Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, který má své silné momenty především v nepopsatelném výkonu Michaela Shannona, dokonalé stylizaci, kostýmech a výpravě, jenže strašně selhává ve scénáři, kde místy logika dostává hodně na prdel, ve střižně se s tím taky dost zamrdalo a režisér nebyl přílíš kreativní člověk a určitě miluje svou ženu s křečáky, kterou každý večer 5 minut romanticky vomrdá...prostě rutinna jako blázen.Příběh Kuklinského by si zasloužil pevnější vedení příběhu a trochu větší poodhalení jeho činnosti, jeho myšlenek a o sobního života.Film je totiž vlastně jen efektnivní přehlídkou několika slušných vražd, které se prolínají se scénáristickým bordelem a příběh skáče jak poškrábanej vinyl.Ale jak říkám, svoje klady to má, herecky je to famózní a dokáže to zabavit, nic moc od toho ovšem čekat nemůžete, hlavně pevnější režii, či smysluplnější systém vyprávění a už vůbec ne pokus o to, udělat z danné látky festivalový zázrak....Vromen se moc bál.60%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který šel dlouho let mimo mě a sám jsem se divil, proč tomu tak bylo. Příběh o notorickém nájemném vrahovi, vskutku vyvážené herecké obsazení......Mělo to dost atributů, z kterých mohl vzniknout nadprůměrný snímek, jenž by dokázal čelit své nejvytříbenější konkurenci. Ale samozřejmě se to neobešlo bez pár zaváhání. Což o to, obsazení Michaela Shannona do role Richarda Kuklinského osobně považuji za mistrovský tah, ten jeho bezchybně uhrančivý pohled, prostě a jednoduše třešnička na dortu (prokázal to tady a i v jiných filmech, brilantní herec). Ale další herecký ansámbl mě zklamal. Ryder zbytečně ve vypjatých dialozích přehrávala, Liotta dostal dost prostoru, ale jeho příběhovou linku nedotáhli do nějakého smysluplného konce a zničehonic to utli. Pokud se Liotta na obrazovce pohyboval docela často, tak u Evanse zase nastal opak, zajímavá postava trestuhodně nevyužitá. Brutálních chvilek se divák dočká, ale i tak mi u Icemana chyběl větší drive, tah na bránu. V druhé polovině se to dost vleklo a najednou přišlo závěrečné zatčení. A přitom si to tvůrci tak dobře rozehráli, ale v druhé hodině jako kdyby se něco přeplo a dostal jsem o třídu horší film. Škoda. Za mě dávám 63 % ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh o neľútostnom zabijakovi, ktorý nadovšetko miloval svoju ženu a svoje dve dcéry a pritom sa neštítil absolútne čohokoľvek. Skvelý Michael Shannon v hlavnej úlohe a pre mňa ďalej zaujímavý Ray Liotta, ktorému svojou vizážou idú záporné role vždy skvele. Takže herecké výkony túto drámu zdvihli o stupienok vyššie. Určite filmu pridáva na zaujímavosti aj to, že je natočený podľa skutočných udalostí. Príbeh sa posúva dopredu húževnato a pomaly a v tom je jeho sila, pretože keď sa snažia na seba nabaliť ďalšie vrstvy, tak sa začína trieštiť jeho intenzita. Výhrady mám vlastne len ku stopáži, ktorá bola z môjho pohľadu pretiahnutá a osekanie o nejakých 20 minút by Icemanovi prospelo. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Dost nezáživný film bez emocí o muži vraždícím bez emocí. Jako částečný vraždící životopis to ujde, avšak vztahy mezi protagonisty jsou dosti zmatené a nedobře představené. Navíc mi u filmu chyběly nějaké širší souvislosti v podsvětí anebo na druhou stranu nějaké doplnění ze strany zákona. Prostě ve výsledku jsem k Icemanovi nic necítil, ani k jeho obětem a ani k jeho rodině, která mi ze strany filmařů přišla jen jako nevýrazná náušnice na konečném produktu. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nenudila jsem se, přesto že gangsterky nejsou můj oblíbený žánr (zločinci se tam vybíjejí navzájem a pochybuji, že by při takové úmrtnosti s nimi někdo obchodoval nebo pro ně pracoval). Příběhu podle skutečných událostí se podařilo dodat punc uvěřitelnosti. Nemůžeme čekat akční nářez u filmu, který zobrazuje skoro dvacetileté období, přičemž hrdina nebyl nikým pronásledován a všechno mu hladce prošlo. Herecké obsazení je chudé: Shannonova charismatická tvář zabírá celý prostor, zatímco Winona se propadla do rolí nedůležitých vedlejších postav. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama