Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpátky do Narnie.  Jednoho dne jsou Susan, Peter, Lucy a Edmund přeneseni magickou silou zpět do Narnie. Stará místa nacházejí zpustlá a zanedbaná a dozvídají se, že král Miraz uchvátil vládu nad zemí a vede válku s původními obyvateli Narnie. Proti němu stojí princ Kaspian, na jehož stranu se mladá hrdinové přidají. Je třeba porazit zlého krále Miraze, a tak se chystá rozhodující boj. Nápomocen jim opět bude i lev Aslan. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

 

všechny recenze uživatele

Tohle se BBC opravdu povedlo, jsem zvědavá, jestli bude novější zpracování Jitřního poutníka lepší (podle prvních dílů hádám, že ne :() ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bohužel, mé výtky k prvnímu dílu trvají i nadále a přibývají další. Zdá se mi, že prvním dílem Narnie se Lewis krom výpravnosti vyčerpal a jelikož tu tento seriál nenabízí, není se mnoho z čeho radovat. Princ Kaspian je do díla vnořen beztak jen proto, abychom se při Plavbě nedivili, kdo že tomu všemu velí. Plavba samotná je řada křehce a neinvenčně provázaných "zastaveníček-minidobrodružstvíček" na navzájem odlehlých ostrovech. Je tam nějaké to mravní naučení, napravený hříšník (těžko říci čím), nějaká ta kouzla a bestie... Povinnost splněna. Na poslední díl se vyloženě netěším, ale jako správný čech, který investoval peníze, se na to samozřejmě podívám. ()

Reklama

Elenor 

všechny recenze uživatele

Prince Kaspiana sice dost osekali a není na něm moc co hodnotit, ale Plavbu zpracovali na výbornou. Jestli se jí film bude alespoň trochu podobat, máme se na co těšit. BTW - nádherně udělaný drak-Estác. Zato kostýmy a la renesance mi k Narnii moc neseděly. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Mládí prince Kaspiana a posléze dobrodružství krále Kaspiana tvoří společně počátek Kaspianovi trilogie a zlom v prostřídání hlavních hrdinů Letopisů Narnie. Ke korunovaci Kaspianovi ještě pomohli všichni čtyři Pevensiovi, králové a královny ze Zlatého věku - Petr, Zuzka, Ed a Lucka. Přičemž jeho dobrodružství na lodi Jitřní poutník se účastnili už jen Ed a Lucka a nově také jejich bratranec Eustác Květoslav Pobuda. Aktuálně jsem v očekávání převedení stejné látky do nového filmu, v minulosti se nicméně ukázalo jako podnětné pominout původní vizi Kaspiana jako blonďatého chlapce a přisoudit mu vyšší věk i tvář Telmaru. Základní rámec cesty za sedmi narnijskými pány dává tušit ideální základ pro pokračování nové filmové série... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z téhle série jsem sice viděl jen první dva díly (Kaspiana), kterého osbně z těchto BBC adaptací považuji za nejméně povedený, nicméně pořád je to mnohem lepší, než film a pořád to má neskutečnou atmosféru a kouzlo, navrch s nádhernou hudbou. Dětské výkony sice nic moc, a celé to působí hrozně naivně, jenome je to prostě tak krásně natočené, ještě lépe se na to dívá a opravdu to ctí a adaptuje předlohu, takže já mám i pro tento úsek Letopisů velikou slabost. K této adaptaci se skutečně rád vracím. Kvalitní podívaná, která by si zasloužila pozornost ČT. Za mě 80%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama