Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si, jak vedle Worthingtona přistál na římse holub a chvístl tam svůj šedobílý exkrement? I tento mazlavý výstup z kloaky měl totiž mnohem lepší konzistenci, než Lethova heist fraška říznutá parodií na thrillery.. Ani nevím, za co dávám druhou hvězdu. Možná za zcela samoúčelně vystavené křivky madam Rodriguez, či skutečnost, že Spidermanův brácha neprovedl svůj „fatal jump“ do uklízeččina kýble s vodou.. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Příběh je o bývalém policistovi, který byl za krádež diamantu zavřen do vězení, ze kterého se mu podaří uprchnout. Poté si vleze na římsu hotelu, kde ze sebe dělá čkověka, který chce spáchat sebevraždu. Tím na sebe naláká pozornost spousty lidí a jeho společníci se ho pokouší očistit. Zajímavý triller, který určitě stojí za shlédnutí. Sice je zde spousta věcí viděných jinde, ale to mi nevadí, protože film jako celek funguje skvěle. Za mě 80% :) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, tam dole na chodníku uzavírejte sázky, jestli Sam Wortington myslí svoji hrozbu vážně a ukončí svůj život potupným skokem na newyorskou dlažbu, anebo zůstane jen u planých keců. Budete mít na svoji sázku dostatek času a kurzy jsou slibné. Bývalý policista, a náš budoucí mediální hrdina, dostal za krádež diamantu nepřiměřeně vysoký trest, a co víc, loupež ani nespáchal a cítí se nevinný, protože to podle jeho slov na něj "ušili". Balancujíc na úzké římse budovy hotelu, bude muset prokázat svoji nevinu. A nebude na to sám. K ruce bude mít svého bratra, jeho sličnou přítelkyni a sympatickou policejní vyjednavačku, která mu jako jedna z mála důvěřuje. Film si však vytýčil spíše televizní pojetí už jen tím, že angažoval televizního scénáristu Pabla Fenjvese, který do celkem zpočátku zamotaného příběhu, postupem času napěchoval snad všechny typicky známé střípky z televizních krimi seriálů, včetně fádních dialogů, předvídatelnosti děje a skandujícího davu pod skokanem za přítomnosti médií, což považuji za dost laciný scenáristický postup. V jeho okázalé radosti mu nijak nebránil ani nepříliš známý, a tímto filmem debutující režisér Asger Leth, který s akcí šetřil jako se šafránem, a až příliš se spoléhal na zajímavé herecké obsazení. Když to vezmu z hodně povrchního hlediska, tak "umělecky" nejhodnotnější byla na celém snímku atraktivní Genesis Rodriguez a její napěchovaný dekolt a Worthingtnův skok střemhlav, a když to vezmu z fundovanějšího hlediska, tak tím nejhorším byl na filmu scénář. Z pohledu zlaté střední cesty má film spád, na římse se objeví občas i napětí, vtip a nápaditost nechybí při loupeži diamantu, nechybí pár dějových zvratů, kdo na čí straně stojí, kameru bych rovněž pochválil za vzorné a kvalitní nasnímání a herecké obsazení bylo také více než dobré. A že jste sázku nakonec prohráli?! No neříkejte, že jste nevěděli, jak to s Nickem Cassidym dopadne. Mé hodnocení: 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $18,620,000Tržby Celosvetovo $48,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,232,037 //počet predaných kusov 131,374Tržby za predaj DVD v USA $5,053,397 //počet predaných kusov 334,672║ zaujímavé obsadenie v celkom dobre rozohranom v takom voľnejšom thrillery, slušná kamera a fajn tempo, taka oddychovečka čo neurazí /60%/ ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já debilní policajt vemu štěstí za pačesí a jeb se mnou na stěnu. Budu dělat bu bu bu, bo vo věznici nebudu. Nick Cassidy je jak jinak správný chlap s náběhem na demenci. Nejenom, že všem dokáže, kolik má kuráže no i probudí v bývalém parťákovi svědomí, najde s přízněnou duši a na závěr všechno vyřeší… úžasné. Tady u Nás za prve žádná římsa tak vysoko není, za druhé 4.patro tak velkému ptákovi s tolik štěstím určo nestačí a za třetí už i kdyby se povedlo se na jakousi římsu pověsit, dole by se nafoukla vanička a kdosi by tě už do ní vhodil, i bez vaničky, tak! Po tolika dnech to ve mně pořád vře, óoch. 1/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Nick Cassidy (Sam Worthington) probíhá hotelem, až doběhne do pokoje, kde se nachází ječící žena pouze v podprsence, po výstřelu upadá k posteli a střídají se záběry, kdy v jednom má ruku i s ručníkem na posteli a kdy nikoliv. (necisty)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno