Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ti West vůbec neřeší nějaký příběh. Kdo, co, koho a proč. To mi malinko vadilo, film skončil a já pořádně nevěděl, co se stalo. Ale chápu, že to byl nejspíš záměr a pokus natočit Haunted House trochu jinak. Mrtvá nevěsta taky neměla zrovna děsivou masku, připadala mi skoro odbytá. Několikrát jsem byl napnutý a jednou možná i husí kůži, ale celkově jen lehký nadprůměr. Sara Paxton se v posledni době naladila na hororovou vlnu. Jen tak dál. 65% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Díky štastné ruce při castingu a zdařilé kombinaci ambiciózní režie s efektivní souhrou zvuků jde o duchařinu s kvalitním pozlátkem, která zůstane mezi všemi ostatními proklétými domy o stupínek výš, a to i přesto, že do nepříjemných situací nedostává figurky bezvýchodnost jako spíš zvědavost. Strach dávkuje akurátně, nikam nespěchá a pracuje hlavně s postupným budováním napětí, což mu jde dobře, protože finále silné jako řemen mi způsobilo takovou husí kůži, že jsem ležel minimálně centimetr nad postelí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moje krevní skupina. Ti West od svého minulého vynikajícího díla The House of the Devil upustil od výrazného looku 70. a 80. let, ale i tak The Innkeepers působí jako zjevení ze "starých dobrých časů". Naprosto s přehledem natočený a zahraný film. West přitom dodržuje základní pravidlo žánru (které ovšem platí jen na někoho, od čehož se budou odvíjet rozdíly v hodnocení), že se člověk nejvíc bojí toho, co nevidí - a tím se film liší od loňské duchařské pecky Insidious. West nic zbytečně neukazuje (většina výstupů duchů je vidět v traileru), nic zbytečně nevysvětluje, jen poctivě a trpělivě buduju táhlou hrůznou atmosféru (pomalé atmosférické bloudění prázdným barákem už se dá považovat za režisérův trademark, za disciplínu, v níž kraluje). A na mě to funguje minimálně stejně, jako agresivní přístup Jamese Wana ve výše zmíněném Insidious. A ačkoli celý film nevybočuje ze škatulky "vážný horor", najde se i docela dost scén, u kterých jsem se od srdce zasmál. Nejsou to žádné snahy překlopit film do "hororové komedie" - jen se prostě postavy (btw Sara Paxton je až extrémně sympatická) občas zachovají vtipně (scéna s odpadky vede). U mne tedy maximální spokojenost, The Innkeepers od teď můžu řadit společně s Osvícením a Psychem mezi TOP 3 hotelové horory. Každému to však rozhodně nesedne. Horror movie of the year ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ SE PŘIHODÍ NĚCO STRAŠIDELNÉHO, OBVYKLE U TOHO NIKDO NENÍ. KDYŽ NĚCO VIDÍŠ, BÝVÁŠ U TOHO SÁM. A V HOTELU PRAKTICKY BEZ HOSTŮ MÁME TÍM PÁDEM ŠANCI NAVÁZAT NĚJAKÝ KONTAKT“..... /// Starej hotel a duchové – existuje něco nádhernějšího? (...prasáku....) KDO JSOU ONI? Než se to rozjede – kapku to trvá. Podělaní duchové maj nějakej problém – věřte mi... (kurva mám husí kůži ještě teď!). MUSÍME VYPADNOUT! (a zase!!!!) No dobrá...závody v předvádění duchů to nejsou, ale zase dokážou v pravou chvilku na správným místě......Claire sice začne bejt trochu kráva, ale pumpa mě tluče kurevsky. Víte co... – jak já vidím ducha, tak stříkám do gatí. A tady to byla velmi zajímavá 3/4 hodinka (ten zbytek k tomu prostě patří). Po dlouhýýýý době dost dobrá duchařina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) U složitějších otázek používám kyvadlo. 2.) To jsem tuhle vyvolal ducha... (k večeři byla hrachovka a prej to nebyl duch...). 3.) Thx za titule ,,Don Davido“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč. /// Edit druhý den: Aha, už chápu! To natočil stejný režisér jako The House of the Devil, z jehož pojetí estetiky osmdesátek mě málem opustily vnitřnosti -- já trouba si toho nevšiml. Dobře mi tak. Tenhle film je ještě výrazně prázdnější a slabší. Duchovské elementy, na to, že na 1:40 film o ničem byly asi tak čtyři desetivteřiny, nestačily. /// Ještě bych dodal -- film mívá dva plány, na pozadí nějakého děje se vypráví vnitřní drama postav, jejich vývoj odněkud někam, překonání krize, dospění a tak. Tady první plán byla hrozně slabá bububu bez děje, a druhý plán byl naznačený tak hrozně špatně (postavy byly úplně nesmyslné a bezživotné) a natolik nefungoval, že to prostě nechápu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama