Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco daleko jiného, hororového a tohle je spíš za vlasy přitažené drama. Pascal Laugier nás schválně od začátku tahá za nohu, abychom pak byli překvapeni, že vše je vlastně jinak. Mně to ale bylo docela fuk, postavy si mě vůbec nezískaly. No a zatímco Mučedníci mě místy mírně uspávali, Tajemný muž uspává pomalu celou dobu. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Vzdor všemu zamotávání a kličkám poněkud předvídatelné. Naštěstí se spokojili až se třetím nejhorším rozuzlením, které mne v průběhu napadlo, takže jsem nemusela na konci dštít oheň a síru. Přes onu předvídatelnost a jistou naivitu docela příjemně koukatelné - na tom se ovšem nemálo podílí výborná obrazová stránka, zejména dobrý střih. Chodemmimo, v první části to mělo o dost víc atmosféry než do nebes všude možně vynášený Sinister. A velmi mne potěšilo opět vidět Jodelle Ferland. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení po Mučednících a důkaz, že dobrý film lze natočit s brutálním gore i bez něho. Povedený thriller občas sklouzne až k horrorovému mrazení, v základu jde však především o psychologické drama. Režisér se opět zamýšlí nad světem, ve kterém žijeme, světem plným chudoby, násilí, chladu a odcizení. Utrpení a beznaděj světa dospělých se přenáší na nevinné děti, které pak trpí stejně. Prostě takový KOLOBĚH... Ne každému je koloběh lhostejný, dokonce jsou tací, kteří ho chtějí zastavit. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. V mrazivém závěru je divák postaven před otázku: skončily děti v pekle, nebo je jim lépe? Zdánlivě pomalé tempo snímku má v sobě napětí, současně předkládá řadu efektních scén z rozličných úhlů kamery, často z ptačí perspektivy. Působivý je noční les se strašidelnými zvuky, mlhou, výmoly a zrádnými bažinami. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, jsem překvapen. Film mě rozhodně zaujal. Prvních 20 minut se vleklo, ale pak se film rozjel a to na plné obrátky. Zhruba v necelé polovině filmu nastane nečekaný zvrat kdy jedna z postav filmu se stane postavou zápornou. Film má zvláštní temnou atmosféru, nepředvídatelnost. Film je trošku zamotaný, ale jde to až na konec, který jsem moc dobře nepochopil. Ale nevadí. Je to zvlášntí film, který ani nejde popsat slovy. Hodnotím ho na slušných 75% = **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Tall man je podobný mindfucking, ako Shyamalonova Osada. Nie je to ani tak klamstvo zvratmi a ich nečakanosťou, ale očakávaniami diváka pred návštevou kina, resp. požičaním DVD. Po onom zásadnom zvrate v polovici filmu mi začalo byť jasné, kto je onen Tall man a muselo sa mi to aj potvrdiť, aby mal film zmysel a hĺbku. Čiže otázkou zostáva (rovnako, ako aj pri Osade), či je fér balamutiť diváka žánrom, keď vyznenie filmu je úplne iné a z daného žánru nevychádza. Má na to režisér právo? Je to niečím umelecké? Mne to nevadí, pre mňa je dôležitejšie posolstvo filmu, ale taký profesor scenáristiky by mohol byť dosť naštvaný. Napísal Laugier scenár ešte pred krízou? Ak áno, tak je jeho film nečakane nadčasový. Kľudne to mohlo ísť aj do našich kín, divákov by si film určite našiel. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama