Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V první části se to tváří jako pomalu se rozjíždějící horor s výborně gradovaným napětím a děsivou atmosférou, v druhé jako nadmíru ponurý thriller se snahou o poselství. A v obou rovinách to funguje na jedničku. Zvraty jsou překvapivé a zvláště na tom prvním je vidět umění scénáristy pracovat s postavami a jejich vývojem + jsem z něj měl z pohledu diváka, milujícího tento žánr, opravdu radost. A finále možná může někoho nemile překvapit, ale na mě to působilo promyšleně a navíc pěkně mrazivě, přes všechnu tu obhajobu. Co se týče postav, Biel je opravdu anděl a Jodelle Ferland ji celou dobu stíhá, navíc pro ni mám už od ehm. Zatmění slabost. Zvláštní, ale stále krásná tvářička. Ostatní herci jsou vícemeně křoví pro rozehrané drama, ale ani jeden nijak nevadí ani neuráží. Laugiera po tomhle počinu ovšem začínám sledovat, snad mi ještě dodá něco podobného, z čeho budu mít tak dobrý pocit. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tall Man nabere rychle tempo a v pozici adrenalinového thrilleru mu to docela i sluší - pokud pomineme fakt, že je July obstojný terminátor a záporák se chová jako trotl. Poté přijde dosti zásadní veletoč, role se poněkud pozmění a závěrečná třetina už se pohybuje v rovině dramatu. Napsané je to dobře, Jessica Biel dobře vypadá a Jodelle "Silent Hill" Ferland taky roste do krásy. Problém je, že se film ve své roztěkanosti mezi žánry i vyprávěcími polohami chová jako dement. Proč July cupitá po té opuštěné budově a hraje si na bububu s chlapečkem a jeho maminkou? Abychom na chvíli věřili, že koukáme na horor? Stejně jako jsme před chvílí koukali na thriller a později budeme koukat na soudní drama? Na to kašlu. Pascal Laugier má určitě potenciál, nicméně tady jako by se nechtěl věnovat slušně napsanému příběhu a příliš se soustředí na efektnost jednotlivých žánrových složek. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý mysteriózny thriller. Má dosť dobrý príbeh o malom mestečku, v ktorom sa strácajú deti a tak si miestni vytvorili legendu o tajomnom mužovi. Keď je ale unesené dieťa aj miestnej zdravotnej sestričke, rozhodne sa ísť po ňom a urobiť všetko preto, aby ho dostala späť, no nie je všetko tak, ako vyzerá. Spracovanie sa mi páči, úvod je perfektný, presne takýto typ plný tajomnosti mám v tomto žánri najradšej a približne tretinu filmu sa ešte drží v tomto duchu, no potom už príde zvrat, ktorý síce ukáže, že pravda predsa len nie je taká jednoznačná, ale skôr ma sklamal, no našťastie čoskoro príde ďalší zvrat a potom mi to už sadlo, dej je slušne prepracovaný, dosť nepredvídateľný a už ma až do konca bavilo sledovať, aký je vlastne celkový pohľad na túto situáciu. A toto je aj hlavným kladom filmu, keby bola táto zápletka podaná klasicky, tak by to bol len ničím zaujímavý film na jedno pozretie, ale tento štýl tomu dodáva ten správny náboj. Spokojný som aj s hororovými prvkami, síce dejovo to do tohto žánru nezapadá, jedine ešte tá prvá fáza, ale napriek tomu si film väčšinu času udržuje slušnú atmosféru a tú správnu mysterióznu tajomnosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, až prekvapivo dobrá Jessica Biel, proti ktorej síce nič nemám, ale doteraz ma ešte nikdy nebavila, no toto jej sadlo, zahrala to dobre, k tomu charizmatický Stephen McHattie v úlohe detektíva, alebo aj výborná Jodelle Ferland. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, síce Mučedníci boli zvládnutí lepšie, tu mi občas vadil mierne televízny vizuál a film pôsobí až príliš americkým dojmom, čo by pri francúzskom režisérovi nemalo, ale inak je to dobrá práca. Druhýkrát by som tento film už nepozeral, je to presne ten typ, ktorého hlavná výhoda spočíva v nepredvídateľnosti, takže znovu by to už nemalo význam, ale som rozhodne spokojný, vydarený film. 73% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Normálne by som dal tri hviezdičky, ale Jessica Biel hrala skvele a mám pre ňu slabosť. Celkovo však film príjemne prekvapil. Zo začiatku nič moc, film sa vliekol a naťahoval ale druhá polovica všetko dohnala, hlavne záver bol prekvapivý a zaujímavý. Mám príjemný pocit. Určite z haldy filmov podobného žánru je tento vysoko nadpriemer. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier s pribúdajúcou filmografiou slušne režijne dospieva a jeho filmy majú spoločné črty, že vždy sa v nich vyskytuje isté spoločenstvo ktoré poriadne strpčuje hlavnej hrdinke život, spolu s nevyváženosťou snímku. Opäť je začiatok parádny, po chvíli Jessica Biel (inak vo svojej úlohe výborná) vyzerá ako John McClane, potom si akcia zoberie dovolenku a napätie sa hodí na neutrál a tak vo výsledku musím dať opäť rovnaké hodnotie ako pri Martyrs i keď tentokrát The Tall Man takú šancu na rozvírenie pokojnej diváckej hladiny nemá. PS: Jodelle Ferland začína mať fakt pekný kukuč. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno