Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (959)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vrcholným dílem Shyova temného období zůstal Poslední vládce svých větrů, to je rozhodně dobrá zpráva. Bohužel se tady přimotal k další hovadině, kterou ze své filmografie nevymaže. Will Smith potřeboval natočit promo svého syna a naivka Night mu vyšel vstříc. Pokud to byl skutečně jediný záměr, tak si můžou gratulovat. Jaden celou dobu nesleze z plátna, exhibuje před kamerou a jeho otec ho doslova jen sleduje. Howarda muselo klepnout, když uviděl, kvůli čemu se dřel. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, přátelé, po celkem kvapném prologu následuje sbližování otce a syna, dost povědomé, ve kterém nechybí retospektivy, které jsou na tom podobně a všechno si plyne tak jak má, nic nepřekvapí a všechno do sebe zapadne, jen občas se člověk o tu či druhou postavu bojí a užije si celkem pěknou kamerovou finesu. Co je to platné, když je tohle od kdysi tak vynikajícího tvůrce dost ostuda. Ano, připouštím, je to velice subjektivně zabarvené, svého času filmový pohled Shyamalanův a můj jeden byl. 50%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak měl Kovářovic fracek patnácté narozeniny a vyřval si u fotříka další hauptku. Aby ho Vilík moc nerozmazloval, dostal dárek jen za nuzných 130 mega. Skandální! Trapným karatistou už být mladej nechtěl, a tak si papá vycucal z čokoládového palce tupou, rasistickou historku, jak ze chcípající Země kromě všech těch zasraných bělochů evakuují pouhé dva negry, kteří jsou ovšem největší frajeři. Předhodil ji invenčně chcípajícímu Nočnímu Šalamajnovi, který se konečně dočkal svého Vodního světa, asi definitivně se jím teď zařezal a udělal z fakana Dejla z Rychlé roty, co sice proskakuje černými děrami lodí s warpovým pohonem, ale na vetřelcě jde pěkně postaru, žabikuchem. Nebo to měl být Čip? Každopádně Kovaříček padl daleko od stromu a herecký antitalent zdědil bohužel patrně po svém praprapraprapradědečkovi z matčiny strany. Moc doufám, že Vilík dostane rozum a k šetnáctinám mu kromě Ferrari už nedá Bojiště Země 2, ale třeba jen rymejk tohohle, kde by mohl konečně zazářit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Cypher je generálom špeciálnej armády na výcvik jedincov, ktorí ovládajú potláčanie strachu v boji s monštrom zvaným Ursa. Je žijúcou legendou, ktorú si každý vrátane jeho rodiny veľmi váži. Jediné čo Cypherovi viazne je jeho vzťah so synom Kitaiom. Ten si chce otcovu náklonnosť stoj čo stoj získať splnením skúšky rangera aby tak mohol pokračovať v jeho šľapajách. Nakoľko Kitai skúšku nespraví, na žiadosť matky sa Cypher rozhodne svojho syna zobrať na svoju poslednú expedíciu. Úlohou je previesť Ursu do tábora na výcvik rangerov. Vesmírna loď sa však počas presunu vážne poškodí a je tak prinútená núdzovo pristáť na 1000 rokov opustenú zem, ktorá po totálnom zničení ľudmi ostala napospas prírode. Otec je vážne zranený a tak Kitaia čaká náročná trasa napospas divokou prírodou ku chrbtu lode, kde sa nachádza ich jediná nádej - záchranná svetlica. V ceste mu však stojí nie len nepoznaná a nebezpečná príroda, ale aj samotné monštrum. Popravde, nízke hodnotenie ma od sledovania tohto filmu dosť odrádzalo. Asi preto som ostal prekvapený samotným príbehom, ktorý na rozdiel od iných snímkov mal aspoň hlavu aj pätu. Dej plynie plynule a pekne na seba nadväzuje. Toto nie je typické sci fi ako zrejme podaktorí očakávali. Ide skôr o dobrodružnú drámu. Nebyť tej príšery a pár záberov na vesmírne lode, žáner sci fi by sa tu spomínal úplne zbytočne. Divák by mal vedieť, že by nemal od tohto filmu očakávať novodobé orgie v efektoch, ako napr. pri snímkoch Prometheus či Star Trek. V tomto filme sa režisér sústredil skôr na dobrodružstvo malého chlapca, ktorý má svoj život, rovnako, ako otcov vo vlastných rukách, napriek strachu, ktorý ho od detstva prenasleduje. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ono je hrozně snadné vysmívat se M. Nightovi, že napsal a zrežíroval další debilní scénář. Vlastně se cítím až provinile, že to dělám. Ale dělám a dělat musím, protože to prostě je hloupý, nedomyšlený, neživotný a hlavně velmi líný film, kde promyšlenost nepřesahuje hranice scény (někdy záběru), svět nežije, pouze "je", protože si všichni přečetli scénář. Hlavně to vše oplývá velmi neúměrným egem. Bohužel chybí zajímavý příběh, který by přesvítil ty neskutečné logické lapsy v ději. WTF scén je moc málo (ale jsou), aby to bylo vyloženě zábavné, takže je to především na kroutění hlavou, až z toho člověka bolí krk. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Pracovným označením filmu bol názov 1000 A.E. (MikaelSVK)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama