Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

danca044 

všechny recenze uživatele

Od první se minuty se mi film nezdál, ale pořád jsem si říkala, dej mu šanci, dej mu šanci. Tak jsem se tedy koukala dál a to byla chyba. Film je příšerně natočený, herci jsou nepřesvědčiví a celé se mi to zdá jako špatný vtip. Pokud se tvůrci snažili dosáhnout úspěchu jako Pán prstenů, nepovedlo se jim to. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Stravitelnější než Hunt for Gollum, alespoň pro mě. Občas trochu překombinované, ale oceňuji snahu udělat to víc po svém, než jen tupě kopírovat styl, jakým byl natočený Pán prstenů. Bylo to krásně středověké, spíš převyprávěná pověst než fantasy, ale přesto zahřála u srdce přítomností známých jmen i postav. ()

Reklama

KafuR 

všechny recenze uživatele

Fanouškovsky snaživé, obalené do krásných exteriérů a vlastně vůbec na tak lacině vypadající, jak by se mohlo od podobně natočeného filmu čekat. Navíc překvapivě povedený soundtrack, stylem podobným Howardově muzice v původní trilogii. Ovšem jako u Lovu na Gluma, i zde je problém scénář a jeho absence je zde kvůli délce filmu hmatatelnější než v prvním příběhu. Celkově tak film působí jako příjemná oddychovka, ve které se toho ale moc nestane. Ale emocionální závěr povedený. Ke zhlédnutí je pak lepší verze s titulky, dabing moc povedený není (vlastně vůbec). ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Nudilo ma to oveľa viac než súperiaci tolkienovský fan film The Hunt for Gollum. Naozaj dobrá výprava, ale súhlasím s viacerými, že to začalo byť po čase príliš rozvláčne. Na Love... bola aspoň napínavá atmosféra, no tu z deja niekedy až prehnane razí určitá melodramatickosť (a to melodramatickosť nadbytočná, narúšajúca uveriteľnosť i inak zaujímavé momenty v deji). V každom prípade, pekný náhľad do toho, ako mohol vyzerať každodenný život preživších Arnorčanov dlhé storočia po páde kráľovstva, vrátane Aragornových rodičov. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sláva Kate Madison! Realizace takového projektu ji musela sežrat obrovské množství času a prostředků... Na jednu stranu bych ocenil přístup k věci trošku víc... Testosteronový, přeci jen, ty kostýmy a chlapíci v nich navlečení ochotni vyblbnout se před kamerou k dispozici byli, zatímco takhle je klad na romantickou složku možná až moc velký. Závěrečný boj ve vesnici dokonce působil opravdu epicky a následující děj zas emotivně. Toho, že kulisy jsou ze tří domů a bojovníků je na každé straně maximálně dvacet si stejně ani moc nevšimnete. Jeden z nejlepších fan filmů všech dob, překonávající předchozí Lov na Gluma o půl námořní míle ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Velká část herců jsou amatéři. Avšak v obsazení nalezneme i "profesionály". Například Matt Kennard hrál několik let v nejdéle vysílaném seriálu na světě Coronation Street (od r. 1960), Ian Marchall se objevil mimo jiné v příbězích Rosamunde Pilcher a Kate Madison spolupracovala coby dablérka na filmech Guliverovy cesty (2010) a Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 (2010). (gogos)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)
  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)

Reklama

Reklama