Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

PetrVabruscak 

všechny recenze uživatele

Tohle byla opravdu pikantní omáčka, že by ani Pohlreich nedokázal pojmenovat, co v tom bylo, ale olizoval by se. Spousta rovin, spousta problémů, spousta nevysvětlitelného - Ano, šéfe! To je dospívání. Sex, drogy a rockenroll, bejby. Nemilosrdné místo, kde se devastuje životní prostředí, fetuje, učitelé mají sex se studentama a ještě tam pobíhá vrah jak bílá vrána. Dopadlo to přesně tak, jak jsem si přál, ikdyž jsem to snad ani nečekal, proto thumbs up jak sviň. Pokud Vás ani to nezaujme, tak sexappeal "krev a mlíko" Kat Denningsové Vás na pokoji nenechá. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Kedže som aj ja veľký rojko tak som sa na tento film dal, zaráža ma jedna vec, to fakt toľko mladých ľudí vo veľkej miere droguje a požíva alkohol ? To sú vážne na tomto svete ľudia tak nešťastní ? Hľadajú nejaký zmysel života ?! Tak pre dnešok dám zas jeden citát ... "Život žádný smysl nemá. Nehledej ho. Proč ? Protože tvá mysl neumí milovat, radovat se, tetelit se blahem, a tak je sama beze smyslu. Mysl si dává smysl jen sama sobě. Umí jen popisovat, nic víc. Vyhledávej pocity, které tě naplňují, chutnají ti. To stačí." ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Jako bych stále nevěděl, co si dám o Daydream Nation myslet. Na jednu stranu ne tak nezajímavý příběh, na tu druhou ale nepříliš podařený scénář, který bych připodobnil k mladické prvotině, a režie, která však také nepůsobí zrovna profesionálně, ale přesto je něčím ojedinělá. Ono totiž kdyby byl Daydream Nation natočen jako klasická americká béčková vyvražďovačka s vedlejší zápletkou antiromantického vztahu dvou studentů, který boří pošahaný mladý učitel, přišlo by mi vše v pořádku. Jenže v rámci dramatu je třeba se postavami zabývat o trochu více, hlouběji. V tomto snímku jich je hned několik, jejichž potenciál zůstal někde na dně kbelíku. Vše, co se však dozvíme plave zase pouze po hladině a rovněž to nepřináší žádnou velkou slast. Za všechno třeba onen vrah: mladé dívky pravidelně mizí, ale zajímá to leda vývěsní tabule podél cest. Přestože mi snímek v hlavě na čas utkvěl, za týden na něj ani nevzpomenu. Ale to se holt stává, když je vrcholem filmu "pusa" před závěrečnými titulky. P.S. velké plus za role dvou desetiletých prcků, byť celkově asi ve třech minutách. (55 %) ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný příběh o existování teenagerů kedsi v kanadském zapadákově. Každopádně hlubší pointu to asi nemá nebo aspoň mě se nic takového nepodařilo objevit. Takže ve finále nemastný neslaný průměr, ale relativně, jak jsem již napsala, příjemný a s velice zajímavou hlavní postavou. Nic víc, nic míň. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Poetické, romantické, jsem z toho zasněná, vím jaké to je snít přes den a o tom všem snílci jsou. Tenhle film je prostě jedním velkým pestrobarevným obrazem, na kterým si dal tvůrce opravdu záležet, je to hodina a půl dlouhá báseň, která je vyprávěna cynickým podtónem Caroline, která se cítí být jiná a přitom je jen prostě svá a hlavně opravdu hodně náladová, skvělá herečka. Funguje zde skvěle i prostředí, malebné spící městečko, nádherné záběry vzdálené krajiny a vše je dokreslené vhodně vybranou příjemnou hudbou, občas lehce melancholickou. Jsem spokojená, něco takového jsem od tohohle nenápadného filmu očekávala. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama