Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 2

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (346)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že tu hrá moja obľúbená Sandra, tak som doteraz nemal chuť na tento film. Trailer bol nemastný neslaný a recenzie rozpačité. Film o chlapcovi, ktorý sa vyrovnáva so stratou otca ponúka silný námet. Ale ten malý smrad je totálne neznesiteľný. Sandra len neustále leží a plače. Dramatická stránka vôbec nefunguje a ani tá záhada okolo tajomného kľúča ma nezaujímala. Hrozný film. 1/10. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mám-li být zcela upřímná, kvůli tomu imbecilnímu klukovi v hlavní roli bych nejraději dala odpad. Přechytralé děti jsou zlo a tohle by strčilo všechny takové do kapsy. Jenomže příběh se mi jinak dost líbil, aneb o jedenáctém září trochu jinak. Nebylo to tak dobrodružné, jak jsem čekala, ale něco do sebe ten film zkrátka měl. ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. První nejméně polovina je téměř nesnesitelná (člověk by toho kluka nejradši vykopnul na Měsíc!). Pořád jsem to chtěla vypnout a dál už se nedívat. Ale pak jsem najednou zjistila, že nemůžu. Je opravdu nesnadné vcítit se, režisér a hlavní postava to divákovi komplikují, jak se dá. Ale postupně vám to začne docházet. Jak jen něco takového pochopit, jak se vyrovnat s tím, co se stalo? To přece nejde! Zvlášť když jim všem to někdo udělal schválně... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

11. září Američanům nedá spát, ale až díky tomuto filmu docela chápu proč. Daldry se podíval opravdu hodně pod slupku problému a servíruje nám neuvěřitelně zajímavý a nesmírně inteligentní film. Byla vůbec nějaká možnost nominovat na Oscara Thomase Horna? Místy sice působí jeho postava otravně, ale rozhodně před jeho hereckým výkonem klobouk dolů. Ve filmu se to kvalitními herci jen hemží. Vlastně nemám co bych filmu vytknul. A pokud jde o mé hodnocení? Mě prostě celé to téma 11.9.2001 nikdy nějak nebralo. Film určitě ale doporučuju. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Odporný a neuvěřitelně patetický kýč. Předčítač se alespoň mohl opřít o skvělé herecké výkony, tady je jenom nesmírně otravný malý spratek, který mi svými přechytračelými řečmi lezl na nervy přibližně od páté minuty filmu. Nechápu, jak se Daldry mohl od své typické citlivé režie (Hodiny) propadnout až k takové přecitlivělé ubulené hře na umělecký film. Nezajímavá a iritující nuda plná zaslzených očních kanálků, v jejímž těsném závěsu je Stoneovo World Trade Center. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Alexandre Desplat byl s prosbou o složení hudby k filmu osloven na poslední chvíli. Svou práci pak musel odvést za pouhé tři dny. (Brousitch)
  • Max von Sydow se stal ve věku 82 let druhým nejstarším hercem, který byl kdy nominován na Oscara. Nejstarším nominovaným byl Hal Holbrook za film Útěk do divočiny (2007). Holbrookovi bylo taktéž 82 let, ale byl o 50 dní starší než von Sydow. (ČSFD)
  • Jako první byli do filmu obsazeni Tom Hanks a Sandra Bullock. (ČSFD)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama