Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film mohol byť trochu kratší. Niektoré scény sú zbytočne dlhé a tým divák stráca záujem o pokračovanie. Ale inak celkom dobrý. Dívať sa na to dá, aj keď dá veľkú prácu vydržať až do konca filmu. Gene Hackman postupom času už stráca dych. Ale to je len subjektívny dojem. Ak sa vám nechce čítať objemnú knihu, tak vám film určite odporúčam. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý, ponurý psycho thriller, o mladom advokátovi čo chcel zvrátiť trest smrti, ktorý neodkladne hrozil jeho dedovi a tým sa sám vystavoval riziku, lebo nejaké skutočnosti z minulosti majú byť už navždy mŕtve a práve tento mladík ich začal odkrývať. Film je popretkávaný rasizmom, politikov a špinavosťami v nej, má v sebe aj detektívny príbeh, ale je aj o nenávisti všetkému v živote. Film šliapal bez vážnejších nedostatkov, ale jeden zádrhel tam aj tak bol, že toho napätia tu nebolo až tak veľa, ako by si príbeh zaslúžil. A ten koncový príhovor guvernéra bol nielenže predvídateľný, ale aj hrozne trápny. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

K tomuhle veledílu se toho moc napsat nedá, neb se jedná o průměrné drama odsouzence na smrt. Co stojí za zmínku, je Gene Hackman v roli Sama Cayhalla, on je to totiž vyložený „dáreček“, který zničil nejen svou vlastní rodinu, zvládl k tomu zabít i dva malé kluky a jen díky setkáním se svým vnukem se mu snad v té rasistické kedlubně rozsvítilo.. Závěr očekávaný a díky za ten poslední rozhovor před popravou, třetí hvězdu posílám panu Hackmanovi.. ()

Eonex 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že velmi dobře znám knižní předlohu, musím říct, že filmová verze mě naprosto zklamala. Chris O´Donnell jako Adam je naprosto nepřesvědčivý, mezi postavami ve filmu panuje čirá lhostejnost tam, kde by měly být vřelé a emotivní vztahy. Nikde žádné vyhrocené situace, nikde žádný stres, napětí a očekávání – ač jde o život. Vedle knižní předlohy je tohle slabá omáčka, kterou šéfkuchař zapomněl pořádně okořenit. Tři hvězdičky – za Gena Hackmana v roli Sama Cayhalla. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě dobrý - bývalý člen Ku-klux-klanu čeká v cele smrti a zbývají mu poslední 3 týdny života. Jeho vnuk - advokát, se snaží všemi prostředky svého dědu zachránit. Potud dobrý, ale zpracování mohlo být mnohem lepší, emotivnější a dramatičtější. Tady se vše odehrává v rovině dialogů a snad i proto působí film příliš "televizně". ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo také ve skutečných plynových komorách ve vězení v Parchmanu v Mississippi. (Terva)

Reklama

Reklama