Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 2

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (346)

larelay 

všechny recenze uživatele

ja vlastne ani neviem, co napisat. Som proste sentimentalna dusicka, ktora si rada poplace, a vobec mi nevadi, ze je to "akoze prvoplanove, citovo-vydieracske, plne patosu a co ja viem este co kto o tomto filme napisal" :) ja som zrala kazdu jednu minutu, plakala som ako mala a je mi to jedno. Hocikedy sa za tento film budem bit do prs a obhajovat ho. Krasne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film je třeba se předem pořádně obrnit. Pak totiž může přijít takovej tajfun emocí, že Vás to složí a nevyhrabete se z toho ještě za týden. Ale ne, tak zase nebudu přehánět. Je pravda, že jsem si myslel, že tenhle film mě sejme víc. Na druhou stranu musím říct, že od začátku do konce mě udržoval v takovém emotivním napětí, jako snad ještě žádný jiný film. 11. září rozhodilo hrozně moc rodin a každá se s tím poprala po svém. Thomas Horn hraje kluka, který se s jednou takovou nečekanou událostí musí poprat a já musím uznat, že jeho postavu zahrál tak dokonale, až mi běhal mráz po zádech. Je pravda, že někdy byl nesnesitelný, ale dětské chování takové prostě je a já jsem v té době nebyl jiný. Na druhou stranu, představit si, co se mu honí hlavou, snad ani nejde, takže i z toho důvodu obrovský klobouk dolů. Některými scénami jsem si myslel, že to s tím klukem šlehne. Podle mě skvěle odvedená práce a některé tamní názory zdejších uživatelů nedodělků, že celý film je naprosto předvídatelný, cílený a očekávaný absolutně ignoruju. Pokud někdo od filmu očekává něco, co ho předem bude štvát, tak ať se na něj radši ani nekouká. Myslím si, že udělá líp sobě, ale i lidem v okolí. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce Reign Over Me, ale je to veľmi zaujímavo poňatý dôsledok udalostí z 11. septembra pre konkrétnu rodinu. Hlavnou postavou je chlapec (syn jednej z obetí), ktorý chce odhaliť záhadu, nesklamať otca, nájsť jeho odkaz a zároveň zabiť čas, ktorý trávi spomínaním na neho. Nastupuje sled udalostí tak banálnych (a pre hlavnú postavu tak dôležitých), až si človek začína uvedomovať, čo všetko je lepšie ako byť v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První polovina dost dobrá, druhá hrozně otravná. Syndrom 9/11 zůstane navždy v srdcích Ameriky, ale určitě tak půjde činit méně uslzeně, jímavě a pateticky. Výborná kamera i hudba, moc dobrý výkon mladičkého Thomase Horna i jeho mlčenlivého průvodce Maxe von Sydowa. Klidně bych EL&IC nominoval za kameru, hudbu, střih i nejlepší mix a střih zvuku, ale film získal zářezy v hlavní kategorii (podle mě na úkor Martha Marcy May Marlene) a vedlejší herec… ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi najsilnejší film o 01/09/11, aj keď sa nesústreďuje priamo na samotnú tragickú udalosť, no tento deň, ktorý zmenil život jedného neobyčajného chlapca, rezonuje celým filmom. Daldry skvele vystaval príbeh, v ktorom presne dávkuje emócie tak, aby ani ten najväčší cynik nezostal chladný a zároveň, aby sa vyhol obvineniam z citového vydierania. Dej si len tak plynie a vám je pri jeho sledovaní príjemne, na čom má veľkú zásluhu aj štvorica hlavných protagonistov, ktorí by si všetci zaslúžili nomináciu na Oscara, nie len Max. Kiež by bolo viac takýchto milých pozitívnych filmov. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Alexandre Desplat byl s prosbou o složení hudby k filmu osloven na poslední chvíli. Svou práci pak musel odvést za pouhé tři dny. (Brousitch)
  • V roce 2010 bylo oznámeno, že se Harris Savides postaví za kameru, ale kvůli nemoci musel od projektu odstoupit. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)
  • Film je inšpirovaný rovnomennou knihou spisovateľa Jonathana Safran Foera. Ide už o druhú filmovú adaptáciu tohto autora. Prvou bolo Všetko je osvetlené (2005) podľa knihy s rovnakým názvom. Do roku 2011 Foerovi vyšli tri romány, z toho sú dva sfilmované. (toi-toi)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama