Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 2

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (292)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznávam sa, že som si tento film pozrel len kvôli Jennifer a neľutujem tu hodinu a pol čo som obetoval. Príbeh je klasický bečkový, ktorý sem tam obsahuje aspoň nejaký ten moment prekvapenia. Nie je to zlé natočené, atmosféra sa tam tiež občas nájde, ale aj tak je to film, kde osemdesiat percent viete už dopredu čo bude nasledovať. Celkovo je to nič moc a niektoré scény sú tam totálne zbytočné a od veci, ale aspoň že ta Jennifer a to finále ma dokázalo zaujať. 60% - 3* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak pro mě typické... Jennifer Lawrence se stala nejen mládežnickým idolem, ale dostala Oscara a internetem proplula její fotka s bukkake ksichtem, ale já ji ve filmu viděl poprvé až teď. A to ještě ve filmu, který jsem si pouštěl kvůli někomu jinému. Výběr Shue-Lawrence coby matka s dcerou je velmi povedený, protože k sobě sedí. Ale asi jsem si jako první film s J.L. měl vybrat něco lepšího. Tohle je totiž docela nezajímavá nuda. Nechodit tam Elisabeth Shue v tílku... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak tu někteří píšou. Problém je v tom, že lidi, co to tu zpravidla hodnotí, viděli už desítky hororů, takže je tenhle kousek může něčím překvapit už jen dost těžko. V podstatě to je ale celkem dobrý horor, s dobrou atmosférou, s několika fajn lekačkami a především s docela povedenou pointou a zvratem. Pro obyčejného nehororového diváka zvenčí může být pak zdejší hodnocení dost zavádějící a film ho může naopak překvapit, vyděsit, může se mu prostě líbit a bavit ho. Já si to celkem užil, taková "neurazí/nenadchne" hororová jednohubka se sexy Jennifer Lawrence. Horších hororů jsou tuny! 55% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ani moje milovaná Jennifer Lawrence nezachrání absolutně vykleštěný, slaboduchý a předvídatelný scénář. Prostě a jednoduše nepovedené po všech stránkách, klišé střídá klíšé a nad jednáním hlavních postav zůstává rozum stát. Nebál bych se to nazvat ztrátou času, jelikož podobných snímků vzniklo již habaděj. 4/10! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky, herci patři k tomu lepšímu z filmu, ale zbytek je příliš ohraný, ničím nepřekvapí a gradování napětí je tak akorát na hraně. Film se rozjíždí příliš pomalu a něco pořádného se rozjíždí posledních čtyřicet minut. Naštěstí se nedějí hloupé dialogy, příliš přehnaných lapsů ve scénáři a nestalo se, že bych se vyloženě při tomto filmu trápil. Prostě průměrný thriller, který se snaží vyrovnat kouskům jako Disturbia a podobně.......5/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama