Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

dopita 

všechny recenze uživatele

Caroline (zajímavá Kat Denningsová) je svérázná puberťačka. Nejdřív sbalila svého učitele Barryho (bohužel fádní Josh Lucas) a pak se dala dohromady i se spolužákem Thurstonem (adekvátní Reece Thompson). Oba jsou do ní udělaní, takže to musí zákonitě vyvolat konflikty. Ale film je dějově mnohem košatější. Je tu taky učitelka Budgeová, Caroliin otec (vdovec), Thurstonova matka (která doufá, že je její manžel po smrti) nebo spolužačka Jenny (zabouchnutá do Thurstona). To zní docela všedně co? Jenže městem se taky potlouká tajemnej vrah, kterej čas od času někoho oddělá a ví se o něm jen to, že chodí v bílém. To vše na pozadí neustále hořící továrny kdesi za městem, kterou se nedaří uhasit. To už zní tak trochu divně co? Čert ví, co je to vlastně za žánr. Drama to není, bže film vlastně končí dobře (a umřou jen epizodní postavy), komedie taky ne,… tak možná romanťák? Ale hodně zvláštní romanťák. Zvláštní v tom, jakou poetikou režisér film opentlil. Všední příběh se v jeho rukách stal velmi nevšedním bijákem, kterej mě svojí poetikou doslova uhranul. Občas se opravdu na netu dá narazit na klenot. Že se film neobjevil v našich kinech bych ještě pochopil. Nestojí za ním žádný velký studio a tak to má takovejhle malej film ve světě těžký. Ale že ho nikdo nedotáh ani na dvd, to už je na pováženou. Zvlášť, když u nás na dvd vyjde kdejaká sračka. Tak snad se někdy rozhoupaj v čt (o ostatních českých pseudotelevizích se nemá cenu zmiňovat) a film splašej, protože rozhodně stojí za vidění. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatické, vztahové, tmavé, depresivní, šílené, traumatické, zhulené. Tak toto je, prosím, velmi zvláštní, dalo by se říci, skoro klubovkový film. Již někdo to tu vystihl - "jako půjčené od Lynche", také mám takový pocit. To tajmeno v závěru bylo skoro hmatatelné, a musím se přiznat, že vraha jsem viděla v přebarveném blonďákovi, panu A (i když ten měl tedy taky problém). Prostředí perfektní, stejně jako hudba, která je v takových typech filmů pokaždé dobrá. Herecké výkony postačující, a pro mě opět skvělá představitelka hlavní role Kat Dennings. Film na klidný večer. ..teda bydlet v takovém městečku, tak taky hulím.. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Lidi strávěj celej život hledáním toho, co já zažil pomocí běžného čistícího prostředku." :D:D:D Zajímavé, jak krása je opravdu individuální záležitost, co je pro někoho krásná mladá dívka, je pro jiného přeceněná ošklivka s velkým nosem, pusou a ne moc hezkými rysy.... A to je jedině dobře. "Ale občas v jednu chvíli dospějete k rozhodnutí a v srdci víte, že změní naprosto všechno." "Věci nemusí trvat věčně, aby byly dokonalý." ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Nejsem teenager, ale tohle se mi líbilo. Carolina mi sice svým sebevědomím lezla na nervy, ale co, každý se chce vybouřit. Měla smůlu. Narazila na dva slabochy. Hudba a kamera se povedla. Konec byl přehnaně poetický, ale po ránu mě film uvedl do zvláštní nálady :-) ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

To si takhle člověk pustí večer před spaním (na první pohled) oddechovku z níž se po pár minutách vyklubala mysteriózní bomba s indie nádechem a realistickým vykreslením mezilidských vztahů. Kat Dennings kvete nejen do krásy (té má od matky přírody naděleno), ale především do budoucí herecké špičky! Jakožto debut doslova dechberoucí! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama