Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (156)

kramatos 

všechny recenze uživatele

Čínská lidová republika a její hrdina Jackie. Přidávám jednu hvězdu, protože odmítám uvěřit tomu, že originál znění je tak katastrofální jako anglický dabing, který celý film stahuje k odpadu. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy už nie sú pre mňa. Príbeh ma absolútne nebavil, akčné scény už beriem ako veľmi prehnané, nereálne a tupý protivník je už na oštaru. Natočiť to o 20 rokov skôr, určite by to malo väčší ohlas. ()

Epco 

všechny recenze uživatele

Ďalšia zmršená séria. JC sa vrátil do vôd, kde som ho mal rád, ale zjavne zabudol ako na to a tak vznikol zbytočný film, ktorý nie je ani vtipný ani akčný a dokazuje už len to že aj akčné hviezdy starnú. A v tomto prípade strácajú súdnosť. Strata času a zároveň otrávenie spomienok na pána ktorý to kedysi vedel. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

První dva filmy jsou klasika co se týče akce i humoru a tak jsem se na CH.Z velmi těšil. Mé natěšení ale umírnil trailer a nakonec film jako celek je pěkná katastrofa. Trapné a nudné od začátku do konce. Už jen jazyková kombinace mi trhala uši. Co se týče akčních scén, to je pro mě ještě větší pohroma - vícenež oakté dráty, nenápadná choreografie a tuna dalších neduhů. Nikdy více nechci tento film vidět a radši si znovu sjedu původní dva kousky. Mimochodem, pokud si Jackie myslí, že tudy vede cesta, tak doufám, že půjde co nejdříve do důchodu. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Úvod je sice ze všech tří Relikvií nejslabší, ale pak se to trochu rozjede a s příchodem pirátů jsem se regulérně začal bavit. Chyby samozřejmě jsou, podání příběhu není nejjistější, vztahy mezi postavami jsou navíc a nešikovně podané (spor o dítě). Jackie-režisér jednoduše drama nedokáže podat. Celý film by chtěl prostříhat, krutě přestřelená dvouhodinová stopáž je hrozně moc. Svou roli v tom možná sehráli i titulky. Navíc, s franštinou a ostatními jazyky si nejsem jistý, ale Jackieho (a ostatních) angličtina je prostě otřesná a bolely mě z ní uši. Ale docela mě to bavilo, a při souboji o kanape jsem se přistihl, že se nablble usmívám a okouzleně sleduji, co všechno ještě Jackie v devětapadesáti ukaskadéruje. Navíc, kdy se k tomu ještě navíc rozjede catfight (dokonce tvrdší, než Chanova ekvlibristika), přiznávám, ten film mě dostal. Pravda, sopečné finále je už hodně over the top, ale i tak budu mít na třetí relikvii dobré vzpomínky. Není to dokonalé (první hodina) ale ty čtyři hvězdy si Jackie vykopal. A teď si jdu pustit druhý díl. ()

bukaj231 

všechny recenze uživatele

Aj napriek relativne zabavnym akcnym scenam, na ake sme u JC zvyknuti a ktorych bolo vo filme dost, musim dat len 2 hviezdicky. Chaoticky dej a zaver, v ktorom prezil pad z neba, mi vyrazil dych asi viac ako samotnemu hlavnemu hrdinovi. A ako ceresnicka na zaver sa francuzka naucila hovorit za par dni plynule po cinsky. ()

pirate 

všechny recenze uživatele

Během 70% stopáže se občas porve každý, kromě samotného Chana. Hodina a půl se zaměřuje na jeho postavu, jeho role je nejvýraznější, ale nějaké slušné rvačky mají ostatní postavy. Všechno si však Chan dožene půl hodiny před koncem, kdy použije hromadu bojových triků a asi to udělal takhle záměrně. Ví určitě sám, že už nemůže ve svém věku bojovat celý film, tak to chytře přenechal napřed ostatním a ke konci je dokonce stačil zastínit, takže si myslím ohledně toho závěru, že podal více, než jen optimální výkon na svůj věk. Ale bohužel to nevynahradí těch 70% stopáže, která bere něco z Indiana Jonese, něco z Mission: Impossible a něco z Dannyho parťáků (viz. komentář uživatele imf, se kterým tak nějak souhlasím). Film je zajímavý, vymyšlený, dobrodružný a v některých částech i zábavný, ale mělo by se v něm méně mluvit a více činit. Hromadu scén bych zkrátil, protože časem to celkově začne být nudné, ale naštěstí to zachraňuje fakt, že máme alespoň nějaký dějový základ. Kdyby Jackie předvedl něco málo i během filmu, tak by to hned vypadalo lépe. Nikdo po něm nechce bitky jako zamlada, takže je pochopitelné, že film takto dopadl, měla by se však tím pádem zkrátit ta stopáž, aby nejlepší konec přišel dříve. 65% ()

Fabled 

všechny recenze uživatele

JC se opět vydává na lov relikvií a používá při tom super gadgety a ještě lepší kung fu. Příběh je ale hrozně nekonzistentní a i když se považuju za pozornýho diváka, občas jsem měl zmatek v tom, kdo je kdo nebo jestli je relikvie pravá nebo padělek. Bojových scén je míň než bývá zvykem u filmů JC, ale když už jsou tak je to stará dobrá klasika, perfektní choreografie a člověk jen žasne co Jackie dokáže i v jeho věku. Pár scén mě i pobavilo, ale celkově je scénář dost katastrofální, dokonce o dost horší než bývá u JC zvykem. Některý scény jsou úplně mimo a vůbec nezapadají do filmu, některý jsou zase vyloženě trapný, pár jich je animovaných na úrovni 80. let. Hlavně ale chybí takovej ten dobrodružnej pocit, kterej měl člověk když sledoval předchozí "Božské relikvie". Film můžu doporučit jen velkým fandům JC. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Dobrodruh zvaný Asijský jestřáb (Jackie Chan) je najat, aby našel dvanáct dávno ztracených bronzových hlav. On a jeho tým, se proto vydávají do nejrůznějších koutů země, kde je čeká nejedno dobrodružství...Akční scény jsou výborné a jestli tohle dělá Jackie Chan bez kaskadéra, tak to klobouk dolů. S příběhem je to už horší. Ty přiblblé komediální scény určené spíše osmiletým dětem, kazily díky své stupiditě celý film. Celkově je na filmu něco špatně a tak dám radši přístě přednost starším Jackieho filmům. 35% ()

redwing19 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako fanúšika Jackieho a Božskej relikvie, je to obrovské sklamanie. Totálna vykrádačka druhého dielu: dve ženské, jedna hľadá príbuzného, jedna bruneta, jedna blond, kopec zlata o ktoré prídu, zločinci čo im ho chcú zobrať, v záverečnej scéne im vietor nefúkal do tváre spredu, ale zo spodku. Nevadilo pokiaľ by to malo aspoň ľahkosť, atmosféru a šmrnc toho druhého dielu, ale bohužiaľ som sa nedočkal. A kde bol pre boha Ázijský Jastrab a kto je pre boha JC, trápne... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Za pět, a nasrat!!! Velmi důstojný nástupce Božských relikvií, který z této teď už trilogie nijak nevybočuje, tak si odpusťte ty blbé kecy, vážení. Jackie je bůh i v šedesáti letech a nakopal by nepochybně prdel mnohým dvacetiletým akčním hrdinům. Jackie zde zanechal nějaké ty odkazy pro fanoušky Božských relikvií a došlo i na vytunění vhazování bonbónů do huby. No, křenil jsem se u toho jako zamlada. Scéna na bruslích neměla jako úvodní akce chybu a finále s pádem bez padáku muselo dostat snad každého. Jen bych si odpustil ten patetický čínský rodinný happyend, ale to je jen malá moucha na jinak zábavném filmu. Uznávám, že je to celé o něco slabší, než první dva filmy, ale přesto nemůžu nedat pět hvězdiček. Na takové pokračování jsem čekal mnoho let a vidět to jako dítě, tak to mám snad i v topce. Zklamaný jsem z toho asi nebyl, když se mě u toho žena ptala, proč se pořád křením jak idiot. Film je navíc dozdobený kouzelně ohebnýma a sladce tvarovanýma nohama samičky Lan-Xin Zhang. Ale to manželky neocení o nic víc, než kousky Jackieho Chana. ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Kromě nelogicky vložené scény s přihřátými Piráty z Karibiku mi to připadalo jako jeden z nejlepších a jistě obsahově nejhodnotnějších Chanových filmů. Úvodní honička je navíc prostě geniální! Tu bych vystřihl a pouštěl bych ji dětem před spaním místo večerníčku. ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že sem tedy docela i dost zklamán, možná je to i spíše jen za 2 hvězdy, ale tu jednu hvězdu sem přidal za závěrečnou scénu se sopkou, a za soubojnou scénu v té budově artefaktů nebo jak bych to řekl, oba filmy božské relikvie mám fakt rád, a překvapily mě, a taky to byla kombinace asijského Indiana Jones a Buda Spencera a Terence Hilla, ale tohle je opravdu jen docela ujetá komedie od Jackie Chana, s Jackie Chanem v hlavní roli, humor tu občas fungoval občas ne, scénář a děj mě teda moc nezaujal a byl za mě nic moc spíše, postavy mi nebyly moc simpatické, z akce sem byl zklamán, dobrá akce je jen na začátku filmu, souboj v té budově a závěrečná scéna se sopkou, napětí je tu jednou, a atmosféru tento film, v podstatě vůbec nemá, mě upřímně nesedlo na tento film jakési scifi vybavení které používaly naši hlavní hrdinové,  no ale jako, dalo se na to kouknout, zasmál sem se trochu, pár fakt dobrých scén, film i tak jako poměrně utekl, a na druhou stranu Jackie Chan už byl v letech a stále vše dělal v tomto filmu bez kaskadéra, takže tomu dávám plus, že to bylo náročnější,  jako komedie od Jackieho Chana, s Jackiem Chanem v hlavní roli je to fajn,  ale rozhodně nečekejte nějaký fakt akcí nadupaný zajímavý dobrodružný film, ve stylu indiana Jones, to tedy fakt není,  skutečně čekání než naší hrdinové něco podniknou bylo někdy hrozné, no neříkám že se mi film vyloženě úplně nelíbil, ale i tak ty tři hvězdy mi nějak stejně připadají trochu moc, možná to snížim na dvě eště uvidím. (4.10 2023 sníženo ze třech hvězd na dvě) ()

larsvontrier 

všechny recenze uživatele

Nezapomínejte že je to pořád čínská lidová republika ...tím je vše řečeno ..po připojení honkongu se zhoršili bohužel všichni i např. Samo Hung....je tam jasná ideová přepjatost.. ()

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama