí před rozhodnutími, která utvářejí budoucnost celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (472)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek, s vynikajícím hereckým obsazením!! Přišlo mi, že pro někoho by to mohlo být sci-fi, ovšem taková situace v ekonomice v reálném světě na sebe nenechá dlouho čekat. Vážně skvěle propracované i tak "nudné" téma pro většinu lidí, kteří se v této oblasti v ničem nevyznají. Zachary Quinto to dotáhne ještě hodně daleko, začíná mě opravdu bavit. Jediné co mě nepříjemně překvapilo byla Demi Moore, už není to co bývala, ani krásou už tolik neoplývá. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Perfektný casting zakrýva aj drobné nedostatky a charizma ústredných postáv bola kľúčom k môjmu zaujatiu. Všetky scény, v ktorých je Jeremy Irons ako archetyp "nedoknuteľného poloboha", sú úplne vychytávkové (trpké a frustrujúce zároveň) a preslov v jedálni pred Kevinom Spaceym definuje filozofiu súčasnosti vychádzajúc z Paretovho pravidla, ktoré tvrdí, že 20% ľudí vlastní 80% svetového bohatstva a tak to bude vždy (možno bude pomer ešte extrémnejší)...Ideálna kombinácia s dokumentom The Inside Job. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Perfektně napsané a zrežírované "finanční" drama, ze kterého by se mohl učit i Oliver Stone. Místy mi to svým způsobem připomínalo Moneyball, kterému jsem v některých místech zabývající se praxí také moc nerozumněl, zde jsem s tím ale takové velké problémy neměl a celé to má daleko větší spád. Postavy jsou výborně napsané a člověk se jim dostane pod kůži i když o nic de facto vůbec nic neví, čemuž odpovídají také precizní herecké výkony. Na debut opravdu výborná záležitost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvostně obsazené drama k tématu, kterému přicházím na kloub čím dál více a stále stejně mě překvapuje. Zejména bezohledná postava Jeremyho Ironse naprosto šokuje nejen rozumně smýšlejícího a jako vždy perfektního Kevina Spaceyho a Stanleyho Tucciho. Když se zodpovědně zpracuje hojně rozebírané téma a film šlape od začátku do konce až na výjimky jako Margin call, člověk má radost, že neztrácí pouze čas s prvoplánovovým sdělením, že Wall Street a finančníci jsou prostě svinstvo a běžný člověk jen nese následky...8/10 ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovaná výpoveď o tom ako to celé začalo... čo si vážim na tomto filme najviac je geniálne stvárnenie každej jednej postavy v rámci svojho postavenia v spoločnosti - od mladého ambiciózneho analytika Seth-a Bregman-a (Penn Badgley), ktorý zisťuje aké sú jeho možnosti a vyzvedá, koľko zarábajú jeho nadriadený, cez senior salesman-a Will-a Emerson-a (Paul Bettany), ktorý má nervy v prdeli a neustále prežúva nikotínové žuvačky... vedúceho oddelenia Sam-a Rogers-a (Kevin Spacey), ktorý musí hrať formu pred zamestnancami svojho oddelenia až po generálneho riaditeľa spoločnosti John-a Tuld-a (Jeremy Irons). ... Takže ja len dodám, že pod "obsadením", ktoré tu všetci vyzdvihujú sa nemyslia len herci ako taký, ale hlavne ich dokonalé stelesnenie svojich postáv ;) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Postava Jeremyho Ironsa vo filme zarobila za rok 86 miliónov amerických dolárov. Dick Fuld, CEO firmy Lehman Brothers a John Thain, CEO firmy Merrill Lynch, podľa ktorých je postava založená, zarobili podľa verejných záznamov za rok 4 a 83 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek všeobecnému presvedčeniu, že firma vo filme má byť akože Lehman Brothers, režisér a scenárista uviedol, že sa jedná o Goldman Sachs, čiže investičnú banku, ktorá z celej krízy vyšla najlepšie. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Špičkově obsazený bankrot

Špičkově obsazený bankrot

12.07.2010

Předevčírem jsme tu měli drama z Wall Street, které chystají Scott a DiCaprio, dnes je tady další, mnohem aktuálnější. Margin Call je nezávislý film neznámého scénáristy a režiséra J. C. Chandora,… (více)

Reklama

Reklama