Reklama

Reklama

Série(11) / Epizody(92)

Obsahy(1)

Do hlubin času a prostoru nekonečného vesmíru. Od velkého třesku až po hledání života v hlubokém vesmíru. Z miniaturního bodu menšího než atomová částice vzniklo něco, co dnes nazýváme vesmírem. Vývoj galaxií, které dnes máme nad hlavami, trval miliardy let. Od objevu první planety obíhající kolem jiné hvězdy, bylo doposud rozpoznáno na stovky dalších slunečních soustav. V naučném dokumentu Jak funguje vesmír prozkoumáme nejen zrod vesmíru, ale podíváme se i na planety a jejich měsíce, které se jeví jako vhodné pro vznik života. Černé díry, supernovy, obrovské koule žhavého plynu, osamělé ledové světy a mnoho dalšího krásného a neuvěřitelného... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přenádherná počítačová animace, působivá hudba a hlavně plno strašně zajímavých informací o fungování vesmíru. To celé v čase skoro 6 hodin z vás po zhlédnutí takřka udělá odborníka přes vesmír. Přesto všechno zůstává stále nad vesmírem obrovská rouška tajemství, které se do dokumentu jednoduše nevlezla, nebo tajemství, která nebyla a troufnu si říct, že strašně dlouho ještě objevena nebudou. Mně se tento dokument strašně líbil. Rozšířil moje znalosti a pokud si ho pustíte v 3D konverzi, tak to bude pro vás zcela jistě zážitek i vizuální. Z vesmíru jsem měl strach již dříve, ale tímto dokumentem byl můj strach ještě umocněn. Čeho se však nebojím je dát tomuto dokumentu plné hodnocení, ostatně si ho taky zaslouží. 5* ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Je to parádní dokumentární série, s vysvětlováním, kterému lze poměrně jednoduše porozumět. Ale co mi na něm dost vadilo, za což nedám plný počet, je neustále se opakující vizuální sekvence, animace i informace. A to nejen v samotném dílu, ale i mezi díly v rámci série. Např. v Supernovách uvidíte snad 50x stejný výbuch. ()

Reklama

haffen 

všechny recenze uživatele

Pri tomto seriáli bude každý fanúšik astronómie priasť blahom. Je až ukážkovo pútavý, veľmi informatívny a popretkávaný vynikajúcimi počítačovými animáciami. V danom žánri sa len veľmi ťažko bude hľadať lepší konkurent. Dávam 5* (95%). A už dosť vychvaľovania, idem si vychutnávať ďalší diel... :p EDIT: po dopozerani vsetkych dostupnych dielov zvysujem hodnotenie o 5% a dorovnavam na rovnu stovku. Rozhodne naj dokumentarny serial. ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

cca 160 miliárd galaxií v nám známom vesmíre a v každej z týchto galaxíí cca 100 miliárd hviezd (minimálne). Môžete si byť istý, že hokej sa nehrá len na tejto planéte. Neuveriteľne nádherný a detailne spracovaný pohľad na vesmír, síce teoretický ale o to vzrušujúcejší. Nič lepšieho v tomto žánri som ešte nevidel ! ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné. Informace srozumitelně, svěže podané. Dabing tu vyjímečně dobře sedí a celých 40minut sedím a kochám se. Samozřejěm tam jsou i všeobecně známé věci, ale všechno je tak hezky, laicky vysvětlené, díky tomu to nevyvolává dojem nedosažitelného, ale pěkně pomalu nabaluje znalosti a necíte se přehlceni. Dokreslující hudba je příjemná. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama