Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Daydream Nation by bola skvelá vzťahovka. Vlastne aj je, no akási mysteriózna vsuvka o sériovom vrahovi a nešťastnom vdovcovi, ktorého žena zomrela na rakovinu, film komplikujú, vedľajšie línie sú nedotiahnuté a teda úplne zbytočné. Romantika však funguje veľmi dobre. Príjemná hudba a skvelá ústredná dvojica, ktorej potenciál nebol bohužiaľ naplnený. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nesympatická hlavní hrdinka (ostatní postavy zrovna tak), z které se postupně stává nanejvýš otravná teenagerka, která si myslí, že spolkla veškerou moudrost světa. Snímek nejdřív staví na počáteční vcelku zajímavé zápletce, ale nakonec se zvrhne do obyčejného filmu pro náctileté. A snaha hrát si na „drámo“ směrem ke konci byl spíš špatný vtip, který šel emočně úplně mimo mě. Celkově mi tento počin vychází na horší průměr a poněkud nechápu jeho zdejší přirovnávání k Americké kráse. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Cast teenagera vo mne zhlta ten pribeh aj s navijakom, tesiac sa z priehrstia malych detailov roztrusenych v pribehu aj s tymi obzvlastneniami zazitych schem, ktore su pouzite tak citlivo, ze spatne paradoxne niektore schemy prave utvrdzuju. A potom je tu Kat Dennings....ktora ide mimo stupnicu a v tomto filme multiplikuje vsetko to caro a charizmu, ktorymi uz uputala v Nick and Norah´s Infinite Playlist. Pre mna osobne jedno z najprijemnejsich filmovych prekvapeni posledneho obdobia. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Režisér se tak snažil, aby uspěl, až se víc než na docela zajímavý obsah citového hledání, tápání, bloudění, soustředil na formu a to tak urputně, že se místy zapoměl, co vlastně chce natočit a jen se nechal unášet na příjemné hudební vlně barviček, střihů a rušivých serepetiček, aby vše spolu dokonale klapalo, ladilo a líbilo se všem. Což pochopitelně nejde a celé snažení pak logicky vyjde falešně až teatrálně. Herci se fakt předvedli v plné kráse, zvlášť Josh a éterická Kat, jelikož měli co hrát o strastech a bolestech trpkého života každého z nás. Taková Láska nebeská na druhou trochu jinak pořád dokola. Myšlenka ovšem špatná nebyla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Málo známy, ale o to kvalitnejší a zaujímavejší snímok zo školského prostredia. Odkazy na Americkú krásu, či Juno sú zrejmé, ale v porovnaní s nimi je film snáď ešte lepší. Sarkastická puberťáčka vládne filmu a Kat Dennings sa svojej role chopila veľmi dobre. Táto školáčka by vám musela liezť na nervy, keby sa tu neodhaľovala jej zraniteľnosť. Daydream nation je veľmi vkusným filmom, ale zároveň aj nemilosrdným a reálnym. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)

Reklama

Reklama