Reklama

Reklama

The Chronicles of Narnia: The Magician's Nephew

všechny plakáty
? %
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA, 2023

Předloha:

C.S. Lewis (kniha)

Obsahy(1)

Didgory a Polly se s pomocí šíleného strýčka Andrewa vydávají na dobrodružnou výpravu. Ocitnou se v lese a vydají se vstříc zlé královně Jadis. Mnoho let předtím, než Lucy vstoupí do skříně, stráví Digory a Polly deštivé léto průzkumem půdy starého domu. Tam náhodou narazí na tajnou místnost, kde Digoryin podivínský strýček Andrew provádí experiment. Andrew si myslí, že objevil způsob, jak cestovat mezi kouzelnými světy, a dvě děti jsou přesně to, co potřebuje, aby to vyzkoušel. (tribican)

(více)

Diskuze

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

mravec

Byl bych možná radši, kdyby celý projekt pustili k ledu a nechali to jen na C. S. Lewisovi a jeho knížkách. Bohužel v dnešní době čte už málo lidí a proto se tohle bude filmovat dál, snad jen proto, aby duch světa Narnie nebyl zapomenut a nebyl ponechán jen knížkám a těm, kteří je četli. Z knížek jsem byl nadšený, hltal jsem jednu za druhou. Ty filmy jsou, ale slabší. A paradoxně pro dnešní diváky dostačující ... podle mě by se na to měli vykašlat .. Poutník byl pro mě těžkým zklamáním .. a od dob kdy jsem viděl Doriana Graye už nemám absolutně vůbec chuť vidět Bena Barnese 

mravec

mravec (hodnocení, recenze)

Aluminium

Možná je lepší zajímat se o to, jak to napsal autor, než o to, jak to o 70 let později uvádí české nakladatelství, hm?

 

Studiu vypršela práva a teď platí sedmileté moratorium. Co bude potom asi neví nikdo..

na příspěvěk reagoval movieband

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

Velice se všem omlouvám za spam ale má občanská povinnost mi jinak nedá:
!!!VAROVÁNÍ PRO VŠECHNY PRAŽSKÉ NÁVŠTĚVNÍKY HOSPOD!!!
večer 30. 5. 2013 jsem s kamarády navštívil pivnici U Pivrnce (Maiselova 3, Praha 1) kam jsem chodili kvůli blízkosti a cenám. Pominuli jsme předchozí návštěvy, kdy se páni číšníci tvářili po příchodu jakýchkoliv hostu velice znechuceně a dávali svými grimasami najevo, jak je všichni obtěžují jen svým příchodem (kromě stolu štamgastů naproti baru, s kterými i popíjejí). Neřešili jsme ještě ani opilou číšnici, která nedokázala správně napsat na lístek ani čárky za piva a při kasírování ji dělaly velké problémy počty a div na nás nepadala. Ale v inkriminovaný večer 30. 4. 2013 padla poslední kapka!!! Stala se nám věc, která překračuje veškeré morální i obchodní pravidla. Přísedící upozornil na bankovku ležící pod naším stolem a majitel se o ni hned přihlásil. Číšnice u ní byla blíž, a tak ji sebrala a původnímu majiteli ji odmítla vrátit. Nejprve se to vše zdálo jako vtip (např. že od studenta je to dobré dýško, ne?), ale když jsme zjistili, že to myslí opravdu vážně, podařilo se formou argumentů získat pouze polovinu částky. Slovo proti slovu zde vyhrálo :-( Jedním z důvodů byl i robustný číšník stojící slečně/paní za zády. Tento krok považuji opravdu za nehoráznou krádež, která nemá s dobrým podnikem pranic společného. Pokud máte tu možnost zajít někam jinam, velice Vám to všem doporučuji. Pro sprostá slova chodím daleko, a proto se jim pokusím vyvarovat i teď, ale tohle jednání mě opravdu více než naštvalo a podle mě by měl být každý informován o nehorázných praktikách v TOMTO podniku!!!

Seamus1

Seamus1 (hodnocení, recenze)

majkl44: Nižšie som o tom písal príspevok, ako Gresham potvrdil, že skôr, ako v 2017 to natáčať nebudú, keďže im to nedovoľujú právne záležitosti...

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

Nebude 4 Narnie možna v roce 2018 ale to pochybuji Jen 3 díli zustanou zfilmovane škoda no.

Kwyjibo

Kwyjibo (hodnocení, recenze)

Čarodejníkov synovec je najlepšia kniha série, snáď ju neopkazia... za 7 rokov by sa mohli poučiť

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

Ono se vůbec netočí nebo to jen dlouho trvá? Moc jsem ohledně tohoto filmu nedával delší dobu pozor, tak se ptám na aktuální info, jestli víte..

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Ehmm co k tomu dodat snad jen miss click :o)  Fakt sem zvědavej jak chtěj pak natočit poslední díl :o)) a hlavně s kým :o)

Seamus1

Seamus1 (hodnocení, recenze)

Douglas Gresham, producent a pravnuk C.W. Lewisa potvrdil, že Čarodejníkoveho synovca budú točiť až po 2017, a to kvôli právnym veciam..

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

kriticom: Ale už bylo psano na Narniaweb že Narnie vznikne až v roce 2018

kriticom

kriticom (hodnocení, recenze)

Frenstat: Promiň, ale ty musíš být opravdu hloupoučký, tohle co bylo na imdb.com, je jenom spekulace jednoho z mnoha uživatelů imdb.com.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Hopkins: s tim sa nedá nesouhlasit :) ... delší stopáž by si film zasloužil ... Plavba měla přiměřenu délku .. enom ten děj byl krapet domotaný a místaam novýma věcma domyslený 

Hopkins

Hopkins (hodnocení, recenze)

Frenstat: kdyby měl poutník přes dvě hodiny věř že posledních 30 minut by ses modlil ke všem svatým aby to skončilo :o)  ale souhlasím Magician s Nephew by mohl být na těch 150 minut určitě je tam toho hodně a jak se už opakuju tvoření narnie :o) to by mohlo stát za to :o) SPOILER: navíc setkání s čarodějnicí v její atd atd.. takže taky počítám že pokud to natočí bude to mít delší stopáž. 

Frenstat

Frenstat (hodnocení, recenze)

Doufam že 4 díl už bude o něco delší než 3. Plavba Jitřního Poutnika hrala jen 108 min.

Reklama

Reklama